Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
DR2
DR2
Skriv ut p� dagens tv
09:05 
Charlotte Fich - tilbage til Dragør
Dansk reportage fra Skuespiller Charlotte Fich, der fra den ene dag til den næste blev folkeeje i rollen som Rejseholdets knivskarpe drabschef, Ingrid Dahl, er vokset op i Dragør. Barndommen var præget af leg og fantasi, der fik næring af ideen om, at hvis bare man er mange nok, kan alt lade sig gøre. Charlotte Fich tager os tilbage til de steder, begivenheder og personer, der har gjort hende til det menneske, hun er i dag. Hun ser tilbage på, hvordan stærke fællesskaber har formet hende på både godt og ondt, og på hvor modet til at turde sige sine drømme højt kommer fra. Og mens Charlotte tager seerne med tilbage til sin barndom, bliver der arrangeret en fest, som til slut indrammer de mange gensyn. Sendt første gang 16.01.2016. Producerat år 2015. Programledare: Carsten Reinholdt, Gitte Løkkegaard.
11:05 
Sommer i Systemet (13:24) - Anne Sophia Hermansen og Sebastian Dorset
Dansk reportageserie fra 2015. Anne Sophia Hermansen og Sebastian Dorset på valgstedet Debattør og blogger Anne Sophia Hermansen stemmer blankt, når der er valg til folketinget. Denne principielle beslutning bliver udfordret, da hun besøger valgstedet sammen med komiker Sebastian Dorset og tager del i valghandlingens ritualer. Sendt første gang 20.07.2015. Producerat år 2015.
11:30 
Sommer i Systemet (14:24) - Peter Høeg og Lone Frank
Dansk reportageserie fra 2015. Peter Høeg og Lone Frank på universitetet Forfatter Peter Høeg og videnskabsjournalist Lone Frank når vidt omkring i samtalen om fx den frie tanke, mesterlæren og originale idéer. Det bliver mødet mellem den kropslige/intuitive tænkning og den nøgterne/rationelle tænkning. Sendt første gang 21.07.2015. Producerat år 2015.
12:00 
DR2 lander på månen
For 50 år siden landede astronauterne Neil Armstrong og Buzz Aldrin på månen. DR2 fejrer den skelsættende begivenhed ved at transmittere månelandingen 'direkte' fra Mission Control i Huston og landingsmodulet Ørnen. Med enestående billeder og lyd følger vært Anja Philip timerne op til den nervepirrende landing kl. 21.17, og vi er med helt frem til kl. lidt i 4 om natten, hvor Neil Armstrong, som det første menneske, træder ned på månen. Over hele verden markeres månelandingen, og vi transmitterer fra Kina, Sydpolen, Huston og Brorfelde, mens eksperter og gæster i studiet forklarer, hvad der sker ombord på Ørnen. Kom tættere på månens betydning for livet på jordkloden, hvordan månen har påvirket kunst og musik, hvordan fremtiden på månen ser ud og meget, meget mere. Og det allernyeste billede fra månens bagside, bliver hentet ned til DR2 i dagens anledning. Som en særlig måneservice kan alle med spørgsmål om månen og rummet få svar fra kl. 20.00 til 04.00 ved at skrive til programmet på dr.dk.
13:45 
Det nye rumkapløb
Videnskabsprogram fra BBC fra 2017. Det har taget 100 år fra det første bemandede fly til, at man nu kan forestille sig rumturisme som andet end science fiction. Hvordan er det lykkedes at komme dertil, og er rumturismen afgørende for menneskehedens fremtid? Professor Brian Cox udforsker fortidens, nutidens og fremtidens rumflyvning og taler med nøglepersoner fra både NASA og private aktører som Virgin Galactic og SpaceX. Producerat år 2017.
14:25 
DR2 lander på månen
DR2 lander på månen sender live for at fejre 50-året for månelandingen. Vært Anja Philip tager pulsen på astronauterne ombord på ørnen for 50 år siden og stiller om til Brorfeldeobservatoriet, hvor månelandingen fejres. Hun taler også med geofysiker Henning Haack, som sidder på Maine Mineral and Gem Museum i Maine for at høre, hvordan månelandingen fejres der, og hvordan helium3 fra månen kan være løsningen på jordens energiproblemer.
14:35 
Houston kalder - Apollos ukendte helte
Amerikansk dokumentar fra 2017. 'Houston, we have a problem'. Tom Hanks berømte (og ikke helt korrekte) replik fra filmen 'Apollo 13' fra 1995 viste for første gang, at det ikke kun var de modige astronauter, der var helte, men også de ukendte teknikere og flyveledere, der arbejdede i kontrolrummet på basen, og som med viden, stædighed og fantasi løste problemet på Apollo 13. Det var en blandet flok, der blev samlet for at begive sig ud på det, præsident Kennedy kaldte 'menneskehedens farligste, dristigste og største eventyr', nemlig rejsen til månen. Producerat år 2017.
16:15 
DR2 lander på månen
DR2 sender live hele natten for at fejre 50-året for månelandingen.
16:20 
Sergej Koroljov versus Wernher von Braun
Fransk dokumentar fra 2014. I centrum for det 20. århundredes rumkapløb mellem USA og Sovjetunionen stod to geniale videnskabmænd, den sovjetiske raketingeniør Sergej Koroljov og den tyske, senere amerikanske raketfosker Wernher von Braun. Det begyndte i 1930'ernes Berlin og Moskva, og de to forskere mødtes aldrig, men stod gennem fyrre år i spidsen for kampen mellem deres respektive lande for som de første at indtage rummet. Producerat år 2014.
17:16 
DR2 lander på månen
DR2 lander på månen sender live for at fejre 50-året for månelandingen. I Mission Control i Huston sidder Danmarks eneste astronaut Andreas Mogensen og snakker med astronauterne ombord på den internationale rumstation. Vært Anja Philip snakker med Andreas om, hvordan månelandingen fejres i Mission Control, hvad månelandingen har betydet for ham, og hvornår han regner med, mennesker skal til månen igen. Samtidig holder Anja Philip øje med, hvordan astronauterne havde det ombord på ørnen for præcis 50 år siden.
17:17 
Tilbage til Månen
Britisk dokumentar fra 2019. Kan vi leve på Månen? 50 år efter det første skridt på Månen, vil man igen sende mennesker derop. Men hvorfor tage tilbage? Hør hvordan nye videnskabelige opdagelser har ændret vores opfattelse af Månen, og hvad der skal til for at kunne kolonisere den. Producerat år 2019.
18:10 
DR2 lander på månen
DR2 lander på månen sender live for at fejre 50-året for månelandingen. For at få de allerbedste billeder af månen, benytter vært Anja Philip det store SONG-teleskop på Tenerife. Det gør hun sammen med hjælp fra Mads Fredslund Andersen fra Aarhus Universitet. Han kan styre teleskopet fra studiet. Samtidig holder Anja Philip øje med, hvordan astronauterne havde det ombord på ørnen for præcis 50 år siden.
18:15 
Efter et år i rummet - næste stop Mars
Amerikansk dokumentar fra 2017. Rejser længere ud i rummet end til månen vil blive en af menneskehedens største videnskabelige bedrifter, og det vil kun kunne ske gennem en række dristige skridt. Astronauten Scott Kellys år i rummet var et af dem. Nu er en ny generation af astronauter ved at træne til det næste skridt. Jessica Meir og Victor Glover er blandt de få mennesker, der er villige til at vove sig ud af jordens kredsløb og ind i det dybe rum - måske helt til Mars. Producerat år 2017.
19:10 
DR2 lander på månen
DR2 lander på månen sender live for at fejre 50-året for månelandingen. Astronauterne Buzz Aldrin og Neil Armstrong har gjort sig klar til at stige ud på månen. Vært Anja Philip sidder klar i studiet sammen med professor John Leif Jørgensen fra DTU og astrofysiker Anja Andersen fra Niels Bohn instituttet for at guide seerne gennem de skelsættende minutter, hvor mennesket satte sine ben på månen for første gang.
19:25 
Den dag vi gik på månen
Canadisk dokumentar fra 2018. Det var en dag fuld af farer. En dag, hvor tre mænd risikerede alt. Den dag vi satte en mand på Månen. Gennem interviews med nøglepersoner i kontrolcentret i Houston, astronauternes pårørende og NASA-embedsmænd skruer vi tiden tilbage til Apollo 11-missionen. Vi får indblik i måneprojektets betydning for USA og hører, hvordan den første månelanding var ved at mislykkes. Producerat år 2019.
20:10 
Vores mystiske måne
Britisk dokumentar fra 2018. Månen - Jordens trofaste soldat. En skinnende skive på himlen, der er uhyre kraftfuld og årsag til myter og legender. Ved hjælp af den nyeste teknologi udforskes Månens cyklus, og hvordan den former livet på Jorden. Sløret løftes for Månens mystiske bagside - og for blodmåner, blå måner og supermåner. Er det et ansigt eller en kanin, der er på Månens overflade?. Producerat år 2019.
21:00 
Månelandingen tæt på - Et lille skridt for mennesket
Britisk dokumentar fra 2019. I juli 1969 blev verden vidne til et historisk øjeblik, da USA satte en mand på Månen. Gennem NASA-optagelser genoplives dramaet omkring opsendelsen af Apollo 11. Det afsløres, hvorfor mission var ved at mislykkes, og hvordan Neil Armstrong blev tvunget til at overtage styringen og lande på Månen med kun 30 sekunders brændstof tilbage - for til sidst at tage menneskehedens mest kendte skridt. Producerat år 2019.
22:30 
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Producerat år 2019.
23:00 
Seniormagasinet - Ugens grå guld
Ole Thisted præsenterer alle de indslag, som Seniormagasinet har bragt i løbet af ugen. Producerat år 2019.
23:30 
The Reagan Show
Amerikansk dokumentar fra 2017. Var Ronald Reagan, der var USA's præsident fra 1981-89, den kloge politiker og statsmand eller en gudbenådet skuespiller? Måske begge dele. Gennem arkivmateriale produceret i Det Hvide Hus følger vi Reagans rivalisering med den karismatiske sovjetiske leder, Mikhail Gorbatjov, og ser, hvordan han bruger alle sine ikke ringe kommunikative evner til at charmere og overvinde sovjetisk mistillid, modvilje fra et skeptisk pressekorps, og den truende fare for 3. Verdenskrig. Producerat år 2017.
00:45 
Prisen for shipping
Fransk dokumentar fra 2016. Hvor meget koster det egentlig at fragte en vare fra den ene ende af verden til den anden? Hvordan kan prisen holdes nede på tøj, der er produceret i Kina og Bangladesh? Og hvad koster det for miljøet, at enorme containerskibe hver dag ligger til kaj med varer fra alverdens eksportører. Producerat år 2016.
01:40 (06:00)
Deadline Nat
Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Producerat år 2019.

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2019 Comspace
Limetta.se