Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
DR2
DR2
Skriv ut p� dagens tv
08:00 
P2 Radioavis
08:05 
Morgenandagten på DR2
08:30 
Henrik Nordbrandt - indlagt på den lukkede
Dansk reportage fra En af de allerstørste digtere i Danmark, 72-årige Henrik Nordbrandt, led som 16-årig af anoreksi og blev flere gange indlagt på psykiatriske afdelinger. Det har været et tabu i familien, og han har aldrig fået talt ud med sin søster om den svære tid. Mens Henrik Nordbrandt er ved at færdiggøre sin næste digtsamling, tager han sammen med søsteren tilbage til den psykiatriske afdeling på Rigshospitalet, og hun konfronterer ham med den han var. At han ikke kun kæmpede med sin egen anoreksi og sit tungsind, men at han også spredte frygt omkring sig. Sendt første gang 16.07.2017. Producerat år 2017.
09:00 
10 digte til når du savner naturen
Naturen er bogstaveligt til stede i Inger Christensens "Alfabet", Gitte er sendt ud i den med en monolog af Per Højholt, og Emil Aarestrup tager den lystfuldt i sin mund i "En middag". Men naturen er en truet dyreart og kan blive til unatur, som Rasmus Nikolajsen netop har digtet om. Ellen Hillingsø og Hassan Preisler læser naturdigte op i Nørrebro Park og på atomfysikeren Niels Bohrs kontor fortæller astrofysiker Anja Andersen og programchef Mikael Bertelsen hinanden om hver deres yndlingsdigt. Producerat år 2016. Redaktör: Victoria Touveneau, Steen Nordlund Henriksen.
09:30 
Vild med bøger [Repris]
Ditte Hansen og Louise Mieritz. Flemming Møldrup får besøg af komikerduoen Ditte Hansen og Louise Mieritz, der bogdebuterer med "Gode Kasser" - en blanding af selvbiografiske tekster, fiktive historier, interviews, tegninger og quizzer. Her møder vi både karaktererne Ditte og Louise og virkelighedens Hansen og Mieritz. På bagsiden af "Gode kasser" står der ADVARSEL: Kan ødelægge den gode stemning. Hansen og Mieritz taler med Møldrup om, hvordan de med bogen forsøger at lægge kønsstereotyperne i graven. Sendt først gang 22.10.2019. ,. Producerat år 2019.
10:00 
Vild med bøger [Repris]
Med Anders Matthesen og Kim Fupz Aakeson. Flemming Møldrup får besøg af komikeren og forfatteren Anders Matthesen, der står bag de populære ungdomsbøger i Ternet Ninja-serien. I 2'eren genopstår ninjaen efter mødet med en glubsk narkohund i Bangkok Lufthavn. Sammen med Kim Fupz Aakeson, der står bag et hav af børne- og ungdomsbøger, taler Matthesen med Møldrup om, hvordan man skriver litteratur til nutidens børn og unge. Sendt først gang 29.10.2019. ,. Producerat år 2019.
10:30 
Vild Med bøger [Repris]
Med Dy Plambeck og Hanne-Vibeke Holst. Flemming Møldrup får besøg af Dy Plambeck, der har skrevet romanen "Til min søster". Bogen er blevet kaldt for et højøstrogent frihedsbrev og handler om retten til at fortælle sin egen historie og om søstersolidaritet på tværs af tider. Sammen med forfatteren Hanne-Vibeke Holst, der selv har skrevet flere bøger om stærke kvinder, taler Plambeck med Møldrup om romanens fokus på køn og seksualitet. Sendt først gang 05.11.2019. ,. Producerat år 2019.
11:00 
Vild med bøger [Repris]
Med Henriette Karlsen og Morten Pape. Flemming Møldrup får besøg af Henriette Karlsen, der er stifter af og formand i foreningen De Stærke Børn. Karlsen debuterer med "Ama'r Halshug" - en bog om hendes hårde opvækst på Amager. Som 15-årig levede hun flere måneder på Christiania, inden hun blev anbragt på et kommunalt bosted og mistede den sidste gran af tillid til systemet. Nu er hun 27 år gammel. Sammen med forfatteren Morten Pape, der selv har skrevet om at vokse op i et belastet område på Amager, taler Karlsen med Møldrup om viljen til at fortælle sin historie. Sendt først gang 12.11.2019. ,. Producerat år 2019.
11:30 
Store danskere - Leif Panduro
Hans mor var sindssyg og hans far var nazist. Forfatteren Leif Panduro fik en barsk start på livet. En hård barndom gjorde Panduro til en skarp iagttager af mennesker - en evne han brugte flittigt, både når han skrev sine populære romaner og ikke mindst de TV-spil, der lagde gaderne øde i 60'erne og 70'erne. I en tid hvor velfærden voksede med eksplosiv hast, undrede Leif Panduro sig i sine værker over, hvorfor danskernes tilfredshed ikke voksede tilsvarende. Sendt første gang 25.04.04. Producerat år 2004. Redaktör: Lone Krüger Bodholdt.
