Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
HRT1
HRT1
Skriv ut p� dagens tv
06:08 
Prizma [Repris]
06:58 
TV Kalendar
07:20 
Izmedu neba i zemlje [Repris]
Akcijski film. Americki zrakoplov DC-4 na rutinskom je letu iz Honolulua za San Francisco. U njemu se nalazi sedamnaest putnika, povratnika s ljetovanja, te peteroclana zrakoplovna posada koju predvodi kapetan Sullivan (R. Stack). Nakon mirnog dijela leta dode do kvara. Izbezumljeni pilot izgubi živce, pa kopilot Dan Roman (J. Wayne) odluci uzeti stvari u svoje ruke: obavijesti putnike da ce se vjerojatno spustiti na more. Iako zavlada panika, tijekom neizvjesnog leta putnici ce se postupno pripremati za najgore…”Izmedu neba i zemlje” po mnogima je preteca filma katastrofe: naime, rijec je o filmu koji na iznimno zoran nacin prikazuje umalo tragican slucaj americkoga zrakoplova koji, usprkos ozbiljnom tehnickom kvaru, ipak uspije doletjeti do svog odredišta bez žrtava. Ovaj napeti film režirao je poznati americki redatelj William A. Wellman, redatelj vrlo širokoga žanrovskoga spektra (od komedija ”Ništa sveto”, vesterna ”Preko prostranog Missourija” i kriminalistickih filmova ”Državni neprijatelj”), koji je i sam u ratu bio u avijaciji te je u mnogim svojim filmovima koristio upravo vlastita iskustva. U glavnim ulogama nastupaju poznati glumci John Wayne, Robert Stack i drugi, a film je osvojio Oscara za glazbu skladatelja Dimitrija Tiomkina. Producerat år 1954. Regissör: William A. Wellman, Skådespelare: Phil Harris, Jan Sterling, John Howard, Robert Newton, Robert Stack, John Wayne, Laraine Day, Claire Trevor.
09:49 
Biblija
09:58 
Vinkovci: Duhovi - Misa
Vinkovacka župa sv. Cirila i Metoda, slavenskih apostola, osnovana je 1983. Istoimenu crkvu u obliku grckog križa projektirao je Željko Markasovic. Crkva je posvecena 14. studenog 1993. Svetkovina Duhova rodendan je Crkve. Njome završava Vazmeno liturgijsko vrijeme. Naziva se i pedesetnica, od grc. rijeci Pentekoste, što znaci pedeseti dan. Rijec je o pedesetom danu od Kristova Uskrsnuca. Ovih se dana u Vinkovcima i drugim slavonskim gradovima u organizaciji Hrvatskog društva dramskih umjetnika iz Zagreba i Koncertno-kazališne agencije Asser Savus iz Vinkovaca održava 25. festival glumaca, pa su naši glumci srebrni jubilej poželjeli proslaviti i na duhovskom liturgijskom slavlju koje ce iz župne crkve sv. Cirila i Metoda predvoditi vlc. Andelko Cindori, župnik ove župe. Producenti: Draško Vrgoc i Mate Letica Redatelj: Neven Mihael Dianeževic Urednik i komentator: Dragutin Siladi.
11:06 
Pozitivno
Mnogi vole reci kako je Zagrebacka katedrala stolna crkva svih Hrvata. Vanjska obnova katedrale zapocela je prije gotovo tri desetljeca, a ostalo je još puno za obnoviti. O tijeku obnove, povijesti i znacaju katedrale govore: povjesnicar Juraj Kolaric, projektant obnove Damir Foretic, pomocnik ministrice kulture Davor Trupkovic te mons. Ivan Hren, kustos i predsjednik Odbora za obnovu Zagrebacke katedrale. Producent: Draško Vrgoc Redateljica: Monika Štengl Urednik i voditelj: Mario Raguž.
11:37 
TV Kalendar [Repris]
12:00 
Dnevnik 1
12:15 
Sport
12:18 
Vrijeme
12:20 
HAK - promet info
12:29 
Plodovi zemlje
13:23 
Pula: More
Jedrilicarska regata, pomorci humanitarci iz Vrsi pokraj Nina, morska luka na rijeci, umaški instruktori ronjenja i plivanje s morskim psima… samo su neke od prica koje donosi More iz Pule. Klara Dujmovic u Plavome receptu zaviruje u rovinjski spacio, a More otvara prica iz Savudrije i njezinom 200 godina starome svjetioniku.Urednice: Jasminka Kalcic i Kornelija Benazic.
14:00 
Nedjeljom u dva
Gost emisije Nedjeljom u dva je umjetnik Stephan Lupino. Pricat ce o 35 godina umjetnicke karijere, bogatoj biografiji od Pariza, New Yorka do Zagreba te zašto je foto aparat zamijenio brusilicom. Urednik i voditelj: Aleksandar Stankovic.
15:03 
Mir i dobro
15:37 
Klapska pjesma - od konobe do svjetske kulturne bastine
Na omiškom festivalu dalmatinskih klapa uz izvorne napjeve sve je više sjajnih novoskladanih pjesama pisanih na stihove vrsnih cakavskih pjesnika. Definiraju se tzv. bazeni klapskog pjevanja: splitski, šibenski, neretljanski, dubrovacki, otocki. Vezani su uz imena melografa, klapskih voditelja i napokon skladatelja kao što su Dinko Fio, Ljubo Stipišic, Krešimir Magdic, Duško Tambaca… Dolazi do prožimanja klapskog pjevanja i dalmatinske šansone te do prvih eksperimenata u cemu prednjaci klapa Trogir. Uz dosta muke napokon se afirmira i žensko pjevanje. Više se ne pjeva samo a capella. Dio klapa koristi mandoline i gitare te se okrecu estradi. No baštinski Omiš se ne predaje. Scenarist i redatelj: Zvonimir Varošanec Strucni suradnici: Joško Caleta i Bojan Pogrmilovic Montažerka: Davorka Feller. Del 4.
16:30 
Sigurno u prometu - rekonstrukcija
U Rekonstrukciji pogledajte zašto je bitno biti koncentriran na vožnju kada sjednemo za upravljac automobila.
16:36 
Bonton: Bolest u javnosti [Repris]
16:41 
TV Kalendar [Repris]
17:00 
Vijesti u 17
17:14 
Vrijeme
17:15 
HAK - promet info
17:16 
Bajkovita Hrvatska: Zagreb - Lenucijeva potkova
17:31 
Ljubav se vraca u igru [Repris]
Romanticna komedija o sportašu koji je ozlijedio nogu, pa mu treba pomocnik, a umjesto pomocnika dobije pomocnicu, sitnu kao vrabac…Laurel Welk (E. Kinney) traži novu cimericu, jer se njezina prijateljica i cimerica Gina udaje. Na oglas se javlja simpaticna Patty koja ima samo pet minuta vremena da se predstavi, jer ima posao koji joj ne da predaha: ona je osobna asistentica poznate manekenke. Kako je Laurel, koja je diplomirala modni dizajn, bez posla i bez novca, Patty joj obeca da je može preporuciti u agenciji preko koje je i ona zaposlena. Nogometaš Danny Holland (J. Reardon) slomio je nogu, pa nekoliko tjedana mora mirovati i ici na rehabilitaciju. Za to vrijeme treba mu pomoc i on se javlja agenciji koja mu može poslati odgovarajucu osobu. U agenciji taj casa nemaju idealnu osobu, pa šalju Laurel, koja tvrdi da ce dati sve od sebe. Danny je vidno razocaran kad vidi da su mu poslali djevojku, i to sitnu i naoko nejaku. No, Laurel je odlucna i mnogo jaca nego što izgleda.Uloge: Emily Kinney, John Reardon Scenarij: Judith Berg, Sandra BergRežija: Terry IngramProizvodnja: 2016.
