Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
HRT1
HRT1
Skriv ut p� dagens tv
06:20 
TV Kalendar
06:32 
Klasika mundi: Orkestar Nacionalne Akademije Santa Cecilia iz Rima pod ravnanjem Sir Antonija Pappana izvodi Mahlerovu 9. simfoniju
07:58 
Put do Santa Fea, americki film (12) (1955.) - ciklus klasicnog vesterna (R)
Vestern. Osramoceni indijanski skaut i njegov partner trebaju provesti kola puna pušaka kroz indijanski teritorij.
09:30 
Dobro jutro, Hrvatska
10:00 
Vijesti
10:10 
Dobro jutro, Hrvatska
11:09 
Kucni ljubimci
11:45 
TV Kalendar (R)
12:00 
Dnevnik 1
12:15 
Sport
12:18 
Vrijeme
12:20 
HAK - promet info
12:26 
Madre Teresa 2, spanjolsko-britansko-talijanski film (2003.)
Biografski film prati život Majke Terezije, od zaredenja pa do smrti. Život je posvetila pomaganju siromašnima i bolesnima, osnovala družbu Sestre misionarke i utemeljila domove za umiruce i sirocad, pružajuci im hranu i utjehu. Na svom je putu nailazila na brojne prepreke koje je uspješno svladavala sve do samog kraja. Njezina vizija svijeta i njezine uloge u njemu - ukljucujuci i Crkvu - bili su vrlo nekonformisticki. Ustrajala u tome da stvari radi na svoj nacin jer je vjerovala da provodi Božju volju. Njezini su poceci bili skromni - nastanila se u Calcutti kako bi pomagala siromasima. Vodena željom da pomaže siromašnima diljem svijeta, a ne samo u Indiji, neocekivano dobiva privolu da osnuje vlastiti "red" pod okriljem Katolicke Crkve i utemelji utocišta za najsiromašnije. Najprije je osnovala dom za umiruce, posebice djecu. Ubrzo su joj se pridružile sestre dobrovoljke pa je osnovala još domova, jedan cak u napuštenom hinduistickom hramu. Osnovala je i školu za siromašnu djecu u Calcutti. Susrela se i s papom, a kasnije odlazi u Rim kako bi od njega zatražila da odobri ono što se nitko osim njega nije usudio odobriti - utemeljenje utocišta za gubavce i njihove obitelji. Uskoro osniva selo za gubavce, "Grad mira". Tereza je prikazana kao osoba koja nije marila za to jesu li oni o kojima se brine kršcani, muslimani ili hinduisti - o svima se brinula jednako. U filmu možemo vidjeti i trenutak kada je primila Nobelovu nagradu za mir te posvjedociti tome da se njezin stav nije promijenio nakon svih tih godina.
13:57 
Istrage prometnih nesreca
U emisiji pogledajte tjedni pregled prometnih nesreca. Gosti su mr. sc. Miron Huljak iz MUP-a i doc. dr. sc. Željko Šaric s FPZ-a. Pogledajte i "Meteorološku prometnu prognozu" Zorana Vakule te rubriku "Autoškola". Što ljuti dirigenta i skladatelja Sinišu Leopolda u vožnji?.
14:26 
Prizma, multinacionalni magazin
U ovotjednom izdanju Prizme pogledajte kako se, uz pridržavanje epidemioloških mjera, održala Arena International, odakle lavanda u Bjelovaru i što je važnije od toga koliki je urod ove godine. Zavirili smo u povijest Islamske zajednice Sisak, otkrili kako su Bošnjaci doprinijeli razvoju Raše i kako je ljubav prema glazbi spojila clanove Dueta H&M.
15:13 
Zapisano u kostima (1): Stari Hrvati, dokumentarna serija (5/5)
O životu starih Hrvata vrlo se malo zna jer sustavnih bioarheoloških analiza dosada nije bilo. Kosturi s dvaju starohrvatskih nalazišta Radašinovaca i Velim - Velištaka ispricali su vrlo zanimljivu i uzbudljivu pricu o svakodnevici naših predaka. Del 5.
15:50 
Gospa od Vrpolja - Ona koja okove skida, dokumentarni film
Isusovom majkom oznacena je i više od 700 godina stara Šibenska biskupija. Narod Gospi prilazi u nevoljama, moli u potrebama i zahvaljuje za isprošene milosti. Napose se to ogleda u središnjem biskupijskom marijanskom svetištu - Vrpolju. Jedanaest kilometara od Šibenika, "daleko od zaglušive gradske buke, dalje od kuca sela, ovdje u pustinji podigla je Marija svoje prijestolje. Tu ona dijeli svoje srebro, zlato i drago kamenje raznih milosti i slatke plodove svoje ljubavi pobožnim dušama", pisao je šibenski kronicar don Krsto Stošic. Najmilija svetinja, slika Gospe Vrpoljacke, rad Sienske škole 1383., pravi je dragulj, brižno cuvan stoljecima. Slika koju danas gledamo kopija je stare, najvjerojatnije s pocetka ili sredine 18. stoljeca. Za provale Osmanlija crkva je 1678. spaljena. Gospina bratovština s vremenom ju je osposobila za bogoslužje, a 1721. bratimi pocinju graditi novu i prostraniju crkvu. Prolazila su stoljeca, izmjenjujuci se u vjeri, ravnodušju i nevjeri, ali štovanje Gospe nije jenjavalo. Zaufani i uslišeni molitelji darivali su je srebrom i zlatom, a krapanjski ronioci spužvom jer ih je 1939., kako su vjerovali, spasila od pogibelji na dubini od 30 metara. Stariji od morske spužve okovi su osmanlijskog sužnja Radojice koji do danas svjedoce "kako Gospa od Vrhpoljca grada oslobada od svakoga jada; da svi oni kojima je nevolja, uteku se Gospi od Vrhpoljca". Šibenski biskup u miru mons. Ante Ivas Gospi je spjevao: "Evo nas k tebi, o Majko naša, sa sviju strana, sa mnogo rana. Mi svi smo tvoji, tvoja smo djeca, netko ti pjeva, a netko jeca". Dokumentarni film o marijanskom svetištu koje je postojalo i prije ustanovljenja Šibenske biskupije 1298.
16:45 
TV Kalendar (R)
17:00 
Vijesti u 17
17:14 
Vrijeme
17:15 
HAK - promet info
17:20 
Manjinski mozaik: Zudeli dubrovacki (R)
Prvi su Židovi u Dubrovnik dolazili povremeno kao trgovci još pocetkom 14. stoljeca. Veci dolazak sefardskih Židova u grad zabilježen je nakon njihova progona iz Španjolske 1492. godine. Vlasti Dubrovacke Republike godine 1546. dodjeljuju im nekoliko kuca za stanovanje u ulici zvanoj Via del ghetto. Od 1826. do danas, prema dubrovackom nazivu za Židove - Žudeli, ulica nosi naziv Žudioska. U njoj se nalazi druga najstarija sinagoga u Europi u kojoj je otvoren i Židovski muzej, prvi u Hrvatskoj u kojemu se nalaze stari originalni vjerski predmeti, sacuvani nakon Holokausta te predstavljaju vrijednu kulturnu baštinu dubrovackih Židova. Iako ovdašnja židovska zajednica nije bila velika, njezini su clanovi ostavili znacajan trag u svekolikom razvitku Dubrovnika - kao trgovci, lijecnici, obrtnici, ucitelji pa i pjesnici. Reporter: Božo Vodopija.
17:38 
Lijepom nasom: Vinkovci (1.dio) (R)
19:00 
Dnevnik 2
19:43 
Vrijeme
19:46 
Tema dana
19:59 
Loto 7
20:05 
Vincent, americki film (12) (2014.) (R)
Komedija/drama. Djecak (J. Lieberher) ciji su se roditelji nedavno rastali neocekivano pronalazi prijatelja (B. Murray) i mentora u prvome susjedu koji je mizantrop, hedonist i ratni veteran, kao i ljubitelj neumjesnog humora. Film je nominiran za nagradu "Zlatni globus" u kategoriji najboljeg filma (komedije ili mjuzikla) te za najboljega glavnoga glumca (u komediji ili mjuziklu)u.
21:46 
Loto 7 - izvjestaj
21:50 
Dnevnik 3
22:05 
Sport
22:08 
Vrijeme (R)
22:11 
Vijesti iz kulture
22:22 
Na kraju dana, britansko-americki film (1993.) (R)
Drama. Doba je drugog svjetskog rata. Na imanju britanskog lorda Darlingtona (J. Fox) radi besprijekorni batler James Stevens (A. Hopkins). Stevens je posve odan svojoj dužnosti i svom poslodavcu, nikad ne pokazuje vlastite osjecaje, ne izražava svoje osobno mišljenje ni o cemu niti ima ikakve osobne potrebe. Tako je savršen u svom poslu da se cini kako i nema ljudske slabosti. Na imanju su cesti gosti uglednici iz nacisticke njemacke i njihovi engleski simpatizeri, no Stevens ni kad ga pitaju o tome ne daje svoje mišljenje. Njegov stari otac (P. Vaughn), koji je prevalio sedamdesetu, bolestan je i s mjesta poslužitelja premješten na mjesto cistaca, ali Stevens ne pokazuje suosjecanje prema starcu koji novi posao, nakon desetljeca casnog služenja, smatra poniženjem. Jedina koja u Stevensu vidi ljudsko bice jest nova domacica, Miss Kenton (E. Thompson), koja svoj posao radi gotovo jednako besprijekorno kao i Stevens, no pri tome ne zaboravlja da je ljudsko bice s vlastitim osjecajima. Kad Stevensov otac umre, njegov sin prezauzet je posluživanjem uglednih gostiju, pa Miss Kenton bdije uz staroga g. Stevensa. Pricu o životu na imanju lorda Darlingtona, za koji Miss Kenton kaže da su bile najljepše godine njezina života, slušamo kao njezino prisjecanje na prošlost, mnogo godina nakon što se udala i otišla s imanja, odustajuci od ljubavi koja nije bila mogucac Tek kad je vec star i u mirovini, James Stevens zapitat ce se je li dužnost zaista bila svrha njegovog životat Autor romana prema kojemu je film snimljen, Kazuo Ishiguro, Japanac je koji je odrastao u Velikoj Britanijin Sam je napisao više scenarija (Never Let Me Go prema svom romanu; The White Countess, The Saddest Music in the World)r Njegov je roman došao u ruke Jamesu Ivoryju i scenaristici Ruth Prawer Jhabvala koja je scenaristicki dio tima Merchant Ivory Production i dvostruka dobitnica Oscara za filmove njihove produkcije: Howards End i Soba s pogledome I film Na kraju dana bio je nominiran za Oscara za sve glavne kategorije (najbolji film, scenarij, režija, glavna muška i glavna ženska uloga, scenografija, kostimi i glazba)z Londonski kriticari proglasili su Ivoryja redateljem godine, a A Hopkinsa glumcem godined Anthony Hopkins osvojio je još osam nagrada za tu ulogul.
00:34 
Put do Santa Fea, americki film (12) (1955.) - ciklus klasicnog vesterna (R)
02:01 
Dnevnik 3 (R)
02:16 
Sport (R)
02:19 
Vijesti iz kulture (R)
02:27 
Madre Teresa 2, spanjolsko-britansko-talijanski film (2003.)
03:54 
Skica za portret (R)
04:06 
Manjinski mozaik: Zudeli dubrovacki (R)
04:21 
Gospa od Vrpolja - Ona koja okove skida, dokumentarni film (R)
05:13 
Dnevnik 2 (R)
05:56 (07:20)
Lijepom nasom: Vinkovci (1.dio) (R)

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2020 Comspace
Limetta.se Digitalbyrå