Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
HRT1
HRT1
Skriv ut p� dagens tv
06:30 
TV Kalendar
06:42 
Klasika mundi: Europski koncert Berlinske filharmonije u Berlinu 2014. (2.dio) [Repris]
Od 1991. godine, na dan svog utemeljenja 1. svibnja, Berlinska filharmonija prireduje svecani koncert u nekom od europskih kulturnih središta. Tom prigodom, 2014. godine, koncert je održan u središtu glazbenih zbivanja Berlina - koncertnoj dvorani Berlinske filharmonije. Pod ravnanjem jednog od najzanimljivijih dirigenata današnjice, Daniela Barenboima, koji je tada slavio i 50. godišnjicu rada s ovim prestižnim orkestrom, pogledajte izvedbu popularne 5. simfonije u e-molu, op. 64, ruskog skladatelja Petra Iljica Cajkovskog. Urednica: Marija Ramljak. ,.
07:38 
Bijesni [Repris]
Drama/vestern o sukobu izmedu bogatog kralja stocara T. C. Jeffordsa (W. Huston) i njegove obožavane kceri Vance (B. Stanwyck), koja je kao i on celicne volje. Sukob je zapoceo kad je Jeffords u kucu doveo Flo Burnett (J. Anderson) koja se želi udati za njega jer je bogat, a Vance ju je napala škarama… Snimljeno prema romanu Nivena Buscha. ,. Producerat år 1950. Regissör: Anthony Mann, Skådespelare: Barbara Stanwyck, Walter Huston, Wendell Corey, Judith Anderson.
09:30 
Dobro jutro
10:00 
Vijesti
10:10 
Dobro jutro
11:10 
Kucni ljubimci
Kako žive nakon tjedan dana Bepo i Luigi, dva spašena magarca iz Budrovaca pokraj Ðakova, smještena u Kobilicu pokraj Velike Gorice. Marko Žeravica prihvatio je magarce i smjestio ih na svoju ”Mini farmu blagostanja”. Upoznat cemo i pomladak patuljastih kamerunskih koza i divlje ovce koje Žeravica drži iskljucivo kao ljubimce na farmi. Potaknuti našom emisijom i borbom za prava životinja brojni gledatelji poslali su slikovne materijale o neadekvatnom držanju i mucenju životinja. Autor: Antun PonošProdukcija: Apon za HRTUrednica: Mirela Micek. Del 1443.
11:42 
TV Kalendar [Repris]
12:00 
Dnevnik 1
12:15 
Sport
12:18 
Vrijeme
12:20 
HAK - promet info
12:28 
Veterani mira
13:15 
Sigurno u prometu
Sigurno u prometu posveceno je pravilnoj upotrebi autosjedalica i sigurnosnih pojaseva u automobilu. U studiju govore Petra Trgovac, predstavnica proizvodaca autosjedalica, i Mandica Petricevic iz udruge Roda. Naucit cemo kako pravilno postavljati autosjedalicu te koja je zakonska regulativa u Hrvatskoj. U rekonstrukciji cemo vidjeti zašto je važno biti vezan i na prednjim, a i na stražnjim sjedalima.
13:46 
Duhovni izazovi
14:21 
Prizma
U HRT-ovom multinacionalnom magazinu pogledajte kako se u Hrvatskoj ostvaruje manjinska inicijativa za jacanje kulturne i jezicne raznolikosti Minority Safe Pack. Zašto su predstavnici židovskih zajednica nezadovoljni izgradnjom spomenika žrtvama holokausta u Zagrebu?Bili smo i na susretu bošnjacke omladine, a predstavljamo i dvije knjige manjinskih autora - ”Vaclav Havel - politicka biografija” i ”Istaknute albanske žene”. Uz 200. obljetnicu rodenja Petra Preradovica u Prizmi gostuju doc. dr. Vesna Bedekovic, predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora i prof. dr. sc. Dušan Marinkovic s Odsjeka za južnoslavenske jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Urednice: Marijana Kranjec, Daniela DraštataVoditeljica: Marijana KranjecProducentica: Ivana AlilovicRedateljica: Susanna Caic.
15:10 
Svijet aplikacija
15:41 
Zdrav zivot
U ovotjednom izdanju Zdravog života bavimo se temom zdravstvene ispravnosti hrane, upoznajemo gledatelje sa specijalisticom medicinske genetike, profesoricom Ingeborg Barišic. Otkrivamo sve o poremecaju pažnje i koncentracije, donosimo brojne zanimljivosti o našem tijelu i korisne savjete u borbi protiv podocnjaka.Autorica: Ivana ŽivkovicNovinarka: Vida PeterlikIzvršni producent: Miroslav RezicProizvodnja: Headline product d.o.o. za HRT, 2018.Urednica: Sanja Kocijancic Petricevic. Säsong 3. Del 6.
16:06 
Bonton: Narucivanje dostave [Repris]
Pizza nam je svima jedno od omiljenih jela i uvijek joj se rado vracamo - neki cešce, a neki s vremena na vrijeme. Katkad nam savršeno posluži i kao izlika da ne moramo kuhati pa onda narucimo dostavu, što se na prvi pogled cini kao najjednostavnija stvar na svijetu, ali katkad svojim preopuštenim i nemarnim ponašanjem znamo baciti loše svjetlo na sebe. O cemu je rijec, doznat cete u današnjoj epizodi. Scenarij: Janja Pilic i Matea Šaric Režija: Matea Šaric Direktori fotografije: Igor Kneževic i Davor Šaric Voditeljica: Franka Klaric. ,.
16:14 
Potrosacki kod
16:41 
TV Kalendar [Repris]
17:00 
Vijesti u 17
17:14 
Vrijeme
17:15 
HAK - promet info
17:18 
Manjinski mozaik: Islamska gimazija
U jeku rata u Bosni i Hercegovini i pod valom tisuca izbjegle djece koja nisu mogla nastaviti školovanje, u Zagrebu se u prizemlju džamije otvara medresa - vjerska srednja škola. 2007. škola se iz medrese preobraca u Islamsku opcu gimnaziju kako bi djeci koja je završe pružila mogucnost da upišu bilo koji fakultet u Hrvatskoj i svijetu. Školu je završilo 400-tinjak ucenika, a danas ih je 80-ak u 4 razreda. Vecinom su iz Hrvatske, ali ima i djece iz Slovenije i s Bliskog istoka. Svi su oni kao jedna velika obitelj u kojoj se cuje i poštuje glas svakoga. Autorica: Silvija Trncevic Snimatelj: Damir Bednjanec Montažerka: Vlatka Zadro Urednik emisije: Mario Beganovic Realizatorica: Martina Miljkovic Producentica: Slavica Flanak.
17:41 
Lijepom nasom - Mostovi kulture: Capljina (1.dio)
U ciklusu Mostovi kultura, glazbene serije Lijepom našom, u prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani u Capljini, snimljene su dvije emisije koje cemo gledati ove i sljedece subote. Pred oko 2000 oduševljenih gledatelja nastupili su poznati solisti, ansambli, kulturno-umjetnicka društva i klape, a snimljene su i redovite rubrike o obicajima, tradicijskoj kulturi i glazbenoj baštini ovoga kraja. Od kulturno-umjetnickih društava nastupili su: HKUD Zora, Struge - Gorica; HKUD Domanovici; HKUD Naši korijeni Bobanovo, Bobanovo selo; KUD Kolo dubravsko, Bivolje Brdo te guslar Ivan Vidic. Cut cemo klape: Trebižat; Lira, Trebižat; Signum, Capljina; Aurora, Stolac i Herceg, Brotnjo. Nastupa i TS FM, Capljina, zatim Zdravko Curic i Sinovi Hercegovine te Dukati, Široki Brijeg. Uz tamburaški orkestar Šurmanci nastupaju Tomislav, VS KUD-a Didak, klapa Neretva, Andela Bukovac, Darija Ramljak i Dražen Šego i ansambl Laetitia. Slijede: klapa Ragusa, Dubrovnik; Fijaker, Osijek; te uz Fijaker i Branko Marušic, Josip Ivancic, Marko Bošnjak, Asim Brkan, Marko Škugor, The Frajle, Šima Jovanovac i na kraju Mate Bulic i klapa Trebižat. Zemlja Hercegovina, Zemlja mojih pradjedova, Hercegovko, sa Neretve, Capljina grade, Hercegovina u srcu, Zar je voljeti grijeh, La musica di notte, Mostar grade, Na kamenu roden, Žuta ruža s Dunava, Tebi, majko, misli lete, Dalmatinska vilo, Zajedno smo ostarili, Domu mom i Moja Hercegovina - neke su od skladbi koje cemo cuti u emisijama. Urednik i voditelj: Branko Uvodic. Del 1.
