Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
HRT1
HRT1
Skriv ut p� dagens tv
06:06 
Veterani mira (R)
06:51 
Prizma, multinacionalni magazin (R)
07:46 
TV kalendar
08:02 
Bojnik i deriste, americki film (1942.) - Zlatno doba Hollywooda
Komedija. New York. Nakon što je u godinu dana promijenila dvadesetak poslova i stalno se susretala s porugom i diskriminacijom, privlacna i inteligentna djevojka Susan Kathleen Applegate (G. Rogers) odluci spakirati svoje stvari i vratiti se u rodno mjesto. Racuna da ce joj 27 i pol dolara biti dovoljno za vlak. Na kolodvoru otkrije da je karta u meduvremenu poskupjela, i stoji 32 i pol dolara. Ali djeca placaju samo 16 dolara, pa se Susan preruši u dvanaestogodišnju djevojcicu i nagovori prolaznika da pred blagajnikom glumi njezinog tatu. Prolaznik je prevari za razliku novca, no Susan se ipak uspije ukrcati na vlak. Nakon što je uhvate s cigaretom, Susan pobjegne i sakrije se u kabinu bojnika Philipa Kirbyja (R. Milland). Iako je još 1934. u Francuskoj s Alexanderom Eswayem režirao film 'Mauvaise Graine', urnebesna komedija 'Bojnik i derište' može se komotno proglasiti prvim pravim redateljskim ostvarenjem legendarnog Billyja Wildera (Neki to vole vruce, Apartman, Bulevar sumraka), višestrukog dobitnika Oscara i jednog od najvecih filmaša u povijesti sedme umjetnosti. Briljantni film snimljen davne 1942. najavio je neke od središnjih motiva Wilderova opusa, poput prerušavanja i suptilnog tematiziranja pomaknutih seksualnosti, predstavivši Wildera kao vrhunskog majstora za pricu, ritam, karaktere i geg, umijece koje je pokazao vec u ranijoj scenaristickoj fazi, napisavši neke od najboljih americkih komedija poput Lubitscheve 'Ninocke' i Hawksova remek-djela 'Vatrena kugla'. Uz sve ostalo, 'Bojnik i derište' može se pohvaliti fenomenalnim glumcima: Ray Milland osvojio je, inace, Oscara za ulogu alkoholicara u još jednom Wilderovom klasiku, 'Izgubljenom vikendu', dok je legendarna Ginger Rogers upravo genijalna u ulozi žene koja se preruši u djevojcicu. Uloge: Ginger Rogers, Ray Milland, Rita Johnson, Robert Benchley, Diana Lynn Scenaristi: Charles Bracket i Billy Wilder (prema prici 'Sunny Goes Home' Fannie Kilbourne i drami 'Connie Goes Home' Edwarda Childsa Carpentera) Redatelj: Billy Wilder Proizvodnja: 1942. Urednik: Dean Šoša.
09:47 
Biblija (R)
09:57 
Zagreb - Sv. Mati slobode: Misa, prijenos
11:08 
Pozitivno (R)
Gošca emisije je profesorica na Katolickom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu casna sestra Martina Ana Begic. Posjetili smo Hvarsko kazalište. Doznajte što radi Hrvatsko gradansko društvo Crne Gore. Urednik i voditelj: Mario Raguž Producent: Draško Vrgoc Redateljica: Monika Štengl. Del 264.
11:40 
TV kalendar (R)
12:00 
Dnevnik 1
12:15 
Sport
12:18 
Vrijeme
12:20 
HAK - promet info
12:30 
Plodovi zemlje
13:25 
Zadar: More
14:00 
Nedjeljom u dva
Gost emisije Nedjeljom u 2 je bosanskohercegovacki glumac Emir Hadžihafizbegovic. Govorit ce o tome zašto se našao na udaru jednog dijela hrvatske javnosti nakon što je kritizirao Marka Perkovica Thompsona i politicki podržao Željka Komšica. Osim toga u emisiji razgovaramo i o stanju u BiH te filmovima koje trenutacno snima. Urednik i voditelj: Aleksandar Stankovic.
