Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
DR2
DR2
Skriv ut p� dagens tv
08:55 
Naturtid
Arreskov Sø på Fyn er især er kendt for sine mange havørne. Naturvejleder Erik Ehmsen kender området ud og ind, og han vil vise sine favoritsteder. Vi skal bl.a. ind i skovens mørke og samle madrester under ørnenes reder. Vi kigger nærmere på livet i søen, og så tager vi et skridt tilbage i historien og ser, hvordan folk brugte naturen i gamle dage. Producerat år 2007.
09:55 
Skru tiden tilbage - til 1950'erne
Herfølge. Familien Uhde Jacobsen lever et hektisk hverdagsliv med base i et rækkehus i Herfølge. Far Ronni arbejder rigtig meget, og mor Camilla både henter og bringer 8-årige Aya og 3-årige Luca. Det er også hende, der står for madlavningen, som ikke bliver prioriteret særlig højt til hverdag. Ofte står menuen på 'halløjmad' - et begreb der for Herfølgefamilien dækker over hvad der nu lige er af spiseligt i køkkenskabet. Men sådan var det ikke i 1950'erne. Og det er blandt andet derfor, familien har meldt sig til eksperimentet. De vil gerne prøve at have tid til at lave ordentlig mad fra bunden - og så har de en klar forestilling om, at familielivet dengang var mere harmonisk, end det er i dag. Men hvad brugte man egentlig sin tid til på et dansk husmandssted i 1950'erne? Og hvordan er det lige at lave mad fra bunden på et brændekomfur?. Del 1. Producerat år 2016.
10:40 
Skru tiden tilbage - til 1950'erne
Kastrup. Hjemme hos Maria og Kim Boring Rosenkilde og deres tre børn har skærmafhængigheden taget overhånd. I hvert fald for mor Maria og de to ældste, Noah på 8 og Emilia på 7 år. For far Kim arbejder helt utrolig meget - han er selvstændig iværksætter og har rigtig meget at se til. Det betyder, at Maria laver næsten alt derhjemme, og derfor bliver ungerne underholdt af iPads og telefoner. Og når Maria så endelig selv skal slappe af, er det nemmest at lukke børnene ude og fokusere på telefonen. Men Maria vil gerne lære at nyde at være sammen med sine børn, og Kim vil gerne være der noget mere for familien. Derfor glæder de sig til en uge uden skærme, presserende arbejdsmails og stressende telefonopkald. Men hvor meget kommer Maria egentlig til at se sine børn, når hun skal holde hus i 1950'erne? Kan Kim lade være med at tænke på sin virksomhed? Og hvad skal ungerne lave uden deres skærme?. Del 2. Producerat år 2016.
11:25 
Danske vidundere
Vadehavet. DR2s miniserie om Danmarks naturskabte vidundere ser i denne uge nærmere på især planter og dyr i Vadehavet, men også menneskenes vilkår i det barske område ser vi på. Hele Vadehavet dækker et areal på 9000 kvadratkilometer og strækker sig helt ned til Holland. Vadehavet kan byde på både Danmarks største antal af spættede sæler, cirka 3000 af slagsen og på Danmarks største rovdyr, gråsælen. Når Vadehavet kaldes verdens største internationale lufthavn, er det fordi, der hvert år letter og lande 25 millioner fugle. De holder af stedet, fordi det også er et af verdens rigeste spisekamre, og det skyldes ikke mindst, at havet to gange i døgnet hæver og sænker sig cirka to meter. Tre-fire gange om året stiger vandet dog meget mere, og det har gennem alle tider haft stor betydning for det liv, der leves ved Vadehavet. Sendt første gang 5.07.05. Producerat år 2005.
11:55 
Danske Vidundere
Tystrup-Bavelse Søerne. Ann Marker besøger Tystrup-Bavelse Søerne og Sjællands længste å, Susåen på Midt-sjælland. Søerne ligger smukt i en tunneldal, der blev skabt under sidste istid for 15-20. 000 år siden og landskabet er noget nær det tætteste, man kan komme et intakt bondelandskab som i de gode gamle Morten Korch-film. Ann Marker er en tur i Suserup Skov, hvor landets største husedderkop - med et benspænd på størrelse med en cd - bor, på besøg hos en tidligere fiskerkone, som blandt andet fortæller om en helt speciel og uforudsigelig påskevind, som blæser over søerne, og så finder hun frem til områdets stolthed, et super-fertilt havørnepar, der har fået trillinger for andet år i træk. Producerat år 2006.
