Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
HRT1
HRT1
Skriv ut p� dagens tv
06:31 
TV Kalendar
06:43 
Klasika mundi: Claudio Abbado i glazbenici Orkestra Mozart
U spomen na velikog maestra Claudija Abbada, preminulog 20. sijecnja 2014. , prikazujemo film Helmuta Failonija i Francesca Merinija o glazbenicima komornog Orkestra Mozart iz Bologne. Orkestar je tada okupljao najbolje svjetske glazbenike te u filmu pratimo javne i privatne živote nekolicine glazbenika dok su na europskoj turneji 2012. i 2013. godine. Vidjet cemo još neobjavljene intervjue s cijenjenim dirigentom Abbadom, kao i snimke proba i koncerata iz Bologne, Luzerna, Beca, Madrida i Palerma. Premda je bio na celu najznacajnijih glazbenih institucija - milanske Scale, Becke državne opere, Berlinske filharmonije i dr., srcu mu je prirastao upravo ovaj orkestar koji je i osnovao 2004. godine. Urednica: Marija Ramljak.
07:44 
Krvavi poker [Repris]
Vestern. Tijekom partije pokera u gradicu Rinconu igraci otkriju varalicu i odluce mu sami presuditi. Tamnoputi George (Y. Kotto) obavijesti kartaša koji je ranije napustio igru, Vana Morgana (D. Martin), da ostali spremaju linc. Morgan ih pokuša zaustaviti no oni ga onesposobe i objese nesretnog varalicu. Nakon toga Morgan napušta grad, oprostivši se s djevojkom Norom (K. Justice) i njezinim bratom Nickom (R. McDowall), jednim od odgovornih za linc. Dok Morgan kocka u drugim gradovima, u Rincom stiže karizmaticni propovjednik Jonathan Rudd (R. Mitchum), pokušavajuci uvjeriti grešne kauboje da nedjeljom dolaze na misu. Istodobno, netko pocne ubijati kartaše odgovorne za linc, zbog cega se Nick vraca u grad…'Krvavi poker' holivudskog klasika Henryja Hathawaya izuzetno je zanimljiva i uspjela kombinacija vesterna i kriminalistickog filma. Ništa cudno znamo li da je Hathaway bio velemajstor obaju žanrova, potpisavši kriminalisticke klasike 'Poljubac smrti' i 'Kuca u 92. ulici' te legendarne vesterne kao što su 'Sinovi Katie Elder' i 'Covjek zvan hrabrost'. 'Krvavi poker' tipicni je Hathawayev film koji plijeni pozornost napetom pricom, efektnim prožimanjem mjesta radnje i karaktera i vrsnim glumackim nastupima citave ekipe koju predvode glasoviti glumac i pjevac D. Martin (Rio Bravo, Poljubi me, budalo) i genijalni R. Mitchum (Noc lovca, Iz prošlosti, El Dorado). 'Krvavi poker' posljednji je film lijepe i darovite glumice Inger Stevens (Vješaj ih visoko), koja je dvije godine. Regissör: Henry Hathaway, Skådespelare: Inger Stevens, Roddy McDowall, Katherine Justice, Dean Martin, Robert Mitchum.
09:30 
Dobro jutro
10:00 
Vijesti
10:10 
Dobro jutro
11:08 
Kucni ljubimci
Emisija Kucni ljubimci slavi 28. rodendan. Prisjetili smo se naših pocetaka, prvih udomljavanja i pomaganja razlicitim životinjama. U našoj stalnoj rubrici Veterinarska ambulanta govorimo o carskom rezu kod macaka.Autor i voditelj: Antun Ponoš. Del 1436.
11:40 
TV Kalendar [Repris]
12:00 
Dnevnik 1
12:15 
Sport
12:18 
Vrijeme
12:20 
HAK - promet info
12:26 
Veterani mira
13:16 
Sigurno u prometu
Nova emisija bavi se aktivnom sigurnošcu tijekom vožnje te ABS sustavom koji sprecava blokiranje kotaca. Gosti u studiju su Krunoslav Ormuš s Fakulteta strojarstva i brodogradnje te Goran Husinec, sudski vještak. Voditelj: Juraj Šebalj.
