Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
HRT1
HRT1
Skriv ut p� dagens tv
06:08 
TV Kalendar
06:20 
Klasika mundi [Repris]
18. Festival sv. Marka - Oratorijski zbor crkve sv. Marka Cantores Sancti Marci i Hrvatski barokni ansambl pod ravnanjem Jurice Petra Petraca. Pod dirigentskim vodstvom mladog i perspektivnog Jurice Petra Petraca, koji je i glazbeni voditelj Oratorijskog zbora Cantores Sancti Marci, ujedinjeni s našim najznacajnijim ansamblom specijaliziranim za interpretaciju glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha tzv. HRBA, izveli su dva zanimljiva vokalno-instrumentalne djela - Charpentierov Te Deum te Händelov Dixit Dominus. Solisti su: soprani Ivana Lazar i Monika Cerovcec, alt Martina Borse, tenor Josip Cajko i bas Alen Ruško. Cembalist i orguljaš je Pavao Mašic.Koncert je održan 9. svibnja 2016. u crkvi sv. Marka u Zagrebu na 18. Festivalu sv. Marka koji svake godine postaje medunarodna multikulturalna manifestacija susreta hrvatske i svjetske glazbe.Urednica: Marija RamljakRedatelj: Miljenko Bukovcan.
07:28 
Shane [Repris]
Vestern. Wyoming, osamdesetih godina pretprošlog stoljeca. Tajanstveni došljak Shane (A. Ladd) dolazi na obiteljski ranc i zaposli se kao njihov pomocnik. Obitelj ne zna da je on nekadašnji revolveraš koji se skriva jer želi raskinuti sa svojom prošlošcu. Otac obitelji, Joe Starrett (V. Heflin), zadivljen je Shaneovom okretnošcu, ali još uvijek nema u njega potpuno povjerenje. Primijeti da je došljak postao idol njegovome sinu Joeyju (B. de Wilde), a shvaca i da se njegova supruga Marion (J. Arthur) zagrijala za njega. Lokalni stocari, braca Ryker, žele otjerati obitelj Starrett te unajme opasnoga revolveraša Wilsona (J. Palance)…”Shane” slavnoga filmskoga redatelja Georgea Stevensa (Mjesto pod suncem, Div) vrhunsko je ostvarenje i, po mnogim filmskim strucnjacima, jedan od najboljih vesterna svih vremena. Izvrsnih likova, sjajne price, precizno režiran, film donosi pricu o covjekovoj samoci, njegovim moralnim dvojbama te pitanjima ideala i životnim uzorima. Glavne uloge tumace poznati glumci, a uz brojne druge nagrade, film je osvojio Oscara za kameru. Producerat år 1953. Regissör: George Stevens, Skådespelare: Jack Palance, Brandon de Wilde, Edgar Buchanan, Ben Johnson, Alan Ladd, Van Heflin, Jean Arthur.
09:30 
Dobro jutro
10:00 
Vijesti
10:10 
Dobro jutro
11:10 
Kucni ljubimci
Posjetili smo 6. izložbu egzoticnih životinja ”Reptilomaniju” koja se održava na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu od srijede, 23. do nedjelje, 27. svibnja. Bili smo na specijalnoj izložbi njemackih ovcara koja je okupila veliki broja pasa i njihovih vlasnika. Donosimo atmosferu s prve Dogijade. Dr. Vladimir Pezo govori nam o zdravstvenim problemima pasa kojima je dijagnosticirao strano tijelo u probavnom sustavu.Autor: Antun PonošProdukcija: Apon za HRTUrednica: Mirela Micek. Del 1453.
11:43 
TV Kalendar [Repris]
12:00 
Dnevnik 1
12:15 
Sport
12:18 
Vrijeme
12:20 
HAK - promet info
12:28 
Veterani mira
13:16 
Svijet aplikacija
13:47 
Duhovni izazovi
14:24 
Prizma
Na koji nacin obnoviti bošnjaštvo, što je to tržnica bošnjackih ideja i na koji nacin bi Bošnjaci mogli biti prisutniji u medijima, u Prizmi govore celnici Nacionalne zajednice Bošnjaka Hrvatske Senad Pršic i Mesud Bužimkic, te pisac i filozof s Katedre novinarstva Sveucilišta Sjever Sead Alic. Govor mržnje i netolerancija u porastu vec cetvrtu godinu zaredom - stoji u novom biltenu Srpskog narodnog vijeca koji govori i o reviziji i negiranju povijesnih dogadaja.U svibnju 1942. vlasti NDH pocele su masovnu deportaciju Roma iz svih dijelova države u logore. U spomen na žrtve u Jasenovcu je održan Medunarodni znanstveni skup ”Stradanje Roma u Europi za vrijeme Drugog svjetskog rata, s posebnim osvrtom na stradanje u NDH”, a za Prizmu govore neki od najpoznatijih strucnjaka za prešucivane žrtve - Rome.Vodimo vas i tragovima Nijemaca u Zagrebu i okolici te na zadarski Forum kojim su dominirale slovacke boje.Urednica i voditeljica Daniela DraštataRedateljica Ljiljana MandicProducentica Ivana Alilovic.
15:13 
Sigurno u prometu
Danas razgovaramo o homologaciji vozila koja je proizašla iz zajednicke želje europskih zemalja da otklone prepreke u medusobnoj trgovini vozilima te usklade zakonodavstva na podrucju vozila i njihovih dijelova, sklopova i uredaja. Homologaciju vozila ce pojasniti Goran Košir iz Centra za vozila Hrvatske, a s njim ce razgovarati Juraj Šebalj. U Rekonstrukciji pogledajte kako neoprezno pretjecanje može dovesti do frontalnog sudara sa smrtnim posljedicama.
15:43 
Zdrav zivot
U 16. emisiji bavimo se muškim zdravljem i obradujemo temu raka testisa, upoznajemo gledatelje s vrsnim ravnateljem Klinike za psihijatriju Vrapce - prof. dr. sc. Vladom Jukicem, donosimo sve o blagodatima plivanja, analiziramo sastav naše tjelesne mase i otkrivamo koje su blagodati jagoda za naše zdravlje i ljepotu. Autorica: Ivana ŽivkovicNovinarka: Vida PeterlikIzvršni producent: Miroslav RezicProizvodnja: Headline product d.o.o. za HRT, 2018.Urednica: Sanja Kocijancic Petricevic. Säsong 3. Del 16.
16:08 
Bonton: Vaznost slusanja u razgovoru [Repris]
16:16 
Potrosacki kod
16:44 
TV Kalendar [Repris]
17:00 
Vijesti u 17
17:14 
Vrijeme
17:15 
HAK - promet info
17:18 
Manjinski mozaik: Zivjeti od mraka
Slovenci su u rudnike na Labinštini dolazili vec krajem 19. stoljeca noseci sa sobom iskustvo rada u oknima Trbovlja, Velenja i ostalih slovenskih rudarskih vrela. Izgradnjom najmladeg istarskog grada Raše, 1937. slijeva se golemi val slovenskih rudara koji su obilježili najuspješnije razdoblje u povijesti rudarstva na Labinštini. S propašcu rudnika sedamdesetih godina 20. stoljeca dobar dio rudara se vraca kuci. No, ostali su mnogi cije potomke i danas možemo sresti na ulicama Raše, Labina, Vineža… Iz tame okna na svjetlost dana izašla su i njihova sjecanja na oceve koji su, crni od ugljena, kopali put u bolje sutra. Autor i urednik: Mario Beganovic Snimatelj: Damir Bednjanec Montažerka: Vlatka Zadro Realizatorica: Martina Miljkovic Producentica: Slavica Flanak.
17:39 
Lijepom nasom: Rab (1. dio)
18:58 
Vrijeme
19:00 
Dnevnik 2
19:43 
Vrijeme
19:46 
Tema dana
19:59 
Loto 7/39
20:05 
Sutnja [Repris]
Komedija/drama o dvojici prijatelja i poslovnih partnera te bracnom preljubu. Neženja Ronny (V. Vaughn) je poslovni covjek, a sretno oženjeni Nick (K. James) genijalan inženjer. U tijeku je projekt koji ce biti presudan za njihovu zajednicku tvrtku. Ronnyjeva djevojka Beth (J. Connelly) i Nickova žena Geneve (W. Ryder) podržavaju svoje muškarce i u njih vjeruju. Cini se da sve tece u najboljem smjeru, sve dok jednoga dana Ronny ne spazi Nickovu ženu s drugim muškarcem. Otkriti što se zapravo dogada, postala je njegova misija… Uloge: Vince Vaughn, Kevin James, Winona Ryder, Jennifer Connelly, Channing Tatum, Queen LatifahScenarij: Allan LoebRežija: Ron HowardProizvodnja: 2011.Urednik: Igor Tomljanovic.
