Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
HRT1
HRT1
Skriv ut p� dagens tv
07:13 
Union Pacific
Vestern. Unatoc razlicitim mišljenjima u Kongresu, predsjednik SAD-a Abraham Lincoln potpisuje zakon kojim se omogucuje izgradnja željeznicke pruge Union Pacific kojom ce se povezati istok i zapad zemlje. Nekoliko godina nakon Gradanskog rata pruga se intenzivno gradi, ali investitor Asa M. Barrows (H. Kolker) otprije ima vlastite planove: odluci omesti gradnju pruge kako bi primat u povezivanju zemlje pripao drugoj željeznickoj pruzi Central Pacific. Stoga angažira Sida Campeaua (B. Donlevy) i njegovog partnera Dicka Allena (R. Preston) kako bi proveli zacrtani plan…Americki Divlji zapad podjednako su osvajali naseljenici na konjima i željeznicka pruga. Stoga je bila presudna izgradnja prve transkontinentalne pruge (1863.-1869.), a o tim burnim dogadajima govori i ovaj crno-bijeli film. Redatelj je proslavljeni hollywoodski producent i sineast Cecil B. DeMille (1881.-1959.), jedan od osnivaca Americke filmske akademije i dobitnik Oscara (Najveca predstava na svijetu, Deset zapovijedi). Poznat po svojim raskošnim produkcijama, DeMille je i u ovom filmu potvrdio da je pravi majstor kada treba ostvariti sinergiju emocijama nabijene price i vizualnih atrakcija. Spoj vesterna, melodrame i spektakularnih prizora obracuna, DeMilleov je film u vrijeme premijere postigao veliki uspjeh medu publikom, a trijumfirao je 1939. i na Medunarodnom festivalu u Cannesu osvojivši Zlatnu palmu. Poznatu glumacku ekipu predvodi B. Stanwyck (Stella Dallas, Vatrena kugla), a partneri su joj J. Mc.
09:30 
Dobro jutro
10:00 
Vijesti
10:10 
Dobro jutro
11:09 
Kucni ljubimci
11:41 
TV Kalendar [Repris]
12:00 
Dnevnik 1
12:15 
Sport
12:18 
Vrijeme
12:20 
HAK - promet info
12:25 
Cuvari neba: Prica o uzletistu Farnborough [Repris]
Pridružite se Julesu Hudsonu u Farnboroughu, kolijevci britanskog ratnog zrakoplovstva. Niti jedno drugo mjesto na svijetu nije tako dugo i u tolikoj mjeri pridonosilo razvoju aeronautike, od uzleta prvog britanskog aviona pa do razvoja mlaznog pogona i iznimnih napora da se ocuva ostavština britanskog ratnog zrakoplovstva.Producentica serije: Jenni Day Redatelj: Andre HolzingerOdabrala: Mira Vocinkic. Del 2 av 10.
13:19 
Sigurno u prometu
Kružni tok ili semafor? Koje rješenje je bolje za velika raskrižja?. Odgovor na to pitanje u aktualnoj emisiji Sigurno u prometu gledateljima ce dati Rajko Horvat, profesor na Fakultetu prometnih znanosti i Slaviša Babic, inženjer prometa u Hrvatskim cestama. U još jednoj rekonstrukciji vidjet cemo kakva se tragedija može dogoditi ako nismo usredotoceni na vožnju i ako smo mislima na drugom mjestu, a ne u prometu.
13:46 
Novi susjedi: Dome slatki dome
Student koji traži stan za najam u Ljubljani nije neobicna pojava i stanodavci nemaju mnogo dvojbi. No, ako je student istodobno i izbjeglica iz udaljene kulture, prica postaje sasvim drugacija… Hoce li Sameer uspjeti postati novi susjed nekom Slovencu?. Redatelj: Jernej KastelecIzvršni producenti: Daniela Draštata i Frans Jennekens. Del 3 av 5.
14:15 
Prizma
Iako jedna od najmanjih manjinskih zajednica, Rusini u Hrvatskoj cuvaju svoj jezik, kulturu i tradiciju. Donosimo pricu s njihove ljetne škole. Najpoznatije crnogorske autore predstavljamo kroz djelo koje ih prikazuje u kombinaciji politike i umjetnosti. Uoci Ilindena razgovaramo o integraciji i položaju Makedonaca u Hrvatskoj. Što je magicno u sevdahu, otkrit ce nam clanovi bošnjackog ansambla Bosana.
