Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
HRT1
HRT1
Skriv ut p� dagens tv
06:44 
TV kalendar
06:57 
Klasika mundi: Gala koncert Berlinske filharmonije pod ravnanjem Daniela Barenboima [Repris]
Svecani koncert berlinskih filharmonicara tradicionalni je koncert u silvestarskoj noci, a održava se u središtu glazbenih zbivanja grada - koncertnoj dvorani Berlinske filharmonije. Orkestrom ravna jedan od najzanimljivijih glazbenika današnjice, maestro Daniel Barenboim. Proslavio je 50. jubilej rada s njima 2014. godine te je danas svakako jedan od najstarijih prijatelja i partner prestižnog orkestra. U brižljivo odabranom programu Barenboim izvodi 26. koncert za klavir i orkestar u D - duru Wolfganga Amadeusa Mozarta koji je i izveden 1790. godine u povodu krunidbe Leopolda II. u Frankfurtu na Majni. Odatle i naziv ”Krunidbeni”. Slijedi glazbeni vatromet s popularnim djelima majstora instrumentacije Mauricea Ravela: Španjolska rapsodija i Alborada del gracioso, odnosno 4. stavak ”Zora lakrdijaša” iz orkestrirane klavirske skladbe ”Ogledala”. Ravel je po majci Baskijac te je pod velikim utjecajem egzoticnih orijentalnih melodija i ritmova, a upravo je taj prpošni, bogati orkestralni kolorit došao do izražaja u raskošnim instrumentalnim bojama. Urednica: Marija Ramljak. ,.
08:02 
Krila jastreba [Repris]
Romanticni vestern iz razdoblja meksicke revolucije 1911. godine. Amerikanac Gallagher (V. Heflin) pridružio se revolucionarima nakon što mu je pohlepni, korumpirani pukovnik Ruiz oteo rudnik i ubio partnera…Uloge: Van Heflin, Julie Adams, Abbe LaneScenarij: Kay Lenard (prema romanu Geralda Draysona Adamsa)Režija: Budd BoetticherProizvodnja: 1953.Urednik: Dean Šoša.
09:30 
Dobro jutro
10:00 
Vijesti
10:10 
Dobro jutro
11:08 
Kucni ljubimci
11:40 
TV kalendar [Repris]
12:00 
Dnevnik 1
12:15 
Sport
12:18 
Vrijeme
12:20 
HAK - promet info
12:28 
Veterani mira
13:17 
Hrvatska za 5
Koliki su stvarni potencijali i dometi zdravstvenog turizma u Hrvatskoj?. U emisiji Hrvatska za 5 govore investitor i vlasnik koncerna Sunce Jako Andabak, clanica Upravnog vijeca Specijalne bolnice Sv. Katarina Jadranka Primorac i ravnatelj Klinike Svjetlost Nikica Gabric. Reportaže pripremaju Martina Klaic, Hrvoje Ðurašin i Nataša Rataj. Urdnik i voditelj: Branimir Bilic Pomocnica urednika: Martina Klaic Redatelj: Željko Music.
14:08 
Zajedno u duhu
14:43 
Prizma
Pogledajte što se može procitati u 1000. izdanju tjednika Novosti. Kako nastaju tekstovi, kako se odabiru teme i kako je stvarati tjednik u uvjetima cestih napada, govore zamjenica urednika Tamara Opacic i izvršni urednik Petar Godic. O teškim uvjetima stanovanja Roma u Hrvatskoj govore istraživaci Centra za mirovne studije i predstavnici Roma u Hrvatskoj. U organizaciji Omladinske mreže Srba u Hrvatskoj i organizacije ”Youth Eruopean Nationalities” YEN u Donjoj Stubici održava se konferencija mladih pripadnika europskih manjina. O temama seminara i nacinima ocuvanja identiteta govore Jelena Nestorovic, oMreža, i jedan od potpredsjednika YEN-a Marin Bodrožic. Vodimo vas na retrospektivnu izložbu djela Jechezkiela Davida Kirszenbauma u zagrebackom muzeju Mimara.Urednica: Sanja PlešaRealizatorica: Ivana Radovcic.
15:31 
Istrage prometnih nesreca
U emisiji se govori o prometnim nesrecama u proteklom tjednu. U rubrikama Autoškola, Što nas ljuti i U patroli, analiziramo sa strucnjacima prometne propise i zakone. ”Što nas ljuti” vodi nas u Rijeku gdje cemo vidjeti što muci gradane Rijeke. Gosti u emisiji su doc.dr.sc. Rajko Horvat, Fakultet prometnih znanosti i Josip Mataija, dip. ing., Ravnateljstvo policije, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa. Urednik i voditelj: Ognjen Golubic Urednik projekta: Ranko Varlaj.