12:25 
Bertelsen på Caminoen
Dansk reportageserie fra Filmholdet "fanger" Mikael Bertelsen, som får sig en alvorlig snak med instruktøren. Spørgsmålet er, om Mikael Bertelsen finder en sandhed eller en tro? Der er tydeligvis ingen garanti, men Caminoen siges på forunderlig vis at forandre de gående for evigt. Der er fortsat lang vej til katedralen i Santiago de Compostela. Sendt første gang 19.12.2010. Del 19 av 24. Producerat år 2010.
12:45 
Bertelsen på Caminoen
Dansk reportageserie fra Mikael Bertelsen følges med en flok brasilianere, som byder på Galiciens bedste pulpo (blæksprutter). Brasilianerne er overbeviste om, at deres pilgrimstur frigør dem fra al synd. Da Mikael Bertelsen igen bliver alene, passerer han pludselig en mand, der står og fotograferer ved en flod. Manden råber, at han kender sandheden om Caminoen, som han har studeret i årevis. Sendt første gang 20.12.2010. Del 20 av 24. Producerat år 2010.
13:05 
Helvedes helte
Dansk reportageserie fra Krigsfotografen Jan Grarup er rejst til Den Centralafrikanske Republik, og havner midt I en krydsild I kampen for at dokumentere de rædsler der splitter landet. Anja Lovén kæmper I Nigeria for at oplyse befolkningen om heksebørn, men bliver omringet at vrede landsbyboere, da hun vil redde en dreng, der er beskyldt for at være heks. Denne reportageserie følger 6 helt forskellige danskere der er rejst ud til nogle af verdens farligste steder for at gøre en forskel. Sendt første gang 29.04.2014. Del 3 av 6. Producerat år 2013.
13:35 
Hvis vægge kunne tale
Svensk reportageserie fra 2015. Hvad ved du om det hus, du bor i? Hvem har boet der før dig, og har det altid set ud, som det gør i dag? Hvordan kan du sætte det i stand og samtidig bevare de originale detaljer? Historiker Christopher O'Regan og bygningskonservator Erika Åberg hjælper her ejerne af et flere hundrede år gammelt hus i Vadstena i Sverige med at finde svar. Mange af husets oprindelige detaljer er forsvundet i tidligere istandsættelser, og det vil de nuværende ejere gerne gøre noget ved. Erika starter med at rive forskellige gipsplader ned, og forhåbentlig vil det afsløre noget af husets oprindelige stil. Christopher tager ejerne med på en spændende rejse helt tilbage til 1600-tallet, hvor huset blev bygget. Del 4 av 6. Producerat år 2015.
14:35 
Kæmpekaktussen - ørkenens stikkende beskytter
Japansk naturprogram fra 2015. Sonoraørkenen i det nordvestlige Mexico er et tørt og barsk landskab. Men visse planter trives her. Det er kaktusser. Den største af dem findes kun her: Kæmpekaktussen. Symbolet på Det Vilde Vesten. Den er over 150 år, kan blive over 20 meter høj, veje omkring ti ton og er besat med sylespidse pigge. Her afslører vi, hvordan de stikkende kæmper sørger for liv i ørkenen. Producerat år 2015.
15:25 
Kan madspild stoppes?
Tysk dokumentar fra 2013. Alle er enige om, at det er noget svineri at smide mad ud, og både politikerne, forbrugerne, fødevareproducenterne og detailhandlen er enige om at stoppe madspildet. Men hvorfor er det så svært? Kan det passe, at det, selv om det er en katastrofe for både miljøet og verdens sultne, rent forretningsmæssigt kan betale sig at smide ud? Vi følger her en gruppe landmænd, butikschefer, kokke, designstuderende og almindelige forbrugere, der forsøger at stoppe spildet i hele produktionskæden, og de mange forhindringer, der gør det svært for dem at nå deres mål. Producerat år 2013.
16:20 
Billeder, der ændrede verden
Earthrise. Der var en gang, hvor menneskeheden kun havde gjort sig forestillinger om, hvordan vores egen planet egentlig så ud. Men juleaftensdag 1968, svævende over Månens overflade, tager Apollo 8-astronauten William Anders et billede af den blå planet, som med det samme bliver en sensation. Sendt først gang 14.12.2013. Producerat år 2013.
16:30 
Månelandingen tæt på - Et lille skridt for mennesket
Britisk dokumentar fra 2019. I juli 1969 blev verden vidne til et historisk øjeblik, da USA satte en mand på Månen. Gennem NASA-optagelser genoplives dramaet omkring opsendelsen af Apollo 11. Det afsløres, hvorfor mission var ved at mislykkes, og hvordan Neil Armstrong blev tvunget til at overtage styringen og lande på Månen med kun 30 sekunders brændstof tilbage - for til sidst at tage menneskehedens mest kendte skridt. Producerat år 2019.
