Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
HRT1
HRT1
Skriv ut p� dagens tv
06:15 (06:59)
Imperij
Del 91.
07:05 
TV kalendar
07:20 
Klasika mundi: Gala koncert Berlinske filharmonije pod ravnanjem Daniela Barenboima [Repris]
Svecani koncert berlinskih filharmonicara tradicionalni je koncert u silvestarskoj noci, a održava se u središtu glazbenih zbivanja grada - koncertnoj dvorani Berlinske filharmonije. Orkestrom ravna jedan od najzanimljivijih glazbenika današnjice, maestro Daniel Barenboim. Proslavio je 50. jubilej rada s njima 2014. godine te je danas svakako jedan od najstarijih prijatelja i partner prestižnog orkestra. U brižljivo odabranom programu pratimo glazbeni vatromet s djelima Mauricea Ravela i Georgesa Bizeta. Premda Francuz, Ravel je po majci Baskijac te je pod velikim utjecajem egzoticnih orijentalnih melodija i ritmova, a upravo je taj prpošni, bogati orkestralni kolorit došao do izražaja u raskošnim instrumentalnim bojama u djelima Pavana za preminulu infantkinju i Bolero. Koncert završava izborom stavaka iz popularne opere Carmen, odnosno Prvom orkestralnom suitom francuskog skladatelja romanticnog doba Georgesa Bizeta. Urednica: Marija Ramljak. ,.
08:04 
Frenchie [Repris]
Vestern. Frenchie Fontaine (S. Winters) prodaje svoju uspješnu tvrtku u New Orleansu i putuje na zapad. Njezin razlog?. Želi naci ubojice svog oca Franka Dawsona. No zna identitet samo jednoga od njih dvojice i odlucna je u nakani da dozna i tko je drugi. Uloge: Joel McCrea, Shelley Winters, Paul KellyScenarist: Oscar BrodneyRedatelj: Louis KingProizvodnja: 1950.Urednik: Dean Šoša.
09:30 
Dobro jutro
10:00 
Vijesti
10:10 
Dobro jutro
11:07 
Kucni ljubimci
Bili smo u gostima kod Maje Ljubek, ljubiteljice životinja koja ima pet pasa, deset macaka, dvije guske i dva ponija. Predstavljamo hranilište za macke o kojem brine Magdalena Far. Lana Glavan najavljuje aktivnosti Udruge za školovanje ljudi i pasa. Uzgajatelj papiga Tomislav Kušlan predstavlja papige agapornis rozenkolise i fišere.Autor emisije: Antun PonošProdukcija: Apon za HRTUrednica: Mirela Micek. Del 1492.
11:40 
TV kalendar [Repris]
12:00 
Dnevnik 1
12:15 
Sport
12:18 
Vrijeme
12:20 
HAK - promet info
12:28 
Veterani mira
13:17 
Hrvatska mjesta pijeteta Prvog svjetskog rata
Prvi svjetski rat ostavio je iza sebe brojne žrtve. Grobovi vojnika raznih zaracenih strana dobro su održavani tijekom godina, no kako je Hrvatska bila na gubitnickoj strani a novonastala jugoslavenska država nije držala do žrtava onih koji su poginulih boreci se za propalo carstvo, hrvatski grobovi ostali su neobilježeni ili zapušteni. Veliki jubilej stogodišnjice završetka velikog rata suocio nas je s tim naslijedem te doveo do konkretnih akcija obilježavanja mjesta hrvatske žrtve kako bi se donekle ublažio zaborav prošlog stoljeca. Scenarij i režija: Krešimir Cokolic Montaža: Ivor Ivezic Snimatelj: Damjan Petrovic Ton majstor: Kruno Ljubanovic Producentica: Suncana Kunic.