15:05 
Mir i dobro
15:35 
Ljubav se vraca u igru, americki film (12) (2016.) (R)
Romanticna komedija o sportašu koji je ozlijedio nogu, pa mu treba pomocnik, a umjesto pomocnika dobije pomocnicu, sitnu kao vrabac. Laurel Welk (E. Kinney) traži novu cimericu, jer se njezina prijateljica i cimerica Gina udaje. Na oglas se javlja simpaticna Patty koja ima samo pet minuta vremena da se predstavi, jer ima posao koji joj ne da predaha: ona je osobna asistentica poznate manekenke. Kako je Laurel, koja je diplomirala modni dizajn, bez posla i bez novca, Patty joj obeca da je može preporuciti u agenciji preko koje je i ona zaposlena. Nogometaš Danny Holland (J. Reardon) slomio je nogu, pa nekoliko tjedana mora mirovati i ici na rehabilitaciju. Za to vrijeme treba mu pomoc i on se javlja agenciji koja mu može poslati odgovarajucu osobu. U agenciji taj casa nemaju idealnu osobu, pa šalju Laurel, koja tvrdi da ce dati sve od sebe. Danny je vidno razocaran kad vidi da su mu poslali djevojku, i to sitnu i naoko nejaku. No, Laurel je odlucna i mnogo jaca nego što izgleda. Uloge: Emily Kinney, John Reardon Scenarij: Judith Berg, Sandra Berg Režija: Terry Ingram Proizvodnja: 2016.
17:00 
Vijesti u 17
17:14 
Vrijeme
17:15 
HAK - promet info
17:20 
Mala ubojstva Agathe Christie - Zlocini u svijetu visoke mode, francuski film (12) (2017.)
Krimic. U slavnoj kuci visoke mode Paget odnosi su zaoštreni kao škare za tkaninu. Dizajnerova pomocnica je psihološki labilna djevojka Patricia. Kad prizna da je ona ubojica, Laurence joj ne vjeruje i pokušava otkriti tko njome manipulira. Alice Avril krene na tajni zadatak i dobiva posao u radionici. Užasnuta je uvjetima rada i pokrene generalni štrajk nekoliko dana prije modne revije. Istodobno se Marlene odluci suprotstaviti inspektoru Laurenceu jer više nece trpjeti njegove uvrede. Vidi svijetlu buducnost za sebe u modnoj industriji, ali ubrzo se razocara. U ovoj epizodi je prijateljstvo troje glavnih likova na teškoj kušnji. Snimljeno prema romanu A. Christie "Treca djevojka". Uloge: Samuel Labarthe (inspektor Laurence), Blandine Bellavoir (Alice Avril), Elodie Frenck (Marlene) Scenarij: Sylvie Simon Režija: Eric Woreth Proizvodnja: 2017. Urednica: Branka Papic.
18:59 
Vrijeme
19:00 
Dnevnik 2
19:44 
Vrijeme
19:47 
Tema dana
20:00 
Loto 6/45
20:05 
Tri muskarca Melite Zganjer, serija (12) (2/3)
Poslije neuspjele veze s dostavljacem kolaca Jankom (Goran Navojec), Melita Žganjer (Mirjana Rogina) zaista "okrece plocu", kako je i obecala na kraju prve epizode. Uvjerena da se ne svida Janku, Melita pokušava naci drugog muškarca. Taj njezin drugi "muškarac" je Jura (Ivo Gregurevic), policijski kolega njezine prijateljice Eve (Sanja Vejnovic). Medutim, Melita ni s Jurom nije bolje srece. Preostaje joj da uzdiše za Juanom iz španjolske TV serije i jede sve više kolaca. Uloge: Mirjana Rogina, Ivo Gregurevic, Sanja Vejnovic, Suzana Nikolic, Goran Navojec, Ljubomir Kerekeš Fotografija: Goran Mecava Scenograf: Velimir Domitrovic Kostimografkinja: Vesna Pleše Glazba: Darko Rundek Scenaristica i redateljica: Snježana Tribuson. Del 2.
20:45 
Betonski spavaci (1): Tajanstveni objekt u borovoj sumi, dokumentarna serija (3/4)
Istražujemo mogucnosti revitalizacije tajanstvene zgrade neobicne ljepote u malom mjestu Krvavica pokraj Makarske. Zgradu koja nije ucrtana u urbanisticke planove i katastre izgradila je bivša JNA za potrebe lijecenja djece s plucnim bolestima. Na inicijativu arhitekata trajno je zašticena kao kulturno dobro što je izazvalo negodovanje lokalnih vlasti. Danas stoji zapuštena i opljackana, a Državni ured za upravljanje državnom imovinom još nije odlucio o sudbini te vrijedne gradevine. Redatelj: Saša Ban Scenaristi: Saša Ban, Maroje Mrduljaš, Nevenka Sablic Producentice: Miljenka Cogelja, Dana Budisavljevic Snimatelj: Hrvoje Franjic Montažer: Vanja Sirucek Skladatelj: Nenad Kovacic Produkcija: Hulahop za HRT Godina proizvodnje: 2016. Del 3.
