Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
HRT1
HRT1
Skriv ut p� dagens tv
06:32 
TV Kalendar
06:44 
Klasika mundi: Joseph Haydn - Sedam posljednjih rijeci nasega Spasitelja na krizu [Repris]
Ovo majstorsko djelo Josepha Haydna premijerno je izvedeno u andaluzijskom gradu Cadizu, u podzemnoj crkvi Oratorio de la Santa Cueva 1787. godine. Sam Haydn smatrao ga je svojim najboljim djelom, a paradoksalno je da je baš ova prva verzija za orkestar danas najmanje poznata. Koristeci prvi put originalnu partituru, dirigent Jordi Savall i orkestar Le Concert des Nations iznova su oživjeli ovu briljantnu glazbu izvodeci je upravo na autenticnoj lokaciji gdje je bila i praizvedba. Osim glazbenog dijela pratimo i video isjecke iz Svete procesije na Veliki tjedan u Cadizu. Latinski tekst procesije preveden je na hrvatski jezik. Djelo je duboko religiozno te predstavlja istinsku meditaciju Kristove poruke svim ljudima diljem svijeta, a izvedeno je 2009. godine u povodu 200. godišnjice Haydnove smrti. Urednica: Marija Ramljak. ,.
07:55 
Neukroceni i neduzni
Vestern s elementima humora o dvoje mladih i neiskusnih ljudi, traperu Yancyju (A. Murphy) i Rosalie (S. Dee), koji se uvale u probleme kad prvi put dodu u grad da Yancy proda krzna…Uloge: Audie Murphy, Joanne Dru, Gilbert Roland, Sandra DeeScenarij: Sy Gomberg, Jack SherRežija: Jack SherProizvodnja: 1959.Urednik: Dean Šoša.
09:30 
Dobro jutro
10:00 
Vijesti
10:10 
Dobro jutro
11:07 
Kucni ljubimci
Vodimo vas u Kobilic pokraj Velike Gorice na ”Mini farmu blagostanja” Marka Žeravice gdje smo smjestili dva spašena magarca iz Budrovaca pokraj Ðakova. Pridružila im se i gica ”Ljepa”. Spasili smo je zajedno s ostalih 10 svinja koje smo preselili na drugu farmu. Želja nam je bila malu gicu spojiti s magama kako bi nastavili zajednicki život, no nažalost mago Bepo se razbolio i prošle srijede uginuo unatoc svim nastojanjima da ga spase strucnjaci s Veterinarskog fakulteta. Najavljujemo i aktivnosti udruge Prijatelji životinja. Autor: Antun Ponoš Produkcija: Apon za HRT Urednica: Mirela Micek.
11:40 
TV Kalendar [Repris]
12:00 
Dnevnik 1
12:15 
Sport
12:18 
Vrijeme
12:20 
HAK - promet info
12:28 
Veterani mira
13:17 
Sigurno u prometu
Motociklisti i njihovi problemi na cestama nova je tema emisije Sigurno u prometu o kojoj ce govoriti predsjednik udruge Karavana za život - motociklisti na cesti Mladen Stjepan Vitkovic i urednik casopisa Motorevija Kristijan Ticak. U rekonstrukciji cemo vidjeti kako nepažnja sudionika u prometu može dovesti do teške nesrece.
13:45 
Duhovni izazovi
14:20 
Prizma
Može li se manjinski amaterski teatar raditi gotovo profesionalno i što znaci za zajednice i ocuvanje jezika u Prizmi, govore Ana-Maria Štruml-Tucek, voditeljica kazališne družine Ceške besede Ivanovo Selo i Leonard Hamitaj, voditelj albanskog dramskog društva Mergimtari. Harun Omerbašic, predsjednik Vijeca bošnjacke nacionalne manjine Grada Zagreba, objašnjava što donosi obrazovanje o bosanskom jeziku i kulturi prema modelu C koji planiraju pokrenuti od sljedece školske godine.Prizma vas vodi i na skup preživjelih holokausta u Opatiji, razgovaramo s predstavnicima slovackih institucija u Hrvatskoj, listamo ”Vreme sporta i razonode” Cedomira Višnjica te prvi put predstavljamo udrugu Rumunja.Urednica i voditeljica: Daniela DraštataRedateljica: Ljiljana MandicProducentica: Ivana Alilovic.
15:08 
Svijet aplikacija
15:40 
Zdrav zivot
U ovotjednoj emisiji Zdrav život donosimo sve o najnovijim trendovima opasnih dijeta, upoznajemo gledatelje s vrsnom ginekologinjom Ullom Marton, otkrivamo sve o motorickom razvoju djeteta, bavimo se temom bruksizma - škripanja zubima te donosimo korisne savjete kako izbjeci modrice, odnosno hematome na koži. Autorica: Ivana ŽivkovicNovinarka: Vida PeterlikIzvršni producent: Miroslav RezicProizvodnja: Headline product d.o.o. za HRT, 2018.Urednica: Sanja Kocijancic Petricevic. Säsong 3. Del 7.
16:05 
Bonton: Javni govor [Repris]
Stajanje pred publikom i govorenje za vecinu su ljudi pomalo neugodni. Brinemo se zbog vlastitog izgleda, stava, onoga što moramo izgovoriti i nacina na koji ce nas svi prisutni doživjeti. No uz malo vježbe i nekoliko smjernica koje cemo danas spomenuti naucit cete da takvi dogadaji ne moraju biti tako stresni. Scenarij: Janja Pilic i Matea Šaric Režija: Matea Šaric Direktori fotografije: Igor Kneževic i Davor Šaric Voditeljica: Franka Klaric. ,.
16:11 
Potrosacki kod
16:40 
TV Kalendar [Repris]
17:00 
Vijesti u 17
17:14 
Vrijeme
17:15 
HAK - promet info
17:18 
Manjinski mozaik: Skverski Bosko iz Cetinske krajine
Božidar Boško Simic cijeli je radni vijek proveo u Brodosplitu. U škveru je bio vrsni ekonomist, a u slobodno vrijeme predani povjesnicar. Dugi niz godina istražuje život srpskog stanovništva Cetinske krajine koju oni naseljavaju od 14. stoljeca. S povjesnicarom Filipom Škiljanom izdao je knjigu ”Srbi u Cetinskoj krajini” u kojoj su pojedinacno naveli i opisali živote srpskih obitelji. One su se kroz povijest, zajedno s Hrvatima, borile protiv zajednickih neprijatelja - Turaka, Mletaka i Francuza. Danas se bore protiv siromaštva i nezaposlenosti koja ih tjera na odlazak iz Cetinske krajine. Autor: Branko Dobrota Snimatelji: Tonci Vrlika i Damir Kožul Montažerka: Maruška Alduk Urednik: Mario Beganovic Realizatorica: Martina Miljkovic Producentica: Slavica Flanak.
17:41 
Lijepom nasom - Mostovi kulture: Capljina (2.dio)
U ciklusu Mostovi kultura, glazbene serije Lijepom našom, pogledajte drugu emisiju snimljenu u Capljini, u BiH. U prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani, pred oko 2000 oduševljenih gledatelja nastupili su: HKUD Zora, Struge - Gorica; HKUD Domanovici; HKUD Naši korijeni Bobanovo, Bobanovo selo; KUD Kolo dubravsko, Bivolje Brdo, guslar Ivan Vidic, klape: Trebižat; Lira, Trebižat; Signum, Capljina; Aurora, Stolac i Herceg, Brotnjo. Nastupili su i TS FM, Capljina, Zdravko Curic i Sinovi Hercegovine te Dukati, Široki Brijeg. Uz tamburaški orkestar Šurmanci nastupaju Tomislav, VS KUD-a Didak, klapa Neretva, Andela Bukovac, Darija Ramljak te Dražen Šego i ansambl Laetitia, slijede klapa Ragusa, Dubrovnik; Fijaker, Osijek; te uz Fijaker i Branko Marušic, Josip Ivancic, Marko Bošnjak, Asim Brkan, Marko Škugor, The Frajle, Šima Jovanovac i Mate Bulic uz klapu Trebižat. Zemlja Hercegovina, Zemlja mojih pradjedova, Hercegovko sa Neretve, Capljina grade, Hercegovina u srcu, Zar je voljeti grijeh, La musica di notte, Mostar grade, Na kamenu roden, Žuta ruža s Dunava, Tebi, majko, misli lete, Dalmatinska vilo, Zajedno smo ostarili, Domu mom i Moja Hercegovina - neke su od skladbi izvedenih u emisijama snimljenim u Capljini. Redovite rubrike upoznaju nas s obicajima, tradicijskom kulturom i glazbenom baštinom ovoga kraja. Urednik i voditelj: Branko Uvodic Producent: Zdravko Sandrin Redatelj: Vladimir Košcevic.
18:58 
Vrijeme
19:00 
Dnevnik 2
19:43 
Vrijeme
19:46 
Tema dana
19:59 
Loto 7/39
20:05 
Afera Thomasa Crowna [Repris]
Romanticni krimic. Thomas Crown (P. Brosnan) dokoni je multimilijunaš koji može imati sve što poželi, ukljucujuci i žene. Stoga se bavi neobicnim hobijem - kradom umjetnina. To radi ”za svoju dušu”, pedantno planira i izvodi s lakocom. Kad ukrade Monetovu sliku iz njujorškog muzeja Metropolitan, nanjuše ga detektiv Michael McCann (D. Leary) i Catherine Banning (R. Russo), predstavnica osiguravateljske kompanije koja kradom ove slike gubi mnogo novca. Catherine je inteligentna i odlucna u namjeri uhvatiti krivca, te, pristupivši Crownu, od njega uopce ne krije svoje namjere da pošto-poto vrati sliku vlasniku. Medutim, Thomasu ne treba mnogo da zavede Catherine, ali i ona ocara njega. Uskoro njihove privatne sklonosti i profesionalni zadatak postanu nepomirljive suprotnosti… Inteligentna prica i duhoviti dijalozi oznake su ovog zabavnog filma, remakea istoimenoga naslova Normana Jewisona iz 1968. godine, sa Steveom McQueenom i Faye Dunaway u glavnim ulogama (koja se ovdje pojavljuje u ulozi Crownove psihijatrice). Redatelj filma je John McTiernan, poznat po slavnoj trilogiji ”Umri muški”, zatim ”13. ratniku”, ”Lovu na Crveni oktobar”, ”Ubojitim namjerama” itd. Glavni lik ovog filma, Thomas Crown, vrlo je slican Jamesu Bondu, iako je možda nešto skloniji duhovitim i oštroumnim dijalozima nego akcijskom adrenalinu. Glamurozan, razigran, ”gozba za oci”, ovaj je film romansa o igri macke i miša, izrazito bliska duhu Bondova serijala, te ”Klopci” sa Seanom Conneryjem i Catherine.
22:00 
Dnevnik 3
22:15 
Sport
22:20 
Vrijeme
22:22 
Vijesti iz kulture
22:38 
Bijeg iz Gulaga
Drama o sedmorici zatvorenika koji su 1940. pobjegli iz sovjetskog gulaga i krenuli na put prema slobodi dug 6500 kilometara. Poljskog vojnika Janusza (J. Sturgess) 1939. sovjetske vlasti optužile su za špijunažu, kazna je bila 20 godina gulaga. Tamo upoznaje americkog inženjera Smitha (E. Harris), glumca Khabarova (M. Strong), ruskog kriminalca Valku (C. Farrell), umjetnika i kuhara Tomasza (A. Potocean), Poljaka Kazika (S. Urzendowsky), letonskog svecenika Vossa (G. Skarsgard) i jugoslavenskog racunovodu Zorana (D. Bucur). Nekoliko njih je odlucilo pobjeci. S malo hrane i opreme i bez ikakvoga znanja o tome gdje se nalaze ili kamo idu, krecu na putovanje na kojem ih cekaju nezamislive teškoce. Na dugom i neizvjesnom putu pridružila im se i jedna žena (S. Ronan), a jedino što je bilo važno - nastaviti dalje…Film je inspiriran sjecanjima, ”The Long Walk”, Poljaka Slavomira Rawicza na dane kada je bio zatvorenik u gulagu i njegovom bijegu u slobodu, a na filmsko platno prenio ih je poznati australski redatelj Peter Weir (Društvo mrtvih pjesnika, Zelena karta, Gospodar i ratnik: Daleka strana svijeta).Director: Peter WeirWriters: Keith R. Clarke Stars: Jim Sturgess, Ed Harris, Colin Farrell, Saoirse Ronan, Mark Strong, Alexandru Potocean, Gustaf Skarsgard, Dragoš Bucur, Sebastian Urzendowsky. Producerat år 2011. Regissör: Peter Weir, Skådespelare: Alexandru Potocean, Mark Strong, Gustaf Skarsgard, Sebastian Urzendowsky, Dragoš Bucur, Jim Sturgess, Ed Harris, Saoirse Ronan, Colin Farrell.
00:49 
Nestala: Alexandra Walsch
Triler. Alexandra (E. Schüle) je nestala u noci na svoj 17. rodendan iz gradica u Donjoj Austriji kamo se njezina obitelj prije dvije godine doselila iz Njemacke. Buduci da policijska istraga sporo napreduje, Alexandrin otac Alfred Walch (R. Müller) prihvatio se vlastite potrage. Pri tome se morao suociti s cinjenicama iz života svoje kceri koje mu se prije nisu cinile moguce, a sada su izašle na vidjelo…Uloge: Emilia Schüle, Richy Müller, Ann-Kathrin Kramer, Hary Prinz Scenarij: Agnes Pluch, Andreas ProchaskaRežija: Andreas ProchaskaProizvodnja: 2011.Urednik: Igor Tomljanovic.
03:59 
Neukroceni i neduzni
Vestern s elementima humora o dvoje mladih i neiskusnih ljudi, traperu Yancyju (A. Murphy) i Rosalie (S. Dee), koji se uvale u probleme kad prvi put dodu u grad da Yancy proda krzna…Uloge: Audie Murphy, Joanne Dru, Gilbert Roland, Sandra DeeScenarij: Sy Gomberg, Jack SherRežija: Jack SherProizvodnja: 1959.Urednik: Dean Šoša.
04:24 
POMAK SATA [Repris]
05:24 
Skica za portret [Repris]
05:32 (06:17)
Veterani mira [Repris]

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2018 Comspace
Limetta.se