12:10 
DR2 bringer litteraturen ud
Fodboldspiller Viktor Fischer, radiovært Nanna Mogensen og forfatter Iben Mondrup anbefaler sommer-litteratur til dig - optaget på deres egen mobil. Producerat år 2020.
12:20 
Bjergenes storslåede natur - Rocky Mountains
Naturprogram fra BBC fra 2017. De er majestætiske, smukke og ærefrygtindgydende. De indgyder både undren og frygt, fordi livet i højderne er så barskt. Bjergboerne må kæmpe med kulde, tynd luft og dramatiske vejromslag. Den nordamerikanske bjergkæde Rocky Mountains er en blændende smuk vildmark med et rigt dyreliv af pumaer, jærve, ulve og bjørne. Producerat år 2017.
13:15 
Bjergenes storslåede natur - Himalaya
Naturprogram fra BBC fra 2017. De er majestætiske, smukke og ærefrygtindgydende. De indgyder både undren og frygt, fordi livet i højderne er så barskt. Bjergboerne må kæmpe med kulde, tynd luft og dramatiske vejromslag. Himalaya er verdens højeste bjergkæde og er hjemsted for såvel særlige dyrearter som sneleoparder, der søger efter mad i afsidesliggende bjerglandsbyer, og ældgamle buddhistiske klostre med deres tidløse ritualer. Producerat år 2017.
14:05 
Arkitektens hjem - Sverige
Svensk arkitekturprogram fra 2018. Vi kigger indenfor hos seks toneangivende svenske arkitekter. Vi besøger deres egne inspirerende og unikke boliger og hører deres tanker om, hvad der gør et hus til et godt hjem. I første afsnit møder vi Martina Eriksson på Gotland. Uderum og klimazoner er hendes specialitet. Hun er en arkitekt med en genial evne til at læse naturen og placere sine huse rigtigt i forhold til vinden og lyset. Del 1 av 6. Producerat år 2020.
14:35 
Arkitektens hjem - Sverige
Svensk arkitekturprogram fra 2018. Hvordan ser det ud hjemme hos arkitekten Gert Wingårdh?. Han er kendt for at tegne høje huse, men bor selv i et rødt husmandssted ved havet med et aldeles uventet interiør. Del 2 av 6. Producerat år 2020.
15:05 
Kold krig
Danmark stod i første række i tilfælde af, at den kolde krig blev varm. Planer for hvordan Danmark skulle indtages er nu blevet tilgængelige fra polske arkiver. Men var den rigtige strategi mod truslen oprustning eller dialog?. Truslen mod Danmark er stadig en varm kartoffel i den danske debat. Redaktion: Christoffer Emil Bruun, Mads Baastrup og Søren Bruun. Sendt først gang 12.02.2006. Del 3 av 3. Producerat år 2006.
15:45 
Adelige forbindelser (1:4) Knuthenborg og Lerchenborg
Lensgreve Adam Knuth er oldebarn af socialistføreren Louis Pio. Men det er nu ikke noget, han er særlig stolt af. Slægten Knuth er en del af den danske højadel - og Adam Knuth er Lensgreve af den gamle skole. Anna von Lowzow er en del af den moderne adel. Hun er født komtesse men har mistet sin titel, fordi hun giftede sig med en ikke-adelig. I programmet fortæller hun og Adam Knuth om slægtens betydning, om nazismen og sorte skyer ,og om de regler og ritualer der er med til at sørge for, at der stadig findes en adel. Producerat år 2011.
16:15 
Savannah
Amerikansk romantisk drama fra 1991. Tom Wingo tager modstræbende til New York for at hjælpe sin tvillingesøster, Savannah, der lige har forsøgt at begå selvmord. Derhjemme efterlader han kone og børn, som han er gledet væk fra, og det viser sig, at Tom og Savannah begge er formet af begivenheder i deres barndom. I mødet med psykologen Susan Lowenstein begynder Tom for første gang at åbne op for alle sluser. Producerat år 1991. Medverkande: Blythe Danner, Nick Nolte, Barbra Streisand, Regissör: Barbra Streisand.
18:20 
Rejsen ad de hellige floder - Nilen
Dokumentar fra BBC fra 2014. Land skiller, men vand samler, fordi det altid har været lettere at transportere mennesker og varer over vand end over land. Derfor har hav og floder altid haft en enorm betydning for den lokale økonomi, kultur og ikke mindst følelsen af at hænge sammen med verden. Simon Reeve rejser langs verdens længste flod, Nilen, fra det Etiopiske højland, gennem den sudanske ørken og hele vejen gennem Ægypten til Middelhavet. Producerat år 2014.
19:10 
Halløj på badehotellet [Repris]