15:10 
Rodendanska zelja [Repris]
Romanticna drama/komedija u kojoj jedna djevojka ne želi prekinuti trogodišnju vezu, iako su njezina ocekivanja iznevjerena, i to samo zato što vjeruje da sve u životu treba napraviti onako kako si planirao.Gwen Turner (J. Schram) radi kao redateljica reklamnih spotova, ima decka Alexa (M. Rosner), s kojim je tri godine i u vrijeme novogodišnje proslave ocekuje kako ce je on zaprositi. No, Alexu to nije ni na kraj pameti, obuzet je sobom, svojim egom i svojim poslom. Iako razocarana, Gwen se i dalje nada i ne želi prekinuti vezu, jer je napravila svoj životni plan, po kojemu do 30. rodendana treba biti zarucena.Na rodendan, na veceri s Alexom, nada se kako ce u caši s pjenušcem ili u hrani naci vjencani prsten, no kad prstena nema ni u desertu, shvati da Alex još uvijek nema namjeru zaprositi je. Ode s proslave rodendana prije kraja i sama sjedi kod kuce. Iznenadi je njezin kolega Dave (L. Macfarlane ) koji je svratio ostaviti joj dar. Uz dar, donio je i veliki keks na kojem joj je zapalio rodendansku svjecicu, uz koju je Gwen trebala zaželjeti rodendansku želju. Zaželjela je da može vidjeti kako ce njezin život izgledati za deset godina.Sljedece jutro probudi se zamucenog vida i, zabrinuta, odjuri okulistu. On joj ukapa kapi kako bi je pregledao, nakon kojih Gwen odjednom vidi cudne slike koje nikako ne može objasniti: jedan mladic, pas, djeca… Ali nigdje nema Alexa…Uloge: Jessy Schram, Luke Macfarlane, Marcus Rosner, Yvonne ChapmanScenarij: Julie Sherman WolfeRež.
16:41 
TV Kalendar [Repris]
17:00 
Vijesti u 17
17:14 
Vrijeme
17:15 
HAK - promet info
17:17 
Manjinski mozaik: Palcava sisa
Pretvorio je hobi u strast, njome zarazio cijelu obitelj i u malom gorskokotarskom mjestu Plešcima ostvario san - obiteljsku kucu Palcavu šišu pretvorio je u kulturnu atrakciju cijelog kraja. Reporter Mario Beganovic predstavlja etnološkog genija Marka Smolea koji je uredenjem Palcave šiše vratio dug obitelji svoje majke, spajajuci osobnu povijest s poviješcu hrvatsko-slovenskih dobrosusjedskih odnosa. Reporter: Mario Beganovic Snimatelj: Damir Bednjanec Montažerka: Irena Korpes Realizatorica: Martina Miljkovic Izvršni producent: Miroslav Rezic Urednica projekta: Štefanija Blagaš.
17:41 
Lijepom nasom: Garcin (1. dio) [Repris]
18:58 
Vrijeme
19:00 
Dnevnik 2
19:43 
Vrijeme
19:46 
Tema dana
19:59 
Loto 7
20:05 
Bridget Jones: Na rubu pameti [Repris]
Romanticna komedija. Nespretna, debela i nesigurna Bridget Jones (R. Zellweger) živi i radi u Londonu, zaljubljena je u odvjetnika Marka Darcyja (C. Firth), medutim, veza je pukla zbog njezine ljubomore. Slomljena Bridget putuje na Tajland s Danielom Cleaverom (H. Grant) na snimanje, a tamo se uplete u vrlo ozbiljan medunarodni incident. U najdramaticnijim trenucima na Tajlandu se pojavi Mark Darcy…Tri godine nakon ”Dnevnika Bridget Jones” snimljen je nastavak, takoder prema romanu Helen Fielding, a 2016. još jedan ”Drugo stanje Bridget Jones” manje-više s istom ekipom.Film ”Bridget Jones: Na rubu pameti” nominiran je 2005. za najbolji britanski film, a R. Zellweger za Zlatni globus. Producerat år 2004. Regissör: Beeban Kidron, Skådespelare: James Faulkner, Jim Broadbent, Shirley Dixon, Donald Douglas, Gemma Jones, Renée Zellweger, Hugh Grant, Colin Firth.
