Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
DR2
DR2
Skriv ut p� dagens tv
09:30 
Kultur i farezonen - Nakba i Galilæa
Svensk dokumentar fra 2016. Dokumentarfilm om mennesker over hele verden, som risikerer liv og frihed for sin kunst og kultur. Åmål Murkus er en farverig sanger som kæmper for palæstinensiske rettigheder i Israel. Hun vil synge på en kulturfestival i en af de palæstinensiske landsbyer, der blev ødelagt for 50 år siden, men de israelske myndigheder forsøger at forhindre folk i at vende tilbage til landsbyen. Producerat år 2015.
10:00 
Besat af udstoppede dyr
En udstoppet struds står midt i stuen hos arkitekt Claus Bonderup. Han er begejstret for udstoppede dyr, og fylder sine stuer med dem. Vært Trine Ross besøger det spektakulære hjem, der ligger i en smuk have i Hune, og tager med Claus Bonderup på bjørnejagt i Paris. Besøget hos Claus Bonderup er et program i serien "Besat af", hvor Trine Ross besøger passionerede samlere over hele landet. Tilrettelæggelse Charlotte Rafn. Producerat år 2014.
10:30 
Den svære kunst [Repris]
Thomas Alkärr har altid drømt om at forstå og elske kunst i dens mange former og udtryk, og nu begiver han sig ud på en spændende rejse til en verden, han synes, han ved alt for lidt om. Thomas lægger ud med at tage til USA's østkyst, hvor han tror, han skal opleve kunst på et traditionelt galleri - men han ender langt inde i en skov, hvor han opdager, at en enorm bikube er en del af den excentriske kunstner Terence Kohs kunstverden. ,. Del 1 av 6. Producerat år 2016.
11:00 
Moderedaktørens dagbog [Repris]
DRK følger Chris Pedersen fra modemagasinet Cover, mens han dækker historier i den internationale modeverden. Cover har sendt Chris til Londons modeuge for første gang for at rapportere fra bl.a. Burberrys spektakulære show. Senere inviteres han backstage til Hugo's show i Berlin, hvor gæstelisten får stor opmærksomhed. Det får ham til at spekulere over hvordan modeshowet er et kæmpe teaterstykke med mange komponenter, hvoraf tøjet kun er en lille del blandt mange. ,. Del 4 av 6. Producerat år 2012.
11:30 
Langt ude med Arnoldi [Repris]
DR følger i hælene på den 74-årige billedkunstner Per Arnoldi, mens han revser til højre og venstre og diskuterer landets arkitektoniske og kulturelle forandring med alle, som gider. Det danske landskab er formgivet og møbleret rundt på af landbrug, veje, vindmøller og højspændingsmaster. Den store vinder er bilismen, men hvad taber vi? Arnoldi diskuterer bl.a. landskabsarkitektur og motorvejsdesign med Søren Ryge midt på den næsten færdigbyggede Silkeborgmotorvej. Og ender langt ude på en mark til en diskussion om formgivning af horisonten med designeren bag de nye gigantiske el-master Erik Bystrup. ,. Del 3 av 5. Producerat år 2014. Redaktör: Jon Adelsten.
12:00 
Knogler fra graven - mysteriet om Den Store Vikingehær
Britisk dokumentar fra 2019. Der findes en massegrav i den engelske by Repton. Fyldt med skeletter fra næsten 300 mennesker, som arkæologer har haft svært ved at datere. Men ny forskning beviser, at knoglerne i graven sandsynligvis stammer fra nogle af de første danske vikinger, der drog ud i verden for at plyndre, voldtage og hærge. Her dykker vi ned i mysteriet om Den Store Vikingehær, som invaderede England i det 9. århundrede. Hvordan levede, kæmpede og døde de?. Producerat år 2019.
12:45 
Slavenation Danmark
Dansk historieserie fra Der er dele af Danmarkshistorien, som vi helst vil glemme. Mørke kapitler fyldt med ekstrem menneskelig lidelse og skabelsen af enorm rigdom. I det her program undersøger vært Cecilie Nielsen, hvordan danskernes hang til sukker var med til at skabe et dystert kapitel i Danmarkshistorien. Nemlig, hvordan vi blev en nation med slaver. Sendt første gang 15.11.2017. Del 1 av 3. Producerat år 2017.
13:15 
Det gode råd [Repris]
Zahras forældre er døde. 25-årige Zahra har mistet begge sine forældre i en tidlig alder og tager sig nu af sine yngre søstre. Zahra er i sorg og søger svar på, om der er et liv efter døden. Det gode råd består af præst Lea Skovsgaard, imam Waseem Hussain og spirituel lærer Steen Landsy. ,. Producerat år 2020.
