Streamly
Logga in här
Kom ihĺg mig
Fritextsök  
HRT1
HRT1
Skriv ut pďż˝ dagens tv
06:45 
TV Kalendar
06:58 
Klasika mundi: 46. varazdinske barokne veceri - ansambl La Ritirata pod umjetnickim vodstvom Josetxua Obregona
Zemlja-partner festivala 2016. godine bila je Kraljevina Španjolska, a svecanost otvorenja pripala je jednom od najuglednijih ansambala specijaliziranih za ranu glazbu - La Ritirata. Pod umjetnickim vodstvom briljantnog celista, ujedno i utemeljitelja ansambla, Josetxua Obregona, La Ritirata postaje nezaobilazna glazbena i kulturna poslastica mnogih festivala i koncertnih dvorana. Na našem najstarijem festivalu barokne umjetnosti u Varaždinu clanovi ansambla izvode arije i instrumentalne ulomke iz dviju opera prema Miguelu de Cervantesu, talijanskog baroknog skladatelja Antonija Caldare. U povodu 400. godišnjice smrti toga velikog španjolskog pisca, glazbena vecer nadahnuta je njegovim remek-djelom, romanom Bistri vitez Don Quijote od Manche. Urednica: