Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
HRT1
HRT1
Skriv ut p� dagens tv
06:16 
TV Kalendar
06:28 
Klasika mundi: Europski koncert Berlinske filharmonije u Berlinu 2014. (2.dio)
Od 1991. godine, na dan svog utemeljenja 1. svibnja, Berlinska filharmonija prireduje svecani koncert u nekom od europskih kulturnih središta. Tom prigodom, 2014. godine, koncert je održan u središtu glazbenih zbivanja Berlina - koncertnoj dvorani Berlinske filharmonije. Pod ravnanjem jednog od najzanimljivijih dirigenata današnjice, Daniela Barenboima, koji je tada slavio i 50. godišnjicu rada s ovim prestižnim orkestrom, pogledajte izvedbu popularne 5. simfonije u e-molu, op. 64, ruskog skladatelja Petra Iljica Cajkovskog. Urednica: Marija Ramljak.
07:27 
Pljackasi
Vestern koji se zbiva 1900. na Aljasci tijekom zlatne groznice. Roy Glennister (J. Wayne) i njegov partner Dextry bore se da zaštite svoje pravo na traženje zlata, pri cemu ih financijski podržava zabavljacica iz saluna Cherry Malotte (M. Dietrich). Izigrati ih želi nepošteni povjerenik Alexander McNamara (R. Scott)…Ovo je jedna od nekoliko verzija snimljenih prema romanu Rexa Beacha, prva je iz davne 1914., i jedina s nominacijom za Oscara. Uloge: Marlene Dietrich, Randolph Scott, John Wayne, Harry CareyScenarij: Lawrence Hazard Režija: Ray EnrightProizvodnja: 1942.Urednik: Dean Šoša.
08:55 
Kucni ljubimci
Donosimo reportažu o životinjama u ratu. Razgovarali smo sa Zdravkom Škenderom o njegovim ljubimcima. Bili smo na izložbi tornjaka. Predstavljamo maine coon macke. Posjetili smo izložbu malih životinja. Autor i voditelj: Antun Ponoš. Del 1427.
09:26 
Kulturna bastina: Vukovar [Repris]
Uz rijeke Dunav i Vuku stoljecima je rastao Vukovar, grad u kome se život prati od prapovijesti, antike, srednjeg vijeka, razdoblja turske okupacije u 16. i 17. stoljecu, zatim austrijske vlasti i napokon uspostave novih državnih entiteta tijekom 20. stoljeca. Iako su ratna razaranja 1991. neshvatljivom brutalnošcu prekinula ustaljeni red i život grada, treba doci u Vukovar i vidjeti taj skladni amalgam tradicije i suvremenosti. ,. Regissör: Luka Marotti.
09:45 
Dan sjecanja na Vukovar 1991.
HTV i ove godine izravno prenosi program obilježavanja Dana sjecanja na žrtvu Vukovara. Prijenos pocinje u 9. 45 na Prvome i Cetvrtome programu i traje do 13 sati kada slijedi prijenos svete mise. U izravnom prijenosu pratit cemo i program obilježavanja 26. obljetnice stradanja Škabrnje. Dvije kolone koje spajaju dva grada stradalnika prate reporteri koji ce razgovarati sa sudionicima tragicnih dogadaja i herojske obrane. Iz Škabrnje ce se javiti Edi Škovrlj, a iz Vukovara Stela Sep, Kristina Pešic, Igor Dunaj, Zoltan Kabok, Petar Vlahov, Eugen Husak i Igor Rotim. Bit ce prikazane i reportaže o zatocenim i mucenim braniteljima, silovanim ženama, svjedocanstvo branitelja koji je preživio Ovcaru te o Radio Vukovaru, koje su snimili Sanja Mikleuševic Pavic, Nataša Ban, Zrinka Peric, Ivica Grudicek i Edi Škovrlj.Urednica prijenosa: Ana JelinicKomentator: Branko Nadvinski.
13:00 
Vukovar: Dan sjecanja - misa
26. godinu zaredom želimo odati pocast i ocuvati spomen na sve one koji su život izgubili u Vukovaru za slobodnu Hrvatsku. Obilježavanje se vec nekoliko godina zaredom odvija pod geslom ”Vukovar - mjesto posebnog pijeteta. ” Svih poginulih i nestalih branitelja i civila Vukovara sjetit cemo se pred Gospodinom na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata gdje ce misu za sve njih ove godine služiti mons. dr. Antun Škvorcevic, požeški biskup u zajedništvu s više biskupa i svecenika iz svih naših nadbiskupija i biskupija, kao i brojnim hodocasnicima pristiglima u Vukovar. Redatelj: Neven Mihael Dianeževic Urednik i komentator: Dragutin Siladi.