18:58 
Vrijeme
19:00 
Dnevnik 2
19:45 
Vrijeme
19:48 
Tema dana
20:00 
Loto 6/45
20:05 
Tri muskarca Melite Zganjer
Glavna junakinja, Melita Žganjer (Mirjana Rogina), prodavacica u slasticarnici, koja dijeli stan s još dvije prijateljice, cezne da upozna muškarca svog života. Njezine prijateljice Eva (S. Vejnovic) i Višnja (S. Nikolic) takoder su neudate. Melitin muški ideal je Juan (Filip Šovagovic), junak iz španjolske serije ”Robinja ljubavi”, koju svakodnevno gleda na televiziji. Istodobno joj se svida i mladic iz susjedstva, dostavljac kolaca Janko (Goran Navojec)…TV serija, kao i istoimeni film ”Tri muškarca Melite Žganjer”, na duhovit nacin prati slasticarku Melitu u potrazi za muškarcem što slicnijim liku iz sapunice Juanu, a u svakoj epizodi pojavit ce se jedan od kandidata.Uloge: Mirjana Rogina, Goran Navojec, Ljubomir Kerekeš, Suzana Nikolic, Sanja Vejnovic, Filip Šovagovic, Ena BegovicFotografija: Goran MecavaScenograf: Velimir DomitrovicKostimografkinja: Vesna PlešeGlazba: Darko RundekScenaristica i redateljica: Snježana Tribuson. Säsong 12. Del 1 av 3.
20:44 
Sjeverozapadni vjetar: Izmedu legende i stvarnosti - SUDBINA
Mjesto pod suncem pripada ljudima dok mjesto pod Mjesecom pripada njihovoj braci, vilinskom narodu…Sjeverozapadni vjetar — izmedu legende i stvarnosti cetverodijelna je dokumentarna serija s igranim elementima koja obraduje cetiri teme iz hrvatskih narodnih predaja, legendi i mitova: SUDBINA, VRAGOVI, COPERNICE i VODENI COVJEK. Kroz igrane scene oživljuju se fenomeni skrivenoga i zaboravljenog mitskog svijeta Hrvatske. Gledatelje kroz price vodi mladi, svestrani i snalažljivi voditelj Ivan Planinic. On se upušta u istraživanje tema koje ga vode od razgovora sa svjedocima i strucnjacima do tajanstvenih lokacija i situacija u kojima se gubi spona izmedu stvarnosti i mitologije. S pripovijedanjem i istraživanjem prirode gledatelji prelaze u svijet copernica, vodenog covjeka i vragova koji su nekada bili dio svijesti i života naših djedova i baka, a s vremenom su polako nestali u perspektivi suvremenoga svijeta. Ova serija želi biti most koji omogucuje prenošenje zaboravljenoga mitskog svijeta mladim generacijama kroz suvremeni medijski jezik.1. epizoda:Voditelj Ivan Planinic krece tragom legendi i prica sjeverozapadnog dijela Hrvatske, tragom tema koje su zaokupljale maštu i živote naših starih. U ulozi ucenika Ivan istražuje pozadinu prica, mjesta njihovog nastanka i upoznaje žive svjedoke ponekad uznemirujucih dogadaja te strucnjake koji rasvjetljuju pozadinu tih legendi.Jesmo li slobodni ili nam je sve vec predodredeno, u trenutku rodenja, zapisano u vjetru, u š. Del 1 av 4.
21:38 
Hrana - slasna znanost: Hrana na umu
Michael Mosley i James Wong istražuju ucinak koji hrana ima na naš najvažniji i, u smislu potrošnje energije, najhalapljiviji organ. On utjece na našu prehranu tako što stvara želju za hranom kao što je masnoca - jer ona sadrži najviše energije. James odlazi u Peru otkriti iznenadujucu vezu izmedu masne, raskošne cokolade i majcina mlijeka. Katkad su te želje nalik na ovisnost - primjerice, ona za kavom. Zato posjecujemo impresivan laboratorij, gdje znanstvenici istražuju ucinak kofeina na pcele i traže objašnjenje zašto smo tako ovisni o napicima s kofeinom. Michael i James zajedno se hvataju u koštac s najljucim feferonima na svijetu, kako bi pokazali što ta ljutina cini našemu mozgu. Služeci se najnovijom snimateljskom tehnologijom i nevjerojatno detaljnim specijalistickim snimkama, ovo je posve nov nacin razmišljanja o našem odnosu s hranom i o snažnom ucinku koji ona ima na naš mozak.Voditelji: Michael Mosley i James WongProducent: Gideon BradshawIzvršna producentica: Helen ThomasKoprodukcija: BBC i PBSOdabrala: Mira Vocinkic. Del 3 av 3.
