Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
HRT1
HRT1
Skriv ut p� dagens tv
06:11 
TV Kalendar
06:23 
Klasika mundi:Becka filharmonija u Kraljevskoj operi dvorca Versailles [Repris]
- Koncert za mir u povodu 100. godišnjice završetka Prvog svjetskog rata. Svake godine Becka filharmonija prireduje svecani koncert u nekom od svjetskih kulturnih središta slaveci ili obilježavajuci znacajne dogadaje iz naše povijesti. Iz obnovljene Kraljevske opere dvorca Versailles pored Pariza, 11. studenog 2018., pod nazivom Koncert za mir, Becki filharmonicari udruženi sa zborom Francuskog radija te uvaženim solistima: Yuja Wang (klavir), Elsa Dreisig (sopran), Ekaterina Gubanova (mezzosopran), Daniel Behle (tenor) i Ryan Speedo Green (bas), obilježili su 100. godišnjicu završetka najkrvavijeg ratnog sukoba - Prvog svjetskog rata. Glazbeni program osmišljen je tematski putem cetverodijelne programske strukture: prolog, razaranje, nada i kontemplacija u djelima: Mozarta, Debussyja, Holsta, Wagnera, Ravela, Williamsa, Ivesa i Beethovena. Izvedbom ravna austrijski dirigent Franz Welser Möst, a videorazglednice umetnute izmedu skladbi prate dramaturšku koncepciju programskog sadržaja.Produkcija: Becka filharmonija, Francuska televizija, ZDF NjemackaRedatelj: Andy SommerKomentatorica: Jana HaluzaUrednica: Marija Ramljak.
08:02 
Nemirni soj
Vestern. Pametan mladi odvjetnik (S. Brady) žestoke naravi putuje u Mission, pogranicni gradic u Teksasu, kako bi osvetio ubojstvo oca koji je bio agent tajne službe, a kojega su ubili krijumcari oružja…Uloge: Scott Brady, Anne Bancroft, Billy Miller, Leo Gordon Scenarij: Allan Dwan Režija: Steve Fisher Proizvodnja: 1957. Urednik: Dean Šoša.
09:30 
Dobro jutro
10:00 
Vijesti
10:10 
Dobro jutro
10:18 
Dobro jutro
10:27 
Dobro jutro
10:44 
Dobro jutro
11:07 
Kucni ljubimci
Predstavljamo šarplanince o kojima nam govori uzgajatelj pasa Nino Jaklin. Posjetili smo stacionar Udruge za zaštitu životinja Noina arka u kojem se nalaze psi na oporavku. Predstavljamo velike šnaucere papar-sol boje o kojima nam govori Alena Giaconi. Sandra Pavlovic najavljuje 2. Svjetsko prvenstvo hrvatskih ovcara koje ce se održati u Zagrebu od 23. do 25. studenog. U veterinarskoj ambulanti govorimo o telaziji, ocnom crvu koji se nalazi u oku psa.Autor: Antun PonošProdukcija: Apon za HRTUrednica: Mirela Micek. Del 1478.
11:40 
TV Kalendar [Repris]
12:00 
Dnevnik 1
12:15 
Sport
12:18 
Vrijeme
12:20 
HAK - promet info
12:31 
Veterani mira
13:21 
Senoino doba
Je li August Šenoa okamina školske lektire, ili nam njegovo djelo i danas nešto govori?. Kakav je bio covjek koji stoji iza debelih svezaka ”Zlatarova zlata” i ”Seljacke bune”? Zašto se razdoblje njegova djelovanja naziva Šenoinim dobom?. Šenoa je otac hrvatskog romana, novelist, pjesnik, feljtonist, dramaturg i prevodilac. Nježan otac i suprug, zaljubljenik u Zagreb, filantrop i cinik… I još mnogo, mnogo toga! Dokumentarni film ”Šenoino doba” snimljen je u Zagrebu, na lokacijama koje su posebno povezane s Augustom Šenoom, od njegove rodne kuce do Kuce Šenoa u kojoj se cuva njegova ostavština. U filmu sudjeluju akademik Stjepan Damjanovic, Vinko Brešic, Julijana Matanovic, Marijan Lipovac, Dalibor Brozovic, Katja Matkovic Mikulcic i Jasmina Reis.Ovim se filmom HRT pridružuje obilježavanju 180. obljetnice rodenja Augusta Šenoe.Scenaristica i redateljica: Nana ŠojlevDirektor fotografije: Mario BritvicMontažerka: Davorka Feller .