14:48 
Duhovni izazovi
15:19 
Vukovarski junak Blago Zadro [Repris]
Prvi hrvatski general Blago Zadro roden je 31. ožujka 1944. godine. Taj dan u rodnom Ledincu u Hercegovini dan je sjecanja na legendarnog vukovarskog zapovjednika. Od svoje desete godine Blago Zadro živio je u Vukovaru, odnosno Borovu Naselju, gdje je i poginuo 16. listopada 1991. predvodeci suborce u obrani kucnoga praga. Malo je junaka Domovinskoga rata koji su tako visoko na Oltaru Domovine, a opet tako malo o njima znamo. Uz Blagu Zadru u obrani Vukovara i Hrvatske borila su se i dvojica njegovih sinova. Stariji Robert kao dobrovoljac je 1992. godine otišao u Hercegovinu te poginuo na Kupresu, ni 50 kilometara zracne linije od rodne kuce svoga oca. Film Darka Dovranica prica je o obitelji Blage Zadre. Uz suprugu Katicu i majku Milu u filmu govore sin Tomislav te braca Pavo i Stanko. Korišteni su arhivski VHS materijali iz obiteljske zbirke i zbirke Tomislava Mercepa te Hrvatske televizije. O Blagi kao zapovjedniku govore samo njegovi suborci s Trpinjske ceste.
16:12 
Potrosacki kod
16:39 
TV kalendar [Repris]
17:00 
Vijesti u 17
17:14 
Vrijeme
17:15 
HAK - promet info
17:22 
Manjinski mozaik: Doktor Afrim
On je doktor. On je i vijecnik. Ali je prije svega otac troje djece koju odgaja u duhu multikulturalnosti koja se u Istri odavno njeguje. On je Afrim Fetai, roden u Tetovu, odrastao i stasao u Medulinu. Njegov djed je 1950. u Vodnjanu otvorio slasticarnicu, otac dvadesetak godina poslije konobu u Medulinu. Afrim je danju radio u ordinaciji, a nocu u ocevom restoranu. Danas ga u Medulinu ipak svi poznaju kao doktora Afrima, vrsnog stomatologa. On je i prvi albanski vijecnik u Medulinu. Na lokalnim izborima Albanci, ujedinjeni u gradansku listu, uspjeli su ostvariti povijesni rezultat i dobiti predstavnika u gradu u kojem su odavno ostavili duboki trag. Autor: Mario BeganovicSnimatelj: Zlatko SokolovicMontažerka: Irena Korpes Urednik emisije: Mario BeganovicUrednica projekta: Štefanija BlagašRealizatorica: Martina MiljkovicProducentica emisije: Slavica Flanak.
17:46 
Lijepom nasom: Vukovar [Repris]
Ponovno prikazujemo emisiju Lijepom našom snimljenu 2016. godine u Vukovaru. U povodu 60. obljetnice Hrvatske televizije i 90. obljetnice Hrvatskoga radija, Hrvatska radiotelevizija tada je organizirala donatorsku akciju za obnovu vukovarskog Vodotornja, simbola obrane i opstojnosti. Emisija je koncipirana ponešto drugacije od uobicajenog, a uz snimljene priloge i razgovore, u dvorani u Borovom Naselju u glazbenom dijelu nastupili su: TS Dike, Allegro, Branko Culic, Šima Jovanovac, Denis Dumancic, Vera Svoboda, Ðani Stipanicev, TS Fijaker, Mate Bulic, Hanka Paldum, TS Hajo, ŽVS Ðakovcanke, TS Džentlmeni, Stjepan Jeršek Štef, Kico Slabinac i Prljavo kazalište. Medu ostalim, cut cemo skladbe: Tiho teci, Dunave, Gradu na Dunavu, Od Prevlake do Dunava, Jedna je Hrvatska, To je tvoja zemlja, Domu mome, Lijepa li si, Sve poštivam svoje uživam i Ruža hrvatska.Urednik i voditelj: Branko UvodicProducent: Mitke KulakovskiRedatelj: Vladimir Košcevic.