13:45 
Duhovni izazovi
U jubilarnoj 700. emisiji Duhovni izazovi donosimo razgovor s novoizabranim biskupom Reformirane kršcanske kalvinske Crkve Petrom Senom, koji otkriva što ce sve mijenjati unutar crkve i po kojem ce programu nastaviti voditi svoje vjernike. Predstavit cemo Medžlis islamske zajednice u Varaždinu koji uspješno okuplja muslimane na tom podrucju. U povodu održavanja Molitvene osmine za jedinstvo kršcana, o ekumenizmu u praksi i njegovoj buducnosti govore istaknuti vjerski predstavnici. Urednici današnje emisije su Augustin Bašic i Antonia Hrvatin Roth, a redateljica Monika Štengl. Emisija Duhovni izazovi prati aktualne dogadaje, promice ekumenizam i medureligijski dijalog, bavi se odnosom vjerskih zajednica s državom i društvom, pri cemu promice toleranciju, razlicitost te promovira vjerske i ljudske slobode. Takoder prati život i rad vjerskih zajednica. Tijekom 14 godina emitiranja u emisiji su gostovali ugledni vjerski predstavnici, politicari te brojni znanstvenici, medu ostalima: Hans Kung, Jurgen Moltmann, Dalaj-Lama, predsjednik HBK-a, patrijarh Srpske pravoslavne Crkve, poglavar Makedonske pravoslavne Crkve, ljubljanski muftija Grabus i mnogi drugi. Emisiju realiziraju: asistentica Marija Šebrek, redatelji Monika Štengl i Neven Mihael Dianeževic, producent Draško Vrgoc, te urednici emisije Augustin Bašic i Antonia Hrvatin Roth, uz potporu HRT-ovih centara i dopisništava, te montažera i snimateljskih ekipa HTV-a.
14:20 
Prizma
Kada su Ujedinjeni narodi proglasili 27. sijecnja Medunarodnim danom sjecanja na žrtve holokausta, porucili su da ce holokaust zauvijek ostati upozorenje što sve mogu uciniti mržnja, rasizam i predrasude. Pozvali su clanice da razviju takve obrazovne programe koji ce mlade ljude educirati kako se zlo više nikada ne bi ponovilo. U Prizmi smo istražili kako se o holokaustu uci u našim školama i što o tome misle predstavnici naše židovske zajednice.Naše su ekipe bile u Okucanima te opcinama Šibensko-kninske županije gdje žive pripadnici srpske manjine, a za vas smo prelistali Zagramer - agramerski rjecnik germanizama.Zoltan Balaž-Piri i Veselko Cakic objašnjavaju što manjinama znace koordinacije vijeca i predstavnika i zašto su zajedno jaci.Urednica i voditeljica: Daniela DraštataRedateljica: Ljiljana Mandic.
15:09 
Svijet aplikacija
15:39 
Zdrav zivot
Ovotjedno izdanje emisije Zdrav život posveceno je bolestima štitnjace, gledatelji imaju priliku upoznati vrsnog profesora Hrvoja Vrcica, donosimo sve o školskim jelovnicima, otkrivamo štete li nam odredeni modni trendovi te donosimo sve o poremecaju 21. stoljeca - kompulzivnoj kupnji. Autorica: Ivana ŽivkovicNovinarka: Vida PeterlikIzvršni producent: Miroslav RezicUrednica: Sanja Kocijancic Petricevic Proizvodnja 2018.Headline product d.o.o. za HRT. Del 18.
16:04 
Bajkovita Hrvatska: Ðurdevacki pijesci - Ðurdevac
Ðurdevacki pijesci ili Ðurdevecki peski, ostaci su jedine hrvatske pustinje. Nalaze se na istocnom dijelu Grada Ðurdevca, i predstavljaju jedan od posljednjih ostataka nekad prostranog 12 kilometara dugog pojasa Podravskih pijesaka s kojeg je vjetar raznosio sitne cestice pijeska po podravskoj ravnici i zasipao okolne usjeve. U narodu poznati pod nazivom ”Krvavi peski” i ”Hrvatska Sahara”, dio pijesaka proglašen je 1963. godine posebnim geografsko-botanickim rezervatom kao lako prepoznatljivim i jedinstvenim staništem u Hrvatskoj. Naratorica: Paula Jusic. Del 83.
16:10 
Bonton: Otkazivanje planova [Repris]
Svi smo se previše puta našli u situaciji kada smo odlucili otkazati unaprijed dogovoreno druženje zbog neceg zanimljivijeg što se pojavilo u zadnji trenutak. Ili smo pak bili na drugoj strani te price i osjecali se nebitnima. Kako ispravno reagirati i ne povrijediti ljude do kojih nam je stalo, naucit cemo u današnjoj epizodi na primjeru prijateljstva koje je poljuljala jedna vecera. Scenarij: Janja Pilic i Matea Šaric Režija: Matea Šaric Direktori fotografije: Igor Kneževic i Davor Šaric Voditeljica: Franka Klaric. ,.
16:16 
Potrosacki kod
Ovo su teme ovotjednog Potrošackog koda:Što kupcima digitalnih sadržaja donosi europska direktiva o njihovoj boljoj zaštiti?. Kako se zaštititi kad osiguravatelj ne namjerava isplatiti odštetu za nesrecu za koju niste krivi?Ako kupljeno ne zadovoljava kvalitetom, ima li kupac pravo na novi proizvod?. Urednica i voditeljica: Sanja Smiljanic.