14:15 
Duhovni izazovi
14:49 
Prizma
Kako dodatnu nastavu manjinskog jezika i kulture uciniti atraktivnom?. Sjajan recept ima Tinka Barbutov Krsteva koja je svoje ucenike motivirala da prevedu i ilustriraju knjigu makedonske poezije, a kako im je to pošlo za rukom, u Prizmi, uz svoju profesoricu, govore ucenice Karla Škrlec i Great Forko Kralj. Posljednjih 20 godina Židovska opcina Zagreb predstavlja ono najbolje od izraelske i židovske kulture i tradicije na Tjednu Izraela. Tko su ovogodišnje zvijezde programa, govori glavni tajnik Židovske opcine Zagreb Dean Friedrich.Bili smo i na obilježavanju 80 godina od Kristalne noci te na Danima srpske, austrijske i madarske kulture, a pratili smo i oživljavanje legende o Svetom Martinu u Belom Manastiru. U Prizmi predstavljamo i novitete s beogradskog sajma knjiga u Središnjoj knjižnici Srba u Hrvatskoj.Urednica i voditeljica: Daniela DraštataProducentica: Ivana AlilovicRealizatorica: Ivana Radovcic.
15:35 
Sigurno u prometu [Repris]
16:03 
Zdrav zivot
U ovotjednom izdanju emisije Zdrav život bavimo se temom prevencije raka vrata maternice, donosimo sve o glaukomu - tihom ubojici vida, otkrivamo zanimljivosti o aromaterapiji i etericnim uljima, pozornost smo usmjerili i na trudnicki dijabetes te istražujemo koliko štete precesto korištenje antibiotika može uzrokovati u našem organizmu. Autorica: Ivana ŽivkovicNovinarka: Vida PeterlikIzvršni producent: Miroslav RezicProdukcija: Headline product d.o.o. za HRT, 2018.Urednica: Sanja Kocijancic Petricevic.
16:31 
Potrosacki kod
17:00 
Vijesti u 17
17:14 
Vrijeme
17:15 
HAK - promet info
17:18 
Manjinski mozaik: Umagu s ljubavlju
Moj životni moto je da budem bolji danas nego jucer, a sutra bolji nego što sam danas. Tako svoje poslanje tumaci Elvedin ef. Posavljak, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Umag. Roden je u srcu Bosne - Travniku, obrazovao se u Sarajevu, a afirmaciju stekao u Istri i Umagu u koji je došao tek u posjet ujaku. Posjet koji se pretvorio u ostanak pokazao se korisnim i za islamsku zajednicu u gradu ciji clanovi za efendiju Posavljaka kažu da je duša od covjeka. Prije pola godine Umag je kao prvi grad u Istri dobio novoizgradeni Islamski centar koji samo potvrduje da je raznolikost najvece bogatstvo svakog društva. Autorica: Silvija Trncevic Snimatelj: Dražen Lipka Montažerka: Vlatka Zadro Urednik: Mario Beganovic Realizatorica: Martina Miljkovic.
17:38 
Lijepom nasom: Glina (2. dio)
18:58 
Vrijeme
19:00 
Dnevnik 2
19:44 
Vrijeme
19:47 
Tema dana
19:59 
Loto 7
20:05 
A strana
Što je potrebno za dobro druženje? Gitara i cetiri jedinstvene pjevacice koje uživaju u glazbi. Radojka Šverko, Zorica Kondža, Amira Medunjanin i Mirela Priselac Remi dame su koje glazbom donose srecu i koje jednostavno znaju da za njih osim glazbe nije bilo drukcijeg puta. Publici prenijeti srecu takvim pjevacicama nije samo životni poziv vec ispunjenje njihovog sna. Što znaci biti sretan u glazbi? Ove dame su to pokazale u ”A strani”. Bez priprema i proba zajedno su uživale pjevajuci sevdah, rock, šansonu, klapsku pjesmu ili punk i pokazale kako je jedino važno da glazba dolazi iz duše. Zato ne propustite užitak u glazbenom druženju u ”A strani”!. Säsong 3. Del 2 av 12.