18:58 
Vrijeme
19:00 
Dnevnik 2
19:44 
Vrijeme
19:47 
Tema dana
19:59 
LOTO 7/39
20:05 
Harrisonovo cvijece
Drama. Fotoreporter Harrison Lloyd (D. Strathairn) odlucio je prekinuti karijeru, ogorcen nasiljem koje je zabilježila njegova kamera. Njegov posljednji zadatak vodi ga u Hrvatsku tijekom pada Vukovara, gdje uskoro i nestane. Ne mogavši se pomiriti s navodnom Harrisonovom smrcu, njegova supruga Sarah (A. MacDowell) krece na put prema Vukovaru, a društvo su joj fotoreporteri Yeager (E. Koteas), Kyle (A. Brody) i Marc (B. Gleeson). Zgroženi ratnim zlocinima, oni pokušavaju odgovoriti Sarah od opasnog putovanja, no uzalud…Film uvjerljivo docarava potresne dane pada Vukovara kroz perspektivu Amerikanke u neizvjesnoj potrazi za nestalim suprugom. Ratne scene iznimno su realisticne, a poneki dokumentarni prizor posve se stopio s ostatkom filma, dodatno pridonijevši prikazu okrutnih ratnih zbivanja. Iako napucen americkim glumackim zvijezdama, medu kojima je i dobitnik Oscara za najbolju glavnu mušku ulogu, A. Brody (Pijanist), ”Harrisonovo cvijece” je zapravo francuski film okrenut europskoj publici, koji ponovno aktualizira ratne zlocine. A. MacDowell ostvarila je iznimnu ulogu žene koja u potrazi za suprugom zanemaruje djecu i posao, uvjerena kako bez suprugova prestaje i njezin život.Uloge: Andie MacDowell, Elias Koteas, Brendan Gleeson, Adrien Brody, David Strathairn, Alun Armstrong Scenaristi: Isabel Ellsen, Elie Chouraqui i Didier Le Pêcheur Redatelj: Elie ChouraquiProizvodnja: 2000.Urednik: Igor Tomljanovic.
22:12 
Srce Vukovara
Dokumentarni film ”Srce Vukovara” pokušaj je da se zaboravu istrgnu veliki humanisti i heroji - djelatnici Vukovarske bolnice i njihovi pacijenti. Kroz njihove iskaze film govori o okolnostima u Vukovarskoj bolnici za vrijeme Domovinskoga rata, o uvjetima u kojima je medicinsko osoblje te bolnice uspijevalo ne samo funkcionirati, nego cak biti i vrlo ucinkovito. Grad je gotovo 90 dana bio u neprijateljskom okruženju, pod stalnim granatiranjem, a bolnica je skrbila za više od 400 teških i isto toliko lakših ranjenika. Bez osnovnog medicinskog materijala, krvne plazme, analgetika, anestetika i krvi, a veliki je problem bio i nedostatak vode, hrane i struje. Kako su se obavljale teške operacije, kao što su amputacije, u nemogucim uvjetima? Kako su se snalazili za krv? Kako su razvijali rendgenske snimke, sprjecavali gangrene, rješavali problem anesteziranja pacijenata? O svemu tome doznat cemo u filmu Srce Vukovara koji iz prve ruke prikazuje koliku snagu imaju ljudi, a koliko nesrece mogu izazvati neljudi. Ovaj je film i najveca optužba za suvremeni svijet koji je nijemo promatrao ubijanje jednoga grada.Scenarist i redatelj: Stipo MajicSnimatelji: Dragan Ruljancic, Goran LegovicTonski snimatelji: Danijel Ruljancic, Slaven JaukecMontaža: Sandro Baraba, Velimir JakopcevicSkladateljica i tonska dizajnerica: Dubravka PremarIzvršni producent: Stipo MajicDramaturg: Marko HrenovicProdukcija: UHBTC, Amico studio d.o.o.Godina proizvodnje: 2017.Urednik: Darko Dovranic.
23:11 
Dnevnik 3
23:26 
Sport
23:31 
Vrijeme
23:33 
Vijesti iz kulture
23:41 
101. za Hrvatsku
U povodu Dana sjecanja na žrtve Vukovara, Škabrnje i pripadnike 101. brigade HV-a 1991. HRT prikazuje dokumentarni film ”101. za Hrvatsku”:U filmu redatelja Mire Andrica o pocetku Domovinskog rata i ratnom putu 101. brigade govore povjesnicari i više od 60 sugovornika - sudionika bojeva 101. Film se temelji na monografiji 101., arhivskom gradivu, sjecanju sudionika Domovinskog rata. Film je snimljen u koprodukciji s Udrugom 101. i u suradnji s Hrvatskim memorijalno-dokumentacijskim centrom Domovinskog rata, financijskom potporom Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Zagreba, Mjesne samouprave Susedgrad i dr.Na primjeru 101. brigade prezentiramo Domovinski rat i prikazujemo višegodišnju suradnju Udruge i škola, pripadnika brigade i ucenika u promicanju vrijednosti Domovinskog rata.Na kraju filma je poseban prilog - posveta poginulim suborcima.
00:45 
Bracna spona
Znanstvenofantasticni film. Frank Warren (R. Hauer) završio je u zatvoru osuden na dvanaest godina zbog pljacke dijamanata poslije koje su ga prevarili djevojka Noelle i prijatelj Sam. Zatvor u kojem služi kaznu nema ograde jer svaki zatvorenik dobije oko vrata ogrlicu koja eksplodira ako se od drugog zatvorenika s kojim je povezan previše udalji. Svi zatvorenici podijeljeni su u parove, ali nitko ne zna tko je njegov partner, stoga je bijeg prakticno nemoguc. No privlacna zatocenica Tracy (M. Rogers) sazna da je Frank, koji trpi zlostavljanje upravitelja zatvora jer ovaj želi saznati gdje je sakrio dijamante, njezin partner…Ovaj niskobuždetni film bio je jedan od neocekivanih hitova s pocetka devedesetih. Razlozi su ociti - originalna ideja oko koje je posložen gotovo arhetipski zaplet, iznimno napeta prica, dobra režija i izvrsni glumacki nastupi. U atrakitvnoj glumackoj ekipi dominiraju Rutger Hauer (Blade Runner, Meso i krv, Fatherland) i Mimi Rogers (Detektiv i dama), dok su u efektinim sporedim ulogama Joan Chen (TV serija Twin Peaks, Divlja strana, Golden Gate), inace i redateljica popularne melodrame ”Jesen u New Yorku”, te James Remar (Ratnici podzemlja, 48 sati).Uloge: Rutger Hauer, Mimi Rogers, Joan Chen, James Remar, Stephen TobolowskyScenarist: Broderick MillerRedatelj: Lewis TeagueProizvodnja: 1991.Urednik: Igor Tomljanovic.
02:23 
Pljackasi
Vestern koji se zbiva 1900. na Aljasci tijekom zlatne groznice. Roy Glennister (J. Wayne) i njegov partner Dextry bore se da zaštite svoje pravo na traženje zlata, pri cemu ih financijski podržava zabavljacica iz saluna Cherry Malotte (M. Dietrich). Izigrati ih želi nepošteni povjerenik Alexander McNamara (R. Scott)…Ovo je jedna od nekoliko verzija snimljenih prema romanu Rexa Beacha, prva je iz davne 1914., i jedina s nominacijom za Oscara. Uloge: Marlene Dietrich, Randolph Scott, John Wayne, Harry CareyScenarij: Lawrence Hazard Režija: Ray EnrightProizvodnja: 1942.Urednik: Dean Šoša.
03:47 
Umorstva u Fjalbacki [Repris]
”Umorstva u Fjällbacki” švedska je kriminalisticka serija nastala prema likovima iz knjiga hit spisateljice Camille Läckberg. Glavni likovi su spisateljica Erica Falck (Claudia Galli) i njezin suprug, policijski inspektor Patrik Hedstrom (Richard Ulfsater), koji rješavaju umorstva iz prošlosti. Fjällbacka je prekrasno ribarsko selo u Švedskoj, Ericino rodno mjesto, u koje se vratila sa suprugom i troje djece, kako bi uživali u miru ovog idilicnog kraja. No, ispod naoko mirne površine leže mracne tajne i izopacene želje koje ce dovesti do niza ubojstava.U 1. epizodi ubijen je bogati poslovni covjek. Anna Falck, Ericina sestra, uredivala je pokojnikovu kucu na obali, pa Patrik mora ispitati svoju šogoricu. Saznaje da je Anna provela posljednju noc s ubijenim, te da je Annin suprug Dan saznao za preljub. Radi li se o umorstvu iz ljubomore?Uloge: Claudia Galli, Richard Ulfsäter, Ellen Stenman GöranssonRedatelj: Jörgen BergmarTrajanje: 88'Urednica: Ranka Horvat. Säsong 12. Del 1 av 6.
05:15 
Potrosacki kod [Repris]
05:40 (06:21)
Lovci na natprirodno [Repris]
Dok istražuju ubojstvo tinejdžerice koju je ubio duh, Sam i Dean susretnu se s kolegama koji su vec u akciji… Suocivaci s duhovima!. Uloge: Jared Padalecki (Sam Winchester), Jensen Ackles (Dean Winchester), Castiel (Misha Collins)Gostujuce uloge: Mark A. Sheppard (Crowley) Autor: Eric KripkeScenarist: Jenny KleinRedatelj: Jeannot SzwarcIzvršni producent: Robert Singer, Jeremy Carver, Phil Sgriccia, McG, Adam GlassUrednica: Ranka Horvat. Säsong 9. Del 15 av 23.

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2017 Comspace
Limetta.se