Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
HRT1
HRT1
Skriv ut p� dagens tv
06:15 
Lijepom nasom: Slavonski Brod (1.dio) (R)
07:38 
TV Kalendar
07:52 
Dugo toplo ljeto, americki film (1958.) - Zlatno doba Hollywooda (R)
Drama. Mladi Južnjak Ben Quick (P. Newman) protjeran je iz mjesta u kojem je živio zbog navodne paleži sjenika. Otprije zloglasan u tom kraju kao netko tko podmece požar iako mu to nikad nije dokazano, Quick odlazi u gradic Frenchman's Bend, gdje ga Jody Varner (A. Franciosa), sin mocnog veleposjednika Willa Varnera (O. Welles), zaposli kao pomocnog radnika. Kad stari Varner to sazna, razbjesni se jer za razliku od sina zna za Quickovu reputaciju. Ubrzo shvati da je došljak žilav i sposoban covjek, puno solidniji od Jodyja, te ga zaposli kao poslovodu u svom gradskom ducanu. Jody, koji u braku s eroticnom Eulom (L. Remick), ocu ne može podariti željenog unuka, postaje ljubomoran na Quicka. Medutim, tu nije kraj Varnerovim planovima s došljakom. On, naime, smatra da bi Quick bio puno bolji muž za njegovu neudanu kcer Claru (J. Woodward), samosvjesnu uciteljicu, od njezine višegodišnje simpatije, Alana Stewarta (R. Anderson). Benu Quicku se svidi ideja da se priženi u mocnu obitelj, no Clara ga odbija, bar isprva. Ugledni hollywoodski redatelj Martin Ritt (Hud, Paravan, Norma Rae) afirmirao se krajem pedesetih godinama dvjema adaptacijama južnjackog književnog genija Williama Faulknerar Prva od njih, "Dugo toplo ljeto" (druga je "Krik i bijes"), prilagodba je motiva Faulknerova romana Hamlet (Zaselak) i nekoliko Faulknerovih prica, koje su scenaristicki obradili supružnici Irving Ravetch i Harriet Frank JrJ, koji su i kasnije suradivali s Rittomo Film je znacajan i kao prvi veliki uspjeh tada mladog Paula Newmana, jedne od najvecih hollywoodskih legendi, koji se na snimanju upoznao i zbližio s Joan Woodwardr Paul Newman i Joan Woodward kasnije su pricali da su na snimanju shvatili kako su stvoreni jedno za drugo, što se potvrdilo brakom koji je trajao sve Newmanove smrtit U ostatku glumackog ansambla nalaze se još dva velika imena - Orson Welles (Gradanin Kane, Treci covjek) i Lee Remick (Operacija strah, Anatomija jednog ubojstva), a gledatelji ce vjerojatno prepoznati i Angelu Lansbury, koja je nekih 25 godina kasnije pocela tumaciti simpaticnu privatnu detektivku iz 'boljeg' britanskog društva u TV seriji Ubojstvo, napisala je, ulogu koja joj je donijela veliku popularnost kroz nekih dvadesetak godina koliko ju je tumacilal Film "Dugo toplo ljeto" natjecao se u Cannesu za Zlatnu palmu, a Paul Newman je za ulogu Bena Quicka na tom najprestižnijem svjetskom festivalu nagraden kao najbolji glumaca Godine 19656 s istim je likovima snimljena istoimena popularna TV serija (s Royom Thinnesom u glavnoj ulozi) koju je jako voljela generacija naših roditelja, a 19858 istoimeni TV film odnosno mini-serija s Donom Johnsonom, Jasonom Robardsom i Cybill Shepherdr.
09:50 
Biblija
10:00 
Lug: Bogosluzje Reformirane crkve
Lug je selo u opcini Bilje, u Osjecko-baranjskoj županiji. Iz Luga prenosimo bogoslužje koje ce predvoditi i na kojem ce propovijedati biskup Reformirane kršcanske kalvinske Crkve u Republici Hrvatskoj Petar Sen. U službi ce sudjelovati više župnika Reformirane Crkve. Iako su ovdje stoljecima, Crkva je ustrojena 1993. godine, a u Hrvatskoj okuplja oko tri tisuce vjernika u 28 župa. Redatelj: Neven Mihael Dianeževic Urednik i komentator: Mario Raguž Organizator: Luka Zadravec.
11:03 
Pozitivno (R)
11:37 
TV Kalendar (R)
12:00 
Dnevnik 1
12:15 
Sport
12:18 
Vrijeme
12:20 
HAK - promet info
12:30 
Plodovi zemlje
13:23 
Pula: More
Ronioci apeliraju: poštujte naše bove! Rt Kamenjak bogat je prirodnim ljepotama, pulsko ih More otkriva. Kako Kucica od ribari cuva sjecanje na ribare Jadranova i okolice? Oplovili smo rovinjske otocice i hridi, a zatim zavirili u brodsku kuhinju jednog trajekta. U plavome receptu pripremamo pohane srdele punjene suhom rajcicom. Plovite s nama u pulskome Moru!.
14:00 
Nedjeljom u 2
Znanstvenik Miroslav Radman gost je emisije Nedjeljom u 2. Zašto misli da ce se cjepivo za koronu teško pronaci?. Kakvu cemo pouku izvuci iz ove pandemije te što radi njegov Mediteranski institut u Splitu, neke su od tema emisije.
15:04 
Henrik i Ana - ljubavni par koji je promijenio povijest, dokumentarni film (2/2) (R)
Henry & Anne - The Lovers Who Changed History. U drugoj epizodi povjesnicarka dr. Suzannah Lipscomb opisat ce tri turbulentne godine koje su Henrik VIII. i Ana Boleyn proveli u braku koji je završen kraljicinom dekapitacijom. Suzannah drugu etapu svojega putovanja pocinje u Nacionalnoj galeriji portreta gdje ce analizirati Henrikov portret koji je naslikao Hans Holbein. Otkrit ce što nam govori o kralju te o tome kako je htio da ga ostatak svijeta vidi. Kraljevski je brak redefinirao naciju pa ce Suzannah posjetiti Charterhouse, bivši samostan u središtu Londona gdje je brutalno ubijena skupina redovnika koji su se suprotstavili Henrikovim vjerskim reformama. Nakon toga Suzannah odlazi u dvorac Thornbury u Gloucestershireu gdje je sretan par odsjeo 10 dana 1535. Sada je pretvoren u hotel te je jedino mjesto gdje možete platiti kako biste spavali u sobi u kojoj su nekoc boravili Henrik i Ana. Suzannah zatim krece u katedralu u Peterboroughu kako bi posjetila grob Henrikove prve supruge Katarine Aragonske. Buduci da je bila voljena engleska kraljica, ocekivali bismo da je pokopana u Westminsterskoj opatiji, no Henrik se pobrinuo za to da je cak i u smrti ponizi. Suzannah je iznenadilo što je pronašla poruke potpore Katarini koja je umrla prije gotovo 500 godina. Suzannah želi otkriti zašto se Henrikov karakter s vremenom tako snažno promijenio. Od velikodušnog se i simpaticnog mladog kralja pretvorio u pretilog starog tiranina kojega svi poznajemo. Susrest ce se s dr. Suzy Lishman koja iznosi teoriju kako su promjene u Henrikovu karakteru možda posljedica oštecenja mozga koje je zaradio u viteškom dvoboju. Kako bi otkrila zašto se Ana zamjerila Henriku, Suzannah ce razgovarati s bivšim osobnim tajnikom princeze Diane Patrickom Jephsonom koji ce povuci veoma zanimljive paralele izmedu pripadnika kraljevske obitelji koje dijeli gotovo pet stoljeca. Nakon obilaska londonskog Towera u kojemu je Ana provela posljednje dane, Suzannah ce ponovno obici dvorac u Heveru kako bi u ruke primila molitvenik koji je Ana navodno ponijela u Tower. Buduci da je vecinu svojega akademskoga života provela proucavajuci Anu, Suzannu je ovo iskustvo iznimno dirnulo. Del 2.
15:57 
Mir i dobro
16:39 
TV Kalendar (R)
17:00 
Vijesti u 17
17:14 
Vrijeme
17:15 
HAK - promet info
17:19 
I to je Hrvatska: Jarun (R)
Imati more na kopnu nije cesta privilegija nekog velegrada, a baš takvu cast ima glavni grad Hrvatske Zagreb. Prekrasni sportsko-rekreacijski centar, Jarun je lokacija na kojoj se okuplja nekoliko tisuca Zagrepcana svaki dan. Znamo li uopce kako je Zagreb dobio morer.
17:38 
Lijepom nasom: Slavonski Brod (2.dio) (R)
19:00 
Dnevnik 2
19:45 
Vrijeme
19:48 
Tema dana
20:00 
Loto 6
20:05 
Jesen u mom domu - Dom je tamo gdje je HRT, predstavljanje jesenske sheme
U posebnoj emisiji - JESEN U MOM DOMU - DOM JE TAMO GDJE JE HRT, predstavljamo vam udarne programske novitete sezone koja je pred nama. Svi oni jamce bogatu i raskošnu jesen uza sve HRT-ove programe i platforme, te uz naše male ekrane. Unatoc pandemiji koronavirusa, donosimo vam mnoštvo premijernih programskih sadržaja kojima potvrdujemo raznolikost i kvalitetu programa HRT-a. Uz nove sezone popularnih formata - Tko želi biti Milijunaš, Volim Hrvatsku, A- strane, Zvijezde pjevaju - najavljujemo i nove sezone domacih dramskih serija, premijere domacih igranih filmova, nove domace i strane dokumentarce, vrhunske strane filmove, novu platformu djecjeg programa, novu informativnu i sportsku sezonu itd. U glazbenom dijelu emisije Simfonijski orkestar HRT-a svira ulomke iz djela Beethovena, Cajkovskog i jednu skladbu Rajka Dujmica. Dirigent je Tomislav Facini.
20:45 
Loto 6 - izvjestaj
20:50 
Mijenjamo svijet: Juzna Afrika: zemlja svih ekstrema, dokumentarni film (R)
Više od polovice južnoafrickog stanovništva živi ispod granice siromaštva. Africki nacionalni kongres (ANC) preplavljen je korupcijom. Bijelci i dalje drže bogatstvo pa crnackoj vecini ostavljaju malo nade za društveni napredak. No dok je gospodarska moc i dalje vecinom u rukama bjelackih elita, pojavio se crnacki srednji i viši društveni sloj. Ucinak na slabo obrazovanu bjelacku radnicku klasu bio je katastrofalan. Pojavilo se osamdesetak sirotinjskih cetvrti koje izgledaju baš kao crnacka prigradska naselja, ali cine ih iskljucivo bjelacke zajednice. Upoznajemo rasisticke politicke stranke koje poticu mržnju. Stranka EFF zagovara prisilan povrat zemlje, a njezin voda Julius Malema sad je najpopularniji politicar u zemlji. Tijekom 2017. ubijeno je 72 bjelackih farmera, u vecini slucajeva na okrutan nacin.
21:53 
Dnevnik 3
22:08 
Sport
22:12 
Vrijeme (R)
22:15 
Vijesti iz kulture
22:29 
Dugo toplo ljeto, americki film (1958.) - Zlatno doba Hollywooda (R)
Drama. Mladi Južnjak Ben Quick (P. Newman) protjeran je iz mjesta u kojem je živio zbog navodne paleži sjenika. Otprije zloglasan u tom kraju kao netko tko podmece požar iako mu to nikad nije dokazano, Quick odlazi u gradic Frenchman's Bend, gdje ga Jody Varner (A. Franciosa), sin mocnog veleposjednika Willa Varnera (O. Welles), zaposli kao pomocnog radnika. Kad stari Varner to sazna, razbjesni se jer za razliku od sina zna za Quickovu reputaciju. Ubrzo shvati da je došljak žilav i sposoban covjek, puno solidniji od Jodyja, te ga zaposli kao poslovodu u svom gradskom ducanu. Jody, koji u braku s eroticnom Eulom (L. Remick), ocu ne može podariti željenog unuka, postaje ljubomoran na Quicka. Medutim, tu nije kraj Varnerovim planovima s došljakom. On, naime, smatra da bi Quick bio puno bolji muž za njegovu neudanu kcer Claru (J. Woodward), samosvjesnu uciteljicu, od njezine višegodišnje simpatije, Alana Stewarta (R. Anderson). Benu Quicku se svidi ideja da se priženi u mocnu obitelj, no Clara ga odbija, bar isprva. Ugledni hollywoodski redatelj Martin Ritt (Hud, Paravan, Norma Rae) afirmirao se krajem pedesetih godinama dvjema adaptacijama južnjackog književnog genija Williama Faulknerar Prva od njih, "Dugo toplo ljeto" (druga je "Krik i bijes"), prilagodba je motiva Faulknerova romana Hamlet (Zaselak) i nekoliko Faulknerovih prica, koje su scenaristicki obradili supružnici Irving Ravetch i Harriet Frank JrJ, koji su i kasnije suradivali s Rittomo Film je znacajan i kao prvi veliki uspjeh tada mladog Paula Newmana, jedne od najvecih hollywoodskih legendi, koji se na snimanju upoznao i zbližio s Joan Woodwardr Paul Newman i Joan Woodward kasnije su pricali da su na snimanju shvatili kako su stvoreni jedno za drugo, što se potvrdilo brakom koji je trajao sve Newmanove smrtit U ostatku glumackog ansambla nalaze se još dva velika imena - Orson Welles (Gradanin Kane, Treci covjek) i Lee Remick (Operacija strah, Anatomija jednog ubojstva), a gledatelji ce vjerojatno prepoznati i Angelu Lansbury, koja je nekih 25 godina kasnije pocela tumaciti simpaticnu privatnu detektivku iz 'boljeg' britanskog društva u TV seriji Ubojstvo, napisala je, ulogu koja joj je donijela veliku popularnost kroz nekih dvadesetak godina koliko ju je tumacilal Film "Dugo toplo ljeto" natjecao se u Cannesu za Zlatnu palmu, a Paul Newman je za ulogu Bena Quicka na tom najprestižnijem svjetskom festivalu nagraden kao najbolji glumaca Godine 19656 s istim je likovima snimljena istoimena popularna TV serija (s Royom Thinnesom u glavnoj ulozi) koju je jako voljela generacija naših roditelja, a 19858 istoimeni TV film odnosno mini-serija s Donom Johnsonom, Jasonom Robardsom i Cybill Shepherdr.
00:24 
Nedjeljom u 2 (R)
01:20 
Dodjela nagrada Emmy, uvodna emisija
01:30 
Dodjela nagrada Emmy, prijenos
U godini koju je obilježila pandemija COVID-19 malo je koji segment industrije zabave izbjegao velike gubitke. Ipak, u odnosu na veliki ekran sadržaji su za mali ekran u novim uvjetima doživjeli procvat gledanosti te su razliciti televizijski servisi i formati stekli novu mnogobrojnu publiku. Stoga se nije mogla izbjeci ni svecana dodjela najpoznatijih priznanja za televizijska ostvarenja. Tako se u nedjelju 20. rujna u Los Angelesu dodjeljuju nagrade Emmy, ove godine 72. put, i to na dosad neviden nacin. Kao što je poznato, o ovim priznanjima odlucuju clanovi Americke akademije televizijskih umjetnosti i znanosti (ATAS) koja je utemeljena na samim pocecima televizijskog medija 1946. Tri godine poslije pocele su se urucivati njezine godišnje nagrade, dok je svecanost tijekom desetljeca postala ono što je za filmska ostvarenja dodjela Oscara. Nagrade se dodjeljuju za niz dostignuca na malom ekranu pri cemu najviše pozornosti izazivaju nagrade za programe u udarnom terminu (eng. primetime). Rijec je o završnici tjedna u kojem se svaku vecer uoci nedjeljne svecanosti u mnogobrojnim kategorijama dodjeljuju priznanja za razlicita kreativna dostignuca (scenografija, kostimografija, glazba, montaža, zvuk, specijalni efekti.) te dio televizijskih formata (TV film, humoristicni šou, dokumentarni film, dokumentarna serija, program za djecu, animirani programa). Ove se godine Emmy za programe u udarnom terminu (programi premijerno emitirani u vecernjem terminu izmedu 18 i 2 sata) dodjeljuju u 23 kategorije svrstane u cetiri podrucja: formati (5 kategorija), gluma (6 kategorija za glavne i 6 kategorija za sporedne uloge), režija (3 kategorije) i scenarij (3 kategorije)i Što se tice televizijskih formata, nagraduju se najbolji radovi u kategorijama dramskih serija, humoristicnih serija, miniserija, talk šoua i natjecateljskog šouaš Racunajuci sve kategorije na nedjeljnoj svecanosti, najviše nominacija, njih jedanaest, ima znanstveno-fantasticna miniserija Cuvari koja je ovogodišnji rekorder i po ukupnom broju nominacija (26) ukljucujuci kreativna dostignucan Rijec je o ekranizaciji motiva istoimena kultnog stripa iz 19861 izdavacke kuce DC Comics o skupini superjunaka iz alternativne prošlostio Uz Cuvare u istoj su kategoriji nominirani i Gospoda Amerika, Neortodoksna, Little Fires Everywhere i Unbelievablea U kategoriji najbolje dramske serije koja, kao i kategorija najbolje humoristicne serije, od ove godine ima osam naslova, nominirani su: Nazovi Saula, Kruna, Sluškinjina prica, Ubijanje Eve, The Mandalorian, Ozark, Cudne stvari i Nasljedej Za Emmy u kategoriji najbolje humoristicne serije natjecu se: Bez entuzijazma, molim, Mrtav za mene, Dobro mjesto, Nesigurna, Metoda Kominskog, Cudesna gospoda Maisel, Schitt's Creek i Kad padne mrakm Nakon vodecih Cuvara, najviše nominacija imaju Nasljede (10 nominacija), Ozark (9 nominacija), Cudesna gospoda Maisel i Schitt's Creek (po 8 nominacija) te Gospoda Amerika i Kruna (po 6 nominacija)i Medu TV kucama 72a svecanu dodjelu nagrada Emmy u udarnom terminu s najviše nominacija, njih 37, docekuje Netflix koji je upravo tijekom pandemije doživio ekspanziju, a slijede ga HBO (32 nominacije), Hulu (14 nominacija) te FOX i NBC s 11 nominacijac Inace, dodjelu nagrada Emmy naizmjence organiziraju cetiri najvece americke televizijske kuce (ABC, CBS, NBC i FOX) pri cemu je ove godine produkcija pripala ABC-u koji 72i dodjelu docekuje s cetiri nominacije za svoja ostvarenjae Ovogodišnja dodjela svakako ulazi u povijest televizijskog medija jer ce se umjesto klasicno produciranog šoua s crvenim tepihom, glazbeno-scenskim programom i mnogobrojnom publikom u gledalištu, upriliciti svecanost primjerena aktualnoj epidemiološkoj situaciji u Kalifornijin Naime, dogadaj se organizira u višenamjenskoj dvorani Staples Center u Los Angelesu otvorenoj 19991 u kojoj nece biti publike nego su realizatori prijenosa osigurali javljanja uživo s cak 140 lokacija u SAD-u i izvan njegaj Domacin ovako zamišljenog šo ...
05:00 
Dnevnik 2 (R)
05:42 
Skica za portret (R)
05:58 (06:10)
Bajkovita Hrvatska: Park prirode Telascica (R)

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2020 Comspace
Limetta.se Digitalbyrå