Engelsk komedieserie fra 1975. Det er gourmetaften på Fawlty Towers, og det ser ud til, at Basils store drøm om at skabe et førsteklasses hotel er ved at gå i opfyldelse. Men drømmen er tæt på at briste, da Basil finder kokken døddrukken på køkkengulvet. ,. Del 5 av 12. Producerat år 1975.
19:40 
Halløj på badehotellet [Repris]
Engelsk komedieserie fra 1975. Sybil er på hospitalet, og Basil står selv for hotellets drift. Den hårdt prøvede hotelejer må både kæmpe med en brandøvelse og et udstoppet elghoved. Senere tager han sig kærligt af et tysk rejseselskab. Ikke et ord om krigen!. ,. Del 6 av 12. Producerat år 1975.
20:10 
Kærlighed til kanaler
Britisk dokumentarserie fra 2017. Skuespillerparret Timothy West og Prunella Scales er denne gang i Storbritannien, hvor de for første gang udforsker landets største vådområde, Norfolk Broads. Et område med storslået natur, fascinerende fauna, maleriske landsbyer, åbne søer og 200 kilometer farbare vandveje. Sejl med og oplev den unikke livstil, der har udviklet sig gennem århundrede i denne ekstraordinære vandverden. Del 3 av 6. Producerat år 2017.
21:00 
Små øer - store historier
Rejs med Rane Willerslev fra Nationalmuseet og forfatter og Cand. mag i dansk og historie Christina Vorre til øgruppen Hirsholmene i det nordlige Kattegat. Her skal vi tilbage til dengang hele området var en stor piratkoloni, ligesom Caraibien - bare uden det gode vejr - og vi skal høre om øernes rolle i Tordenskjolds bedrifter og øernes betydning for tyskerne under 2 Verdenskrig - ligesom vi skal gå i "Hose-Mettes" fodspor som klog kone i 1600 tallet - hvor hun endte sine dage på bålet - dømt for hekseri. I "Små Øer-Store Historier" besøger Rane Willerslev og Christina Vorre i hvert program en af de mange danske, i dag ofte øde øer, for at fortælle Danmarkshistorie fra en anden og overraskende vinkel. Del 3 av 5. Producerat år 2020.
21:30 
Min ven SKAL redde verden
Jorden går under og min ven åbner modebutik i Miami. Dansk dokumentar fra Jesper og Nicolaj er gamle venner fra før der var noget der hed flyskam og vegetarkasser. Nicolaj er nu direktør i modefirmaet Ganni og klimadeprimeret. Jesper kalder ham en hykler og rejser med fly til Miami, hvor Nicolaj åbner endnu en Ganni-butik. Producerat år 2019.
22:00 
Slavenation Danmark
Dansk historieserie fra Der er dele af Danmarkshistorien, som vi helst vil glemme. Mørke kapitler fyldt med ekstrem menneskelig lidelse og skabelsen af enorm rigdom. I det her program undersøger vært Cecilie Nielsen, hvordan Danmark i 1700-tallet tjente styrtende med penge på produktion af sukker til danskerne. En formue skabt uden hensyn til slaveriet i Vestindien. Sendt første gang 22.11.2017. Del 2 av 3. Producerat år 2017.
22:30 
Deadline
23:00 
DR2 Jazz
Marilyn Masur & DR Big Band. To stærke kvindelige jazzprofiler fra hver deres generation - og hver deres kontinent - mødes for første gang i denne koncert med DR Big Band: den dansk-amerikanske percussionist Marilyn Mazur og det japanske stjerneskud Miho Hazama, DR Big Bands chefdirigent. Oplev en samling af Mazurs egne numre i helt nye arrangementer for bigband, lavet specielt til denne koncert i DR Koncerthusets Studie 2. Præsentation: Fimmer Engel. Optaget i DR Koncerthuset. Producerat år 2020.
00:15 
Forrådt
Amerikansk thriller fra 1988. Da en provokerende studievært bliver skudt ned i Chicago, giver det anledning til en meget hård tid for FBI-agenten Cathy Weaver. Hun er tiltrukket af Gary, som er mistænkt for at stå bag og for at have tætte forbindelser til Ku Klux Klan. Producerat år 1988. Medverkande: John Heard, Debra Winger, Tom Berenger, Regissör: Costa-Gavras.
02:20 (04:30)
Deadline Nat

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Artiklar

Läs våra artiklar om kvällens program

Tio orsaker som fick Titanic att sjunka

Titanics kollision med ett isberg var bara en av många orsaker som fick det osänkbara skeppet att försvinna under ytan.

Världens historia: Misstagen som sänkte Titanic
SVT2,20:00

Vad hände när sex ungdomar dog i krock?

Uppdrag granskning sommar
SVT1,20:00

Se fler artiklar

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2020 Comspace
Limetta.se Digitalbyrå