22:33 
Dnevnik 3
22:48 
Sportske vijesti
23:01 
Vrijeme
23:03 
Vijesti iz kulture
23:14 
Izmedu neba i zemlje [Repris]
Akcijski film. Americki zrakoplov DC-4 na rutinskom je letu iz Honolulua za San Francisco. U njemu se nalazi sedamnaest putnika, povratnika s ljetovanja, te peteroclana zrakoplovna posada koju predvodi kapetan Sullivan (R. Stack). Nakon mirnog dijela leta dode do kvara. Izbezumljeni pilot izgubi živce, pa kopilot Dan Roman (J. Wayne) odluci uzeti stvari u svoje ruke: obavijesti putnike da ce se vjerojatno spustiti na more. Iako zavlada panika, tijekom neizvjesnog leta putnici ce se postupno pripremati za najgore…”Izmedu neba i zemlje” po mnogima je preteca filma katastrofe: naime, rijec je o filmu koji na iznimno zoran nacin prikazuje umalo tragican slucaj americkoga zrakoplova koji, usprkos ozbiljnom tehnickom kvaru, ipak uspije doletjeti do svog odredišta bez žrtava. Ovaj napeti film režirao je poznati americki redatelj William A. Wellman, redatelj vrlo širokoga žanrovskoga spektra (od komedija ”Ništa sveto”, vesterna ”Preko prostranog Missourija” i kriminalistickih filmova ”Državni neprijatelj”), koji je i sam u ratu bio u avijaciji te je u mnogim svojim filmovima koristio upravo vlastita iskustva. U glavnim ulogama nastupaju poznati glumci John Wayne, Robert Stack i drugi, a film je osvojio Oscara za glazbu skladatelja Dimitrija Tiomkina. Producerat år 1954. Regissör: William A. Wellman, Skådespelare: Phil Harris, Jan Sterling, John Howard, Robert Newton, Robert Stack, John Wayne, Laraine Day, Claire Trevor.
01:35 
Nedjeljom u dva [Repris]
02:31 
Skica za portret [Repris]
02:48 
Dom Hemingway [Repris]
Crna komedija. Ozloglašeni obijac sefova Dom Hemingway (J. Law) u zatvoru je proveo dvanaest godina, a sad se vraca na londonske ulice pokupiti ono što mu pripada. Naime, nije otkucao svog šefa Fontainea (D. Bichir) i želi to sada naplatiti. Šutnja mu je razorila obitelj, žena mu je umrla, kci je distancirana jer nije imala oca, a tu je i unuk kojeg ne poznaje…. Producerat år 2013. Regissör: Richard Shepard, Skådespelare: Richard E. Grant, Demián Bichir, Jude Law.
04:18 (06:00)
Zene sa sestog kata [Repris]
Komedija. Rane šezdeset godine u Parizu. Jean-Louis Jobert (F. Luchini) je ozbiljan, ali i napet, poslovni covjek, oženjen usiljenom Suzanne (S. Kiberlain), otac dvojice bezobraznih tinejdžera. Živi stabilnim i dosadnim životom. Sve dok mu slucajno nova, simpaticna sluškinja Maria (N. Verbeke) nije otkrila šesti kat na kojem živi služincad. Živahne Španjolke pomoci ce Jean-Louisu da otkrije novu civilizaciju i novi pristup životu…Francusku nagradu César za sporednu ulogu dobila je Carmen Maura, a komedija je nominirana u još dvije kategorije.Uloge: Fabrice Luchini, Sandrine Kiberlain, Natalia Verbeke, Carmen Maura, Lola DuenasScenarij: Philippe Le Guay, Jérôme TonnerreRedatelj: Philippe Le GuayProizvodnja: 2010.

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2018 Comspace
Limetta.se