16:00 
Zdrav zivot
16:29 
Potrosacki kod
17:00 
Vijesti u 17
17:14 
Vrijeme
17:15 
HAK - promet info
17:16 
Manjinski mozaik: Cardas podno Sljemena
Madarski kralj Ladislav osnovao je 1094. na Kaptolu Zagrebacku biskupiju te je podredio ugarskom nadbiskupu u Ostrogonu. O tome saznajemo posredno iz dokumenta što ga je 1134. godine izdao ostrogonski nadbiskup Felicijan u kojem se prvi put spominje ime grada Zagreba. Danas, 925 godina kasnije, zagrebacki Madari s ponosom isticu tu tisucljetnu vezu Hrvatske i Madarske koja se ostvarivala kroz život u personalnoj uniji i Austro-Ugarskoj Monarhiji. Maria, Peter, Margit, Tibor, Marta, Zoltan, Hajnalka, Eszter… svi su oni došli, ostali i u Zagrebu pronašli novi dom u Madarskom kulturnom društvu ”Ady Endre”. Autor i urednik: Mario Beganovic Snimatelj: Damir Bednjanec Montažerka: Vlatka Zadro Realizatorica: Martina Miljkovic Producentica: Slavica Flanak.
17:39 
Lijepom nasom: Mostovi kultura - Ljubuski (1.dio)
18:59 
Vrijeme
19:00 
Dnevnik 2
19:44 
Vrijeme
19:47 
Tema dana
19:59 
Loto 7
20:05 
Dora 2019. - izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije
Svoj neupitan brend HRT vraca na male ekrane u njezinu najpopularnijem, natjecateljskom formatu, prvi put nakon 2010. godine. Ponovno cemo svi zajedno odlucivati tko ce nas predstavljati na Izboru za pjesmu Eurovizije 2019. godine. U izravnom prijenosu iz opatijske dvorane Marino Cvetkovic vidjet cete i cuti 16 finalista. O pobjedniku odlucuju ocjenjivacki sudovi smješteni u osam HRT-ovih centara, Dopisništvu Vukovar i u Zagrebu, te televizijski gledatelji svojim pozivima odnosno SMS porukama. Ocjenjivacki sudovi i publika pobjednika biraju u omjeru 50: 50, a u slucaju izjednacenog rezultata, odlucujuci ce glas imati publika.Pjesme se izvode prema pravilima Eurosonga na glazbenu matricu s izvodenjem svih vokalnih dionica uživo. Najveci dopušten broj izvodaca na pozornici je šest. Redoslijed izvodenja:1. VRIJEME PREDAJE - BOJAN JAMBROŠIC & DANIJELA PINTARIC2. TELL ME - JELENA BOSANCIC3. NISAM TO ŠTO ŽELE - KIM VERSON4. NE POSTOJIM KAD NISI TU - JURE BRKLJACA5. DON'T GIVE UP - BETA SUDAR6. TEBI PRIPADAM - LEA MIJATOVIC7. BACK TO THAT SWING - GELATO SISTERS8. BRUTALERO - LUKA NIŽETIC9. ALL I REALLY WANT - ELIS LOVRIC10. INDIGO - DOMENICA11. THE DREAM - ROKO12. REDEMPTION - EMA GAGRO13. TEK JE POCELO - LIDIJA BACIC LILLE14. TOWER OF BABYLON - LORENA15. I BELIEVE IN TRUE LOVE - BERNARDA16. IN THE SHADOWS - MANNTRADoru ce otvoriti Franka pjesmom Crazy, s kojom nas je lani predstavljala na Euroviziji, a izvest ce još dvije svoje uspješnice. Zvijezda show prog.
22:31 
Dnevnik 3
22:46 
Sportske vijesti
22:57 
Vrijeme
22:59 
Vijesti iz kulture
23:13 
12 godina ropstva [Repris]
Povijesna drama prema memoarima Solomona Northupa iz 1853. godine. Roden je u državi New York kao slobodan covjek, a 1841. otet je u Washingtonu zato što je crnac i prodan na plantažu. U Louisiani je kao rob morao raditi punih dvanaest godina nakon cega je ponovno postao slobodan…Film je osvojio tri Oscara (najbolji film, najbolja sporedna glumica, najbolji adaptirani scenarij). Prvi put je Oscara osvojio afroamericki producent Steve McQueen, kao i prvi afroamericki redatelj ciji je film proglašen najboljim. ”12 godina ropstva” takoder je osvojio Zlatni globus za najbolji film, britansku nagradu BAFTA (najbolji film i najbolji glumac). Jedan od producenata bio je i slavni Brad Pitt koji ujedno glumi u filmu. Uloge: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Paul Dano, Garret Dillahunt, Michael Kenneth WilliamsScenarij: John Ridley prema knjizi ”Twelve Years a Slave” Solomona NorthupaRežija: Steve McQueenProizvodnja: 2013. Urednik: Igor Tomljanovic.
01:26 
Dobro dosli u zamku [Repris]
Akcijski triler. Zloglasni kriminalac Jacob Sternwood (M. Strong) prisiljen je iz svojeg skloništa vratiti se u London zbog sina koji je završio u bolnici. Detektiv Max Lewinsky (J. McAvoy) vec ga je bio pokušao uhvatiti, ali Sternwood je uspio pobjeci i raniti ga u nogu. Cini se da je ovo posljednja prilika da Lewinsky napokon Sternwooda strpa iza rešetaka, ali igra je puno složenija…Uloge: James McAvoy, Mark Strong, Andrea RiseboroughScenarij i režija: Eran CreevyProizvodnja: 2013.Urednik: Igor Tomljanovic.
03:02 
Krila jastreba [Repris]
04:20 
Dolina sunca
Del 149.
05:05 
Treci format
05:44 
Skica za portret [Repris]
05:54 (06:06)
Fotografija u Hrvatskoj [Repris]

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2019 Comspace
Limetta.se