21:58 
Dnevnik 3
22:13 
Sport
22:18 
Vrijeme
22:20 
Vijesti iz kulture
22:31 
Pisac iz sjene
Politicki triler. On je pisac iz sjene (E. McGregor) i za pozamašnu svotu treba urediti memoare Adama Langa (P. Brosnan), bivšeg britanskog premijera, ciji je dotadašnji stalni suradnik smrtno stradao. Nakon dugogodišnjeg sudjelovanja u politici Lang je otišao u mirovinu i preselio se sa ženom i osobljem u Ameriku gdje živi izolirano i piše. Novi pisac ubrzo je uvucen u politicke i seksualne intrige s Langovom ženom Ruth (O. Williams) i njezinom pomocnicom (K. Kattrall), a Langu su pocele opasno prijetiti tajne iz prošlosti… Film je snimljen prema romanu ”The Ghost” Roberta Harrisa koji je zajedno s redateljem Polanskim napisao scenarij. Film je dobio mnogobrojne nagrade, osobito Polanski za režiju (Berlin) te glumci E. McGregor za glavnu ulogu bezimenog pisca i Olivia Williams za ulogu Langove žene. Vecina kriticara se slaže da je Polanski vješto pretocio roman u napeti politicki triler. Producerat år 2010. Regissör: Roman Polanski, Skådespelare: Olivia Williams, Kim Kattrall, Pierce Brosnan, Ewan McGregor.
00:37 
Egzorcist 2: Heretik
Horor. Nastavak filma ”Istjerivac davla” iz 1973. Ocu Philipu Lamontu (R. Burton) kardinal dodjeljuje vodenje istrage zbog smrti oca Merrina (M. von Sydow). Otac Merrin je ubijen tijekom istjerivanja davla iz Regan MacNeil (L. Blair). I dok Lamont, koji je imao ponešto iskustva s egzorcizmom, Merrina smatra svecem, pokojni svecenik se posthumno susrece s optužbama za herezu. U potrazi za rješenjem Lamont i Regan uputit ce se u Afriku, u Georgetown, gdje se nalazi stara kuca u kojoj je ona bila opsjednuta…Uloge: Richard Burton, Linda Blair, Louise Fletcher, Max von Sydow, Kitty Winn, Paul Henreid, James Earl JonesScenarij: William GoodhartRežija: John BoormanProizvodnja: 1977. Urednik: Igor Tomljanovic.
02:30 
Shane [Repris]
Vestern. Wyoming, osamdesetih godina pretprošlog stoljeca. Tajanstveni došljak Shane (A. Ladd) dolazi na obiteljski ranc i zaposli se kao njihov pomocnik. Obitelj ne zna da je on nekadašnji revolveraš koji se skriva jer želi raskinuti sa svojom prošlošcu. Otac obitelji, Joe Starrett (V. Heflin), zadivljen je Shaneovom okretnošcu, ali još uvijek nema u njega potpuno povjerenje. Primijeti da je došljak postao idol njegovome sinu Joeyju (B. de Wilde), a shvaca i da se njegova supruga Marion (J. Arthur) zagrijala za njega. Lokalni stocari, braca Ryker, žele otjerati obitelj Starrett te unajme opasnoga revolveraša Wilsona (J. Palance)…”Shane” slavnoga filmskoga redatelja Georgea Stevensa (Mjesto pod suncem, Div) vrhunsko je ostvarenje i, po mnogim filmskim strucnjacima, jedan od najboljih vesterna svih vremena. Izvrsnih likova, sjajne price, precizno režiran, film donosi pricu o covjekovoj samoci, njegovim moralnim dvojbama te pitanjima ideala i životnim uzorima. Glavne uloge tumace poznati glumci, a uz brojne druge nagrade, film je osvojio Oscara za kameru. Regissör: George Stevens, Skådespelare: Jack Palance, Brandon de Wilde, Edgar Buchanan, Ben Johnson, Alan Ladd, Van Heflin, Jean Arthur.
04:24 
Skica za portret [Repris]
04:42 
Manjinski mozaik: Zivjeti od mraka [Repris]
04:57 
Veterani mira [Repris]
05:43 (06:32)
Prizma [Repris]

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2018 Comspace
Limetta.se