21:40 
Devedesete: Nije li ironicno?, dokumentarna serija (12) (8/8)
The Nineties. Devedesete su bile razdoblje velike glazbene raznolikosti. Iz žanrova su se radali podžanrovi koji ce zadovoljiti gotovo sve glazbene ukuse. Dominirali su grunge, alternative i indie rock. Fokus hip-hopa preselio se na zapad s gangsta rapom. Country glazba je doživjela procvat kad su glazbenici poput Gartha Brooksa i Shanije Twain poceli puniti stadione, a TNN (Nashville Network) je poceo s emitiranjem. Medu najutjecajnijim rock bendovima bili su Nirvana, Pearl Jam, Oasis i Foo Fighters. Alanis Morissette, Sheryl Crow i Lauren Hill pokazale su svoje jedinstvene kantautorske i izvodacke vještine. Tupac Shakur, Snoop Doggy Dog, Dr. Dre, Notorious B.I.G. i ostali osigurali su hip-hopu status možda najutjecajnijeg žanra. Odabrala: Mira Vocinkic. Del 8.
22:25 
Dnevnik 3
22:40 
Sportske vijesti
22:51 
Vrijeme
22:53 
Vijesti iz kulture
23:05 
Bojnik i deriste, americki film (1942.) - Zlatno doba Hollywooda
Komedija. New York. Nakon što je u godinu dana promijenila dvadesetak poslova i stalno se susretala s porugom i diskriminacijom, privlacna i inteligentna djevojka Susan Kathleen Applegate (G. Rogers) odluci spakirati svoje stvari i vratiti se u rodno mjesto. Racuna da ce joj 27 i pol dolara biti dovoljno za vlak. Na kolodvoru otkrije da je karta u meduvremenu poskupjela, i stoji 32 i pol dolara. Ali djeca placaju samo 16 dolara, pa se Susan preruši u dvanaestogodišnju djevojcicu i nagovori prolaznika da pred blagajnikom glumi njezinog tatu. Prolaznik je prevari za razliku novca, no Susan se ipak uspije ukrcati na vlak. Nakon što je uhvate s cigaretom, Susan pobjegne i sakrije se u kabinu bojnika Philipa Kirbyja (R. Milland). Iako je još 1934. u Francuskoj s Alexanderom Eswayem režirao film 'Mauvaise Graine', urnebesna komedija 'Bojnik i derište' može se komotno proglasiti prvim pravim redateljskim ostvarenjem legendarnog Billyja Wildera (Neki to vole vruce, Apartman, Bulevar sumraka), višestrukog dobitnika Oscara i jednog od najvecih filmaša u povijesti sedme umjetnosti. Briljantni film snimljen davne 1942. najavio je neke od središnjih motiva Wilderova opusa, poput prerušavanja i suptilnog tematiziranja pomaknutih seksualnosti, predstavivši Wildera kao vrhunskog majstora za pricu, ritam, karaktere i geg, umijece koje je pokazao vec u ranijoj scenaristickoj fazi, napisavši neke od najboljih americkih komedija poput Lubitscheve 'Ninocke' i Hawksova remek-djela 'Vatrena kugla'. Uz sve ostalo, 'Bojnik i derište' može se pohvaliti fenomenalnim glumcima: Ray Milland osvojio je, inace, Oscara za ulogu alkoholicara u još jednom Wilderovom klasiku, 'Izgubljenom vikendu', dok je legendarna Ginger Rogers upravo genijalna u ulozi žene koja se preruši u djevojcicu. Uloge: Ginger Rogers, Ray Milland, Rita Johnson, Robert Benchley, Diana Lynn Scenaristi: Charles Bracket i Billy Wilder (prema prici 'Sunny Goes Home' Fannie Kilbourne i drami 'Connie Goes Home' Edwarda Childsa Carpentera) Redatelj: Billy Wilder Proizvodnja: 1942. Urednik: Dean Šoša.
00:48 
Nedjeljom u dva (R)
01:43 
Sve ce biti dobro, serija (122/180)
02:28 
Sve ce biti dobro, serija (123/180)
03:13 
Mir i dobro (R)
03:38 
Americka Valhala, dokumentarni film (R)
04:53 
Skica za portret (R)
05:03 
Manjinski mozaik: Prozor kroz koji Dunav tece (R)
05:18 
Devedesete: Nije li ironicno?, dokumentarna serija (12) (8/8)
05:58 (06:33)
Zadar: More (R)

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2019 Comspace
Limetta.se