18:58 
Vrijeme
19:00 
Dnevnik 2
19:44 
Vrijeme
19:47 
Tema dana
19:59 
Loto 7/39
20:05 
Kontakt [Repris]
Znanstveno-fantasticni film. Znanstvenica dr. Ellie Aroway (J. Foster) još je kao djevojcica (J. Malone) bila oduševljena telekomunikacijama i astronomijom, a sad joj je životni san uspostaviti kontakt s izvanzemaljskom inteligencijom. Kad ugledni dr. David Drumlin (T. Skerritt) obustavi znanstveni projekt koji je imao taj cilj, Ellie samostalno pronalazi financijere i sa svojom znanstveno-istraživackom ekipom odlazi u Meksiko, gdje su postavljeni najveci prijamnici signala iz svemira. Nakon nikakvih rezultata ponovno prijeti dokidanje financija, no tad se jave snažni signali iz sazvježda Vega. Uskoro u znanstveno-istraživacku bazu stižu predstavnici vlade: dr. Drumlin i Michael Kitz (J. Woods)…”Kontakt” je adaptacija romana Carla Sagana, nastalog prema prici Sagana i Ann Druyan, a njih dvoje bili su i koproducenti filma. Redatelj je hitmaker Robert Zemeckis (Lov na zeleni dijamant, trilogija Povratak u buducnost, Tko je smjestio zeki Rogeru?, Forrest Gump, Ispod površine, Brodolom života), koji je demonstrirao izvanrednu eleganciju u kreiranju prizora i njihovom povezivanju, davši filmu istodobno respektabilan kreativni ton, koji se ocito oslanja na Kubrickovu ”2001: Odiseju u svemiru” i komunikativnost. Posebno valja istaknuti izvrsnu glazbu Alana Silvestria. Producerat år 1997. Regissör: Robert Zemeckis, Skådespelare: William Fichtner, Angela Bassett, Jena Malone, David Morse, James Woods, Jodie Foster, Tom Skerritt, Matthew McConaughey.
22:38 
Dnevnik 3
22:53 
Sport
22:58 
Vrijeme
23:00 
Vijesti iz kulture
23:13 
Dobro dosli u zamku
Akcijski triler. Zloglasni kriminalac Jacob Sternwood (M. Strong) prisiljen je iz svojeg skloništa vratiti se u London zbog sina koji je završio u bolnici. Detektiv Max Lewinsky (J. McAvoy) vec ga je bio pokušao uhvatiti, ali Sternwood je uspio pobjeci i raniti ga u nogu. Cini se da je ovo posljednja prilika da Lewinsky napokon Sternwooda strpa iza rešetaka, ali igra je puno složenija… Uloge: James McAvoy, Mark Strong, Andrea Riseborough Scenarij i režija: Eran Creevy Proizvodnja: 2013. Urednik: Igor Tomljanovic.
00:54 
Gosti za odstrel [Repris]
Film strave/triler. Obitelj Davidson otišla je proslaviti godišnjicu braka u vikendicu na osamljenome mjestu. I baš kad su sjeli za stol vecerati, napadnu ih tajanstvene, maskirane ubojice. Mobiteli su im blokirani. Dok se pitaju jesu li ih napali ludaci, raste broj mrtvih i ranjenih, ali netko od obitelji spreman je i sposoban uzvratiti im…Na festivalima filmova strave ”Gosti za odstrel” okitio se nagradama i nominacijama. Regissör: Adam Wingard, Skådespelare: Wendy Glenn, Joe Swanberg, AJ Bowen, Sharni Vinson, Nicholas Tucci.
02:25 
Bijesni [Repris]
Drama/vestern o sukobu izmedu bogatog kralja stocara T. C. Jeffordsa (W. Huston) i njegove obožavane kceri Vance (B. Stanwyck), koja je kao i on celicne volje. Sukob je zapoceo kad je Jeffords u kucu doveo Flo Burnett (J. Anderson) koja se želi udati za njega jer je bogat, a Vance ju je napala škarama…Snimljeno prema romanu Nivena Buscha. Producerat år 1950. Regissör: Anthony Mann, Skådespelare: Wendell Corey, Judith Anderson, Walter Huston, Barbara Stanwyck.
04:09 
Inspektorica Irene Huss [Repris]
U kontejneru je pronadeno golo, krvavo i pretuceno tijelo mladog muškarca. Tijekom obdukcije je u krvi pronadena droga, a na tijelu otkriveni tragovi šibanja i posjekotine te opekline. Sumnja se da je muškarac otet, mucen i silovan. Cini se da postoji organizirana banda kojoj takvi zlocini nisu strani, ali je žrtva sada prvi put preminula. Tragovi vode do nocnog kluba koji posjecuju Irenine kceri Jenny i Katarina, ali nisu svjesne opasnosti. Irene i njezine kolege nailaze na probleme jer žrtve ne žele podnijeti kaznene prijave zbog straha i srama da netko ne sazna što im se dogodilo. Säsong 2. Del 4 av 6. Skådespelare: Angela Kovács.
05:39 
Skica za portret [Repris]
05:50 (06:00)
Fotografija u Hrvatskoj [Repris]

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2018 Comspace
Limetta.se