14:09 
Zajedno u duhu
14:43 
Prizma
U 1318. Prizmi pogledajte kako prijedlog Zakona o izborima clanova vijeca i predstavnika nacionalnih manjina, koji je prošao prvo saborsko citanje, komentira clan Savjeta za nacionalne manjine i clan radne skupine za izradu zakona Bermin Meškic. Romi su ogorceni prijedlogom medimurskog župana da se socijalna pomoc dodjeljuje u bonovima. Svecanošcu u cakoveckom Centru za kulturu završen je projekt SUKUS - srednjoškolci u kulturnim i umjetnickim sadržajima. Pedesetak srednjoškolaca okušalo se u pjevanju, kreativnom pisanju, plesu… Mladi pripadnici europskih manjina govore o svojim identitetima i o tome koliko pripadnost manjini može obogatiti pojedince. U sklopu projekta ”Four Seasons of Czech Culture” u Galeriji Arheološkog muzeja predstavila se Ceška beseda i ucenici ceškog jezika i kulture izložbom radova motiviranih ceškom trobojnicom. Urednica: Sanja Pleša Realizatorica: Ivana Radovcic.
15:31 
Istrage prometnih nesreca
U emisiji govorimo o prometnim nesrecama u proteklom tjednu. U rubrikama Autoškola, Što nas ljuti i U patroli, analiziramo sa strucnjacima prometne propise i zakone. Gosti su dipl. ing. Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, i mr. sc. Miron Huljak, Ravnateljstvo policije, Služba za sigurnost cestovnog prometa. Urednik i voditelj: Ognjen Golubic Urednik projekta: Ranko Varlaj.
16:02 
Zdrav zivot
U ovotjednom izdanju Zdravog života saznajte kako pomoci osobi pri epileptickom napadaju, upoznajte docenta Nikicu Daraboša, otkrijte kako vratiti hormone u ravnotežu prirodnim putem, saznajte je li dorucak najvažniji obrok u danu i što se krije iza pojma poremecaja narcisticke licnosti. Autorica: Ivana ŽivkovicNovinarka: Vida PeterlikIzvršni producent: Miroslav RezicUrednica: Sanja Kocijancic Petricevic Proizvodnja 2019.Headline product d.o.o. za HRT. Del 1.
16:29 
Potrosacki kod
17:00 
Vijesti u 17
17:14 
Vrijeme
17:15 
HAK - promet info
17:16 
Manjinski mozaik: Prvih sto
Godina je 1918. Završetak Prvog svjetskog rata znacio je i raspad Austro-Ugarske Monarhije te su mnogi Cesi ostali izvan granica nekoc zajednicke države. U Bjelovaru su odlucili osnovati Cešku obec sa zadacom cuvanja i njegovanja jezika, kulture i obicaja. Nakon prvih sto godina bjelovarska Ceška obec, odnosno opcina, s punim pravom može reci da je uspjela - ceški se i dalje govori, pjesme se pjevaju, a plesovi okupljaju neke nove klince. Autor i urednik: Mario Beganovic Snimatelj: Damir Bednjanec Montažerka: Vlatka Zadro Realizatorica: Martina Miljkovic Producentica emisije: Slavica Flanak.
17:38 
Lijepom nasom: Mostovi kultura - Ljubuski (2.dio)
18:58 
Vrijeme
19:00 
Dnevnik 2
19:44 
Vrijeme
19:47 
Tema dana
19:59 
Loto 7
20:05 
U vrtlogu igre [Repris]
Politicki triler o novinaru koji se bavi sumnjivom smrti kongresnikove ljubavnice. Smrtno su stradale dvije osobe, sitni lopov i pomocnica kongresnika Stephena Collinsa (B. Affleck). Cini se da nema nikakve veze izmedu njih osim one koju nalazi bistri reporter Cal McAffrey (R. Crowe)…Film je adaptacija britanske serije iz 2003. s tim da je mjesto radnje Washington, D.C.Uloge: Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams, Helen Mirren, Jason Bateman, Robin Wright Penn, Jeff DanielsScenarij: Matthew Michael Carnahan, Tony Gilroy Režija: Kevin MacdonaldProizvodnja: 2009.Urednik: Igor Tomljanovic.