16:43 
TV Kalendar [Repris]
17:00 
Vijesti u 17
17:14 
Vrijeme
17:15 
HAK - promet info
17:19 
Manjinski mozaik: Novoukrajinci
Prvi Ukrajinci dolaze u Hrvatsku za vrijeme Austro-Ugarske. Dobar dio njih iselio se nakon 2. svjetskog rata pa se ukrajinska rijec sve manje cula po selima i gradovima Slavonije, gdje ih je bilo i najviše. Raspadom Sovjetskog Saveza stiže i novi val Ukrajinaca koji sebe nazivaju Novoukrajinci. Oksana Martinjuk jedna je od njih. U Osijek je stigla prije 18 godina, nakon što je u Ukrajini završila studij ukrajinskog jezika i književnosti. Nije joj problem svaki dan prevaliti dvjestotinjak kilometara do sela oko Slavonskog Broda u kojima djeci predaje ukrajinski. Predsjednica je i ukrajinskog kulturnog društva Lesja Ukrajinka iz Osijeka. Kaže da nikad nije požalila što je došla u Hrvatsku. Ovdje joj je suprug, tu su joj i kceri, sve što je željela ovdje je ostvarila. Autor: Mario Beganovic Snimatelj: Damir Bednjanec Montažerka: Vlatka Zadro Urednik emisije: Mario Beganovic Realizatorica: Martina Miljkovic Producentica: Slavica Flanak.
17:43 
Lijepom nasom: Rugvica
Opcina Rugvica u Zagrebackoj županiji domacin je sljedecih dviju emisija serije Lijepom Našom. U prepunoj dvorani OŠ Rugvica nastupili su brojni poznati solisti i sastavi, medu kojima: KUD Tancec - Rugvica, Ana Pekcec, ŽVS Koledarice, Hrašcanski cestitari, Ivan Martic Ivica, Pero Rogan, KUD Hrvata iz BiH, Tamburgeri, Boris Ciro Gašparac, Tamburaši za dušu, Antonija Šola, Begini, Mirko Švenda Žiga, Lana Jurcevic, Mejaši, Indira Levak, Miroslav Škoro, Zlatko Pejakovic te KUD Posavka - Oborovo i KUD Posavec - Dubrovcak Lijevi i Topolje.Nekaj grmi z Otrovanca, Zapjevajmo nasred Posavine, Milijun poljubaca, Zvijezda tjera mjeseca, Ranom zorom - neke su od pjesama koje cemo cuti u emisiji. Od redovitih rubrika Tradicija govori o staroj skeli, a Uslast nas vodi u Posavsku hižu.Urednik i voditelj: Branko UvodicProducent: Zdravko SandrinRedatelj: Vladimir Košcevic.
18:58 
Vrijeme
19:00 
Dnevnik 2
19:44 
Vrijeme
19:47 
Tema dana
19:59 
Loto 7/39
20:05 
Rock'n'roll brod
Komedija o piratskom radiju u Velikoj Britaniji tijekom šezdesetih. Izmišljena radijska postaja ”Radio Rock” i njezina ekipa razlicitih DJ-a puštaju u eter popularnu i rock glazbu s broda usidrenog u Sjevernom moru. Britanska vlada ulaže napore da ih ugasi zbog njima neprihvatljive glazbe jer na radiju žele samo klasiku…Film obiluje glazbom šezdesetih pa se mogu cuti, medu ostalim, grupe The Kinks, The Rolling Stones, The Turtles, Procol Harum, The Beach Boys, The Who, zatim Jimi Hendrix, Duffy, Dusty Springfield i td.Uloge: Philip Seymour Hoffman, Bill Nighy, Rhys Ifans, Nick Frost, Kenneth BranaghScenarij i režija: Richard CurtisProizvodnja: 2009.Urednik: Igor Tomljanovic.