21:54 
Dnevnik 3
22:09 
Sport
22:13 
Vrijeme
22:15 
Vijesti iz kulture
22:27 
G.I.Jane [Repris]
Akcijska drama. Nezadovoljna brojem i položajem žena u americkoj vojsci, osobito u elitnim postrojbama specijalnih jedinica i marinaca, demokratska senatorica Lillian DeHaven (A. Bancroft) se unatoc neslaganju mornarickog tajnika Hayesa (D. von Bargen) uspije izboriti za pokušaj ukljucivanja djevojaka u vojne postrojbe. Njezin izbor padne na mladu porucnicu Jordan O´Neil (D. Moore), energicnu i svojeglavu pripadnicu mornaricke obavještajne službe, koja uz protivljenje svog decka, casnika Roycea (J. Beghe), pristane biti prva koja ce proci tromjesecnu obuku u mornarickoj bazi Catalano na Floridi. Jordan ubrzo shvati da u krugu vojarne nece imati tretman jednak onom ostalih vojnika, da ce na vlastitoj koži osjetiti dvostruke standarde vojne hijrarhije, ali i da ce voda obuke, John James Urgayle (V. Mortensen), prema njoj biti osobito nemilosrdan i agresivan. Odlucivši svima dokazati da je sposobna i spremna jednako kao i njezine muške kolege, medu kojima su i kadeti Cortez (D. Vadim), McCool (M. Chestnut) i Slovnik (J. Caviezel), Jordan ni ne sluti da ce se osim s arogantnim Urgayleom morati suociti i s politickim igrama, kao i prevrtljivošcu svog decka Roycea…Realizirana proracunom od 50 milijuna dolara te 1998. godine nominirana za MTV-jevu filmsku nagradu za najbolju scenu tucnjave, akcijska drama za koju scenarij supotpisuje David Twohy (Bjegunac, Vodeni svijet, Riddickove kronike), još je jedno prepoznatljivo ostvarenje glasovitog Ridleya Scotta (Alien, Blade Runner, De. Producerat år 1997. Regissör: Ridley Scott, Skådespelare: Scott Wilson, Lucinda Jenny, Jason Beghe, Josh Hopkins, Morris Chestnut, David Vadim, Anne Bancroft, James Caviezel, Demi Moore, Viggo Mortensen, Angel David, Boyd Kestner.
00:32 
Murjak [Repris]
Krimic. Cvrsti detektiv staroga kova, Lloyd Hopkins (J. Woods), na tragu je masovnom ubojici cije su žrtve žene u Los Angelesu. Istraga ga vodi kroz svijet teškog kriminala, droge, prostitucije, ali i ljubavi, tajnog obožavanja i romanticnog pjesništva. Jedan od tragova je pjesma pisana krvlju i poslana žrtvi…Ovaj uzbudljiv i napet kriminalisticki film snimljen je prema romanu ”Blood on the Moon” Jamesa Ellroya. Producerat år 1988. Regissör: James B. Harris, Skådespelare: Charles Durning, Charles Haid, Lesley Ann Warren, James Woods.
02:18 
Union Pacific
Vestern. Unatoc razlicitim mišljenjima u Kongresu, predsjednik SAD-a Abraham Lincoln potpisuje zakon kojim se omogucuje izgradnja željeznicke pruge Union Pacific kojom ce se povezati istok i zapad zemlje. Nekoliko godina nakon Gradanskog rata pruga se intenzivno gradi, ali investitor Asa M. Barrows (H. Kolker) otprije ima vlastite planove: odluci omesti gradnju pruge kako bi primat u povezivanju zemlje pripao drugoj željeznickoj pruzi Central Pacific. Stoga angažira Sida Campeaua (B. Donlevy) i njegovog partnera Dicka Allena (R. Preston) kako bi proveli zacrtani plan…Americki Divlji zapad podjednako su osvajali naseljenici na konjima i željeznicka pruga. Stoga je bila presudna izgradnja prve transkontinentalne pruge (1863.-1869.), a o tim burnim dogadajima govori i ovaj crno-bijeli film. Redatelj je proslavljeni hollywoodski producent i sineast Cecil B. DeMille (1881.-1959.), jedan od osnivaca Americke filmske akademije i dobitnik Oscara (Najveca predstava na svijetu, Deset zapovijedi). Poznat po svojim raskošnim produkcijama, DeMille je i u ovom filmu potvrdio da je pravi majstor kada treba ostvariti sinergiju emocijama nabijene price i vizualnih atrakcija. Spoj vesterna, melodrame i spektakularnih prizora obracuna, DeMilleov je film u vrijeme premijere postigao veliki uspjeh medu publikom, a trijumfirao je 1939. i na Medunarodnom festivalu u Cannesu osvojivši Zlatnu palmu. Poznatu glumacku ekipu predvodi B. Stanwyck (Stella Dallas, Vatrena kugla), a partneri su joj J. Mc.
04:28 
Skica za portret [Repris]
04:37 
Manjinski mozaik: Palcava sisa [Repris]
04:52 
Davorski ladar [Repris]
05:19 (06:04)
Prizma [Repris]

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2018 Comspace
Limetta.se