14:00 
Kampen om grænsen
Tragedien. Efter krigen i 1864 mister Danmark Sønderjylland til det tyske rige. Under den følgende "tyskertid" bliver dansk sprog og kultur undertrykt, og en stor tragedie følger i 1914, da tusinder af danske sønderjyder må trække i tysk uniform under 1. Verdenskrig. Gårdejer Laurits Jepsen er en af dem, som må kæmpe i den frygtelige krig, men i 1918 kan han pludselig øjne en chance for at se Sønderjylland blive genforenet med Danmark. Del 1 av 4. Producerat år 2020.
14:30 
Kampen om grænsen
Vindere og tabere. Europakortet skal tegnes på ny efter 1. Verdenskrig. I det sønderjyske område tages alle midler i brug op til folkeafstemningerne om grænsedragningen. Christian den 10. kaster Danmark ud i Påskekrisen, fordi han som mange andre har svært ved at acceptere afstemningsresultatet. Og da han endelig rider over grænsen på sin hvide hest, er det et splittet grænseland, han rider ind i. Del 2 av 4. Producerat år 2020.
15:00 
Kampen om grænsen
En ny trussel. De nye nationale mindretal nord og syd for grænsen har svært ved at affinde sig med deres skæbne i mellemkrigstiden. Og da nazismen spirer frem i Tyskland, fænger drømmen om en ændring af den "uretfærdige" grænse straks hos det tyske mindretal i Danmark. Da krigen kommer, drager tusinder af mænd fra grænselandet atter i felten for Tyskland, nogle frivilligt - og nogle tvunget. Del 3 av 4. Producerat år 2020.
15:30 
Kampen om grænsen
Vejen til forsoning. I de første år efter 2. Verdenskrig er grænselandet præget af et voldsomt opgør med Hitlertiden. Syd for grænsen håber det danske mindretal på, at Danmark vil kræve Sydslesvig tilbage. Og nord for grænsen rammes det tyske mindretal hårdt af Retsopgøret, hvor 3500 mænd dømmes og interneres. Forsoningen lader vente på sig i årtier. Del 4 av 4. Producerat år 2020.
16:00 
Julieta
Spansk drama fra 2016. Der er gået 12 år, siden Julieta sidst så sin datter, Antía. Antía forsvandt ud af Julietas liv som 18-årig, og den fortvivlede mor har ikke hørt fra hende siden. Julieta har søgt overalt efter Antía, men uden held. Det eneste, hun opdager, er, hvor lidt hun egentlig ved om sin datter. Producerat år 2016. Medverkande: Daniel Grao, Emma Suárez, Adriana Ugarte, Regissör: Pedro Almodóvar.
17:30 
Gæsten og Hesten
Standup'eren Melvin Kakooza og verdensdamen Christine Feldthaus har været tvunget i karantæne i ugevis. Nu er de endelig sluppet fri, og de længes efter at gøre noget, der giver mening for andre - og dem selv. Derfor er de taget til badebyen Løkken, som er næsten helt sandet til på grund af manglende strandløver og lukkede butikker. Nu hjælper det festlige makkerpar med at gøre byen sommerklar og få det gode humør tilbage. Producerat år 2020.
18:30 
Sommerscenen
The Piazzolla Orchestra & The Tangofied Ensemble. Sommerscenen er der, hvor genrerne mødes. Jazz bliver til klassisk, og klassisk bliver til jazz - kort sagt: levende musik fra DR Koncerthuset. Argentinsk tango møder nordisk jazz, kammermusik og fri improvisation, når sangerinden Andrea Pellegrini og de virtuose musikere i Piazzolla Orchestra indtager Sommerscenen sammen med kvartetten Tangofied. Glæd dig til en aften fuld af passion, stærke klangfarver, dybe rødder og nye musikalske forbindelser. Koncerten præsenteres af Niels Christian Cederberg fra P8 og Stine Rosengren fra P2. Producerat år 2020.
19:45 
DR2 bringer musikken ud - Jazzfestival
Raske Penge, Joy Morgan og radiovært Naya Buric anbefaler jazzmusik til dig - optaget på deres egen mobil. Producerat år 2020.
20:00 
Rick Stein [Repris]
Madserie fra BBC fra 2015. Fra Venedig til Istanbul. Den britiske kok, Rick Stein, holder af at opleve andre landes kultur og ikke mindst deres køkkener. Den gastronomiske rejse går gennem landene i det gamle Byzantiske Rige, Italien, Kroatien, Albanien, Grækenland og Tyrkiet. Rick forlader det sydlige Grækenland og tager til den tyrkiske vestkyst, hvor han med fornøjelse smager den cremede armolaost, der er modnet i gedeskind, Urlas berømte rødvin og en fantastisk tyrkisk morgenmad. ,. Del 6 av 7. Producerat år 2015.
21:00 
Bøger, der gør en forskel - Iben Mondrups "Tabita"
Mange grønlandske børn blev i 1960'erne ufrivilligt adopteret til Danmark. I nogle tilfælde med fatale følger. Det er et af de børn, Iben Mondrup giver stemme til i romanen "Tabita". Men kan en dansk forfatter skrive de grønlandske børns historie?. Og giver romanen os en større forståelse for det anspændte dansk-grønlandske forhold? Vært Maria Månson taler med forfatteren, litteraten og et af de børn, der faktisk blev adopteret til Danmark. Producerat år 2020.
21:30 
Bjarne Reuter - Løgnhalsen fra Brønshøj
Den 29. april 2010 rundede Danmarks mest populære forfatter Bjarne Reuter 60 år, og i den anledning gik Helle Retbøll Carl tæt på forfatteren bag bøger som Zappa, Busters Verden og bestselleren Løgnhalsen fra Umbrien. Bjarne Reuter fortæller, hvordan hans hovedpersoner nærmest besætter ham for at fortælle deres historier og om sit dobbeltliv, hvor han føler sig tættere på sine figurer end på sin egen familie. Vi følger ham til Italien, hvor Løgnhalsen Fra Umbrien lige nu er nomineret til en fornem, italiensk litteraturpris, og udsendelsen viser også klip fra filmatiseringerne af Bjarne Reuters mange romaner. Producerat år 2010.
22:30 
Deadline
23:00 
Det gode råd
Hinnerk er klimaangst. Hinnerk er bange for klimaforandringerne. Han er aktiv i klimabevægelsen, men er i tvivl om, han gør nok for at redde klodens fremtid. Derfor søger han åndelig vejledning hos Det gode råd, der består af biskop Peter Fischer-Møller, overrabbiner Jair Melchior og asatroende Andrea Hejlskov. Producerat år 2020.
23:45 
Kald mig bare brun
Danskere med brun hud har gennem historien været en eksotisk størrelse. I 1905 udstillede Zoologisk to brune børn fra De dansk Vestindiske øer. Skuespilleren og manuskriptforfatteren Anna Neye er brun dansker anno 2016. I denne programserie søger hun tilbage i historien for finde ud af, hvordan brune danskeres liv har været fra 1600 og frem til i dag. Anna Neye er født og opvokset i Danmark, men hun føler, at hun altid er blevet betragtet som anderledes på grund af sin hudfarve. Hvordan bliver brune danskere betragtet og fremstillet, og hvordan kan det være, at et stor flertal af børn betragter en hvid dukke som smukkere end en brun dukke? Sendt første gang 04.05.2016. Del 2 av 3. Producerat år 2015.
00:15 
Min ven SKAL redde verden
Jorden går under og min ven flyver til modefest i Paris. Dansk dokumentar fra Det smadrer kloden at købe nyt tøj - men de fede sko var på udsalg. Det er vanvittig komplekst, og ikke enten eller. Det ved Jespers ven Nicolaj af alle mennesker. For han er modekonge, millionær og klimadeprimeret. Producerat år 2019.
00:45 
Bournonville
Dansk dokumentar fra August Bournonville (1805-1879) er guldalderens store balletdigter. Som sine malerkolleger i 1800-tallet lod han sig inspirere af det sydlandske og skabte italienske, franske og spanske balletter. Hans Idèindhold og æstetik hørte guldalderen til. Han skabte det repertoire, som den dag i dag gør Den Kongelige Ballet interessant i internationale øjne. I modsætning til malerier er balletter imidlertid kunstværker som ændrer sig med tiden, når nye iscenesættere og balletmestre tager livtag med traditionen. Erik Aschengreen fortæller hvordan Bournonvillearven lever i dag, og Nikolaj Hübbe fortæller om at udfordre traditionen med kontroversielle opsætninger af klassikerne. Producerat år 2019.
01:35 (04:30)
Deadline Nat

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2020 Comspace
Limetta.se Digitalbyrå