22:26 
Dnevnik 3
22:41 
Sport
22:44 
Vrijeme
22:46 
Vijesti iz kulture
22:59 
Legendarni Tombstone [Repris]
Vestern. Slavni šerif Wyatt Earp s bracom Virgilom i Morganom te njihove supruge dolaze živjeti u Tombston, gdje se konacno želi smiriti nakon burne karijere cuvara zakona i zapoceti neki posao. U Tombstonu se u isto vrijeme zatekne i velik Wyattov prijatelj Doc Holliday sa svojom privlacnom partnericom i ljubavnicom Kate. Earpovi i Hollyday ubrzo se sukobe s organiziranom bandom zvanom Kauboji, kojoj na celu stoje nemilosrdni Curly Bill Brocious, Johnny Ringo i Ike Clanton. Sukob se uskoro pretvori u seriju krvavih obracuna…Iste, 1993., godine snimljena su dva filma koja su tematizirala legendarni obracun brace Earp i Doca Hollidaya s klanom Clantonovih kod OK korala. Prvi je dovršen ”Legendarni Tombstone”, Georgea P. Cosmatosa, a nakon njega u distribuciju je pušten i ambiciozni ”Wyatt Earp” Lawrencea Kasdana. Oba su filma nastojala stvarne dogadaje što više približiti povijesnim cinjenicama, odnosno odmaknuti ih od do tada prevladavajucih mitskih interpretacija. ”Legendarni Tombstone” se pri tom u znatnoj mjeri posvetio i zbivanjima nakon obracuna kod OK korala, upoznavši manje upucene s cinjenicom da su Earpovi sukob s Clantonima dovršili u nizu obracuna nakon legendarne pucnjave kod OK korala. Regissör: George P. Cosmatos, Skådespelare: Michael Biehn, Powers Booth, Bill Paxton, Joanna Pacula, Dana Delany, Stephen Lang, Charlton Heston, Kurt Russell, Sam Elliott, Val Kilmer, Jon Tenney.
01:06 
7 kutija
Triler. Sedamnaestogodišnji Victor (C. Franco) nosi i prevozi stvari na tržnici. Dobio je ponudu da za 100 dolara, od cega ce mu odmah dati pola novcanice a kad završi, drugu polovicu, preveze sedam kutija u kojima je nepoznat sadržaj. Posao koji se u pocetku cinio jednostavan poceo se svakim korakom sve više komplicirati…Film je bio vrlo zapažen na festivalima i osvojio je mnogobrojne nagrade, medu ostalima u Miamiju, Palm Springsu, San Sebastiánu, Santa Barbari itd.Uloge: Celso Franco, Víctor Sosa, Lali GonzalezScenarij: Juan Carlos Maneglia, Tito ChamorroRežija: Juan Carlos Maneglia, Tana SchémboriProizvodnja: 2012.Urednik: Igor Tomljanovic.
02:50 
Krvavi poker [Repris]
Vestern. Tijekom partije pokera u gradicu Rinconu igraci otkriju varalicu i odluce mu sami presuditi. Tamnoputi George (Y. Kotto) obavijesti kartaša koji je ranije napustio igru, Vana Morgana (D. Martin), da ostali spremaju linc. Morgan ih pokuša zaustaviti no oni ga onesposobe i objese nesretnog varalicu. Nakon toga Morgan napušta grad, oprostivši se s djevojkom Norom (K. Justice) i njezinim bratom Nickom (R. McDowall), jednim od odgovornih za linc. Dok Morgan kocka u drugim gradovima, u Rincom stiže karizmaticni propovjednik Jonathan Rudd (R. Mitchum), pokušavajuci uvjeriti grešne kauboje da nedjeljom dolaze na misu. Istodobno, netko pocne ubijati kartaše odgovorne za linc, zbog cega se Nick vraca u grad…'Krvavi poker' holivudskog klasika Henryja Hathawaya izuzetno je zanimljiva i uspjela kombinacija vesterna i kriminalistickog filma. Ništa cudno znamo li da je Hathaway bio velemajstor obaju žanrova, potpisavši kriminalisticke klasike 'Poljubac smrti' i 'Kuca u 92. ulici' te legendarne vesterne kao što su 'Sinovi Katie Elder' i 'Covjek zvan hrabrost'. 'Krvavi poker' tipicni je Hathawayev film koji plijeni pozornost napetom pricom, efektnim prožimanjem mjesta radnje i karaktera i vrsnim glumackim nastupima citave ekipe koju predvode glasoviti glumac i pjevac D. Martin (Rio Bravo, Poljubi me, budalo) i genijalni R. Mitchum (Noc lovca, Iz prošlosti, El Dorado). 'Krvavi poker' posljednji je film lijepe i darovite glumice Inger Stevens (Vješaj ih visoko), koja je dvije godine. Regissör: Henry Hathaway, Skådespelare: Inger Stevens, Roddy McDowall, Katherine Justice, Dean Martin, Robert Mitchum.
04:28 (06:22)
Devet [Repris]
Horor/akcijski film. Amerikanac Pete McKell (M. Vartan) putuje, istražuje i piše. Nalazi se u Australiji i pridruži se skupini turista u razgledavanju nacionalnog parka. Vodic im je prelijepa Kate (R. Mitchell) koja odmah procijeni da je Pete gradski decko i nema pojma o prirodi. Skupini je izlet postao dosadan pa su odlucili krenuti na neistraženi dio rijeke. Bila je to kobna odluka…Film je dobio 2007. nagradu Australskog filmskog instituta za najbolje specijalne efekte. Regissör: Greg McLean, Skådespelare: Sam Worthington, John Jaratt, Mia Wasikowska, Michael Vartan, Radha Mitchell.

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2018 Comspace
Limetta.se