18:00 
Husker du...
- året er 1987. Mathias Rust lander med sit lille fly midt på den Røde Plads i Moskva og i Danmark bliver den højtråbende sømandsboss Preben Møller Hansen valgt ind i Folketinget. To danskere bliver anholdt i Polen for spionage og lille Pelle Hvenegaard bliver verdensberømt, da han spiller sammen med Max von Sydow i filmen 'Pelle Erobreren'. Anker Jørgensen fælder en tåre, da han går som formand for socialdemokratiet og topmøder bringer Øst og Vest nærmere en afslutning af Den Kolde Krig. Säsong 1987. Producerat år 2004.
19:00 
Husker du...
- året er 1988. Starten på TV2, postrøveriet i Købmagergade og en vovet AIDS-kampagne er nogle af begivenheder vi allesammen snakkede om i 1988. I aftenens program fortæller Chefkriminalinspektør Per Larsen om opklaringen af postrøveriet og Blekingegadebanden og Jens Gaardbo beretter om starten på TV2. Mød eller gense endvidere Claus Borre, Eddie the Eagle, Kim Schumacher og andre af de personer, som huskes for de store og pudsige begivenheder det år Sendt første gang 04.12.2004. Säsong 1988. Producerat år 2004.
20:00 
Jægerne
Svensk krimi fra 1996. Storbypolitimanden Erik Bäckström flytter tilbage til hjemstavnen, hvor han bliver modtaget som en helt. Den retskafne politimand får straks færten af en lokal skandale, og da han går i gang med opklaringen, forsvinder enhver form for velvilje fra de lokale. Efter en alvorlig forbrydelse bliver det klart, at Bäckström selv kan blive næste offer, hvis han fortsætter efterforskningen. Producerat år 1996. Regissör: Kjell Sundvall, Skådespelare: Jarmo Mäkinen, Helena Bergström, Lennart Jähkel, Rolf Lassgård.
22:00 
Superrig i slummen
Dansk dokumentar fra 2016. Journalist Kristoffer Eriksen besøger fire af verdens allerrigeste i fire af verdens fattigste og mest ulige lande. I Ghana møder Kristoffer Moses Baiden, der er en af Ghanas rigeste mænd. Moses Baiden arbejder tæt sammen med regeringen i et land, hvor der er udbredt korruption blandt politikere og embedsmænd. Moses Baiden har fået bistand fra Danmark til at opbygge sin virksomhed. Så spørgsmålet er, hvad det er for en mand, Danmark samarbejder med? Sendt første gang 19.10.2016. Del 3 av 4. Producerat år 2016.
22:30 
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Producerat år 2019.
23:00 
Nul stjerner - Vinferie i Moldova
Jan og Morten rejser til Moldova, som er et af verdens mindst besøgte lande. Moldova har en rig tradition for vinproduktion, derfor står Jan og Mortens rejse i druens tegn. Her smager de sig gennem 5000 års stolte vintraditioner og kommer samtidig i audiens hos en ægte sigøjnerkonge. Del 4 av 5. Producerat år 2019.
23:30 
Det Somaliske Faldskærmshold
I kapløb med tiden Den intense træning på den spanske faldskærmsskole fortsætter, men ikke uden udfordringer. I et kapløb med tiden, kæmper holdet en svær kamp for at komme i mål med den intense springtræning. Motivationen, moralen og holdånden bliver sat på prøve, af de mange krav og de skuffende vejrudsigter. Lars er urolig for missionens udfald. Når de at få det påkrævede certifikat, som sikrer adgang til DFU cup i Danmark?. Del 4 av 5. Producerat år 2019.
00:00 
Utøya
De overlevende fortæller. Rekonstruktion Utøya: At overleve og leve videre Rakel, Mohammed, Jenny og Torje overlevede et af vor tids mest omfattende og brutale terrorangreb. Nu samles de igen i et tomt filmstudie i Nordnorge. Her skal de i løbet af to uger vende tilbage til den 22. juli 2011 sammen med 12 andre unge. Det var den dag et fascistisk korstog mod det åbne, multikulturelle og demokratiske samfund kostede 69 menneskeliv. De fire overlevende genskaber smertelige, angstfyldte minder, fordi de er overbeviste om, at det er vigtigt at mindes - for dem selv, for os andre, for samtiden og for eftertiden. Producerat år 2019.
01:35 (06:00)
Deadline Nat
Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Producerat år 2019.

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2019 Comspace
Limetta.se