21:52 
Dnevnik 3
22:07 
Sportske vijesti
22:19 
Vrijeme
22:21 
Vijesti iz kulture
22:34 
Chappie [Repris]
ZF o umjetnoj inteligenciji. U borbi protiv visoke stope zlocina u Johannesburgu vlada kupuje robote koji su ucinkovitiji od ljudskih policajaca. Njihov dizajner Deon Wilson (D. Patel) ide korak dalje i napravi robota koji ima sposobnost samostalnog razmišljanja i vlastite emocije. Kompanija nije zainteresirana za proizvodnju, ali za njegovu upotrebu su itekako zagrijani gangsteri pa otmu Wilsona…Uloge: Sharlto Copley, Dev Patel, Jose Pablo Cantillo, Sigourney Weaver, Hugh Jackman, Watkin Tudor Jones, Yolandi VisserScenarij: Neill Blomkamp, Terri TatchellRežija: Neill BlomkampProizvodnja: 2015.Urednik: Igor Tomljanovic.
00:31 
Bestseler [Repris]
Triler. Los Angeles, 1972. Policajac Dennis Meechum (B. Dennehy) jedini od svojih kolega preživi napad pljackaša pod maskama Richarda Nixona teško ranivši jednog od razbojnika. Oporavivši se nakon operacije, Meechum o tom traumaticnom dogadaju objavi knjigu koja postane bestseler… Petnaest godina kasnije. Meechum i dalje radi u policiji, ali ne zanemaruje ni spisateljsku karijeru. No, trenutno se nalazi u kreativnoj blokadi, pa mu dobro dode susret sa zagonetnim Cleveom (J. Woods). Cleve je, naime, bivši placeni ubojica koji o svojim poslovima želi objaviti memoare i tako se osvetiti svom poslodavcu, beskrupuloznom licemjeru Davidu Madlocku (P. Shenar). Isprva sumnjicav Meechum prihvati Cleveovu ponudu da mu pomogne napisati knjigu unatoc sve brojnijim prijetnjama… Nakon što je 1986. odglumio središnji lik u ratnoj drami ”Salvador” Olivera Stonea, što mu je donijelo prvu nominaciju za Oscara (drugu je bila 1996. za Ubojstvo iz zasjede), americki karakterni glumac James Woods odlucio se za nastup u trileru ”Bestseler”. Woods u filmu tumaci Clevea, dok pisca-policajca glumi dobitnik Zlatnog globusa Brian Dennehy (Death of a Salesman) cija je karijera sredinom osamdesetih takoder doživljavala uspon (F/X, Cahura). Netipican buddy-buddy film, ”Bestseler” je najbolji upravo u izvrsnoj interakciji karizmaticnog glumackog para. Dva središnja lika skladno se nadopunjuju oko svojih karakternih razlika (daroviti pisac i cuvar zakona nasuprot njegovom kršitelju i nerealiziranom pisc.
02:03 
Nemirni soj
Vestern. Pametan mladi odvjetnik (S. Brady) žestoke naravi putuje u Mission, pogranicni gradic u Teksasu, kako bi osvetio ubojstvo oca koji je bio agent tajne službe, a kojega su ubili krijumcari oružja…Uloge: Scott Brady, Anne Bancroft, Billy Miller, Leo Gordon Scenarij: Allan Dwan Režija: Steve Fisher Proizvodnja: 1957. Urednik: Dean Šoša.
03:21 
Dolina sunca
Del 65.
04:02 
Eko zona [Repris]
Razgovaramo s gradonacelnicom danskog otoka Bornholma, Winni Grosboll, o prelasku na obnovljive izvore i zelenoj javnoj nabavi koja daje prednost ekološki i lokalno uzgojenoj hrani u tamošnjim školama i umirovljenickim domovima. Nedavno održana konferencija Naša dobra hrana bavila se održivim oblicima proizvodnje hrane, pravednijim sustavima distribucije i održanjem genske raznolikosti cuvanjem sjemena. Povodom najave državnih poticaja razmatramo na što treba paziti kod instaliranja dizalica topline. U Opatiji je održana trodnevna otvorena Medunarodna konferencija o zašticenim podrucjima i održivom turizmu. Od osam objekata varaždinskoga Djecjeg vrtica trenutacno se obnavljaju tri. Urednik: Mladen Ilickovic. ,.
04:25 
Skica za portret [Repris]
04:30 
Treci format: Terry Eagleton
05:12 
Veterani mira [Repris]
05:57 (06:42)
Prizma [Repris]

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2018 Comspace
Limetta.se