22:16 
Dnevnik 3
22:31 
Sportske vijesti
22:41 
Vrijeme
22:43 
Vijesti iz kulture
22:56 
Pijanist [Repris]
Biografska drama o slavnom pijanistu, poljskom Židovu, tijekom 2. svjetskog rata u Varšavi. Wladyslaw Szpilman (A. Brody) radijska je zvijezda cije je radno mjesto uništeno u napadu na Poljsku 1939. Tada za Židove pocinje razdoblje progona, mucenja, ubijanja i svakog je dana sve gore. Szpilman je kao i vecina Židova završio u getu, a pred deportacijom u logor Treblinku spasio ga je u zadnji cas obiteljski prijatelj. Odvojen od obitelji Szpilman isprva preživljava u getu, a zatim izvan njega. Sve se teže živi u Varšavi, a Szpilman svaki dan svjedoci užasu koji oko sebe šire pripadnici SS-a…Snimljen prema autobiografskoj prozi, ”Pijanist” je osvojio 3 Oscara (za režiju Roman Polanski, glumu Adrien Brody, adaptirani scenarij Ronald Harwood), zatim Zlatnu palmu, dvije BAFTA-e (najbolji film i redatelj), sedam Cesara (najbolji film, redatelj, glumac, glazba itd.), nagradu Goya za najbolji europski film, kao i mnoge druge nagrade te nominacije na svjetskim filmskim festivalima. Uloge: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Frank Finlay, Maureen Lipman, Emilia Fox, Michal ZebrowskiScenarist: Ronald Harwood prema knjizi Wladyslawa SzpilmanaRedatelj: Roman PolanskiProizvodnja: 2002.Urednik: Igor Tomljanovic.
01:21 
Cesta straha
Akcijski triler s elementima horora. Student Lewis Thomas (P. Walker) na daljinu održava prijateljstvo s lijepom Vennom (L. Sobieski) nadajuci se da ce ona kad-tad postati njegova djevojka. Kad mu se iznenada pruži prilika za ljubavnu vezu, Lewis odluci otputovati k njoj, ali ga skrene s puta kako bi izvukao brata iz zatvora. Fuller nagovori brata da se preko autoradija našale s usamljenim vozacem kamiona Rustyjem Nailom (glas Ted Levine). Ne znajuci tko je Rusty, dvojica brace postanu lovina manijakalnom ubojici koji ih pocne proganjati pustim cestama… Iako je jasno da je ”Cesta straha” reinterpretacija glasovitog filma Stevena Spielberga ”Duel” snimljenog tocno trideset godina ranije, redatelj John Dahl znalacki ponavlja pricu o manijakalnom vozacu kamiona i njegovoj lovini. Film plijeni i rafiniranom slikom za što se pobrinuo snimatelj Jeffrey Jur, a ozracje jeze potencira glumac Ted Levine (ovdje nepotpisan), koji je posudio glas središnjem negativcu. Njegove žrtve glume Steve Zahn kao sitni lopov Fuller i nekadašnji foto-model Paul Walker kao njegov mladi brat Lewis. Karakterno ogolivši film na dvojicu brace i njihovog progonitelja, redatelj Dahl dao je priliku za efektnu glumacku epizodu još samo Leelee Sobieski u ulozi Venne. Uloge: Steve Zahn, Paul Walker, Leelee Sobieski, Jessica Bowman, Stuart Stone, Basil Wallace, Brian Leckner, Ted LevineScenaristi: Clay Tarver i J. J. AbramsRedatelj: John DahlProizvodnja: 2001.Urednik: Igor Tomljanovic.
02:55 
Frenchie [Repris]
04:12 
Dolina sunca
Del 156.
04:56 
Treci format
05:36 (06:01)
Potrosacki kod [Repris]

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2019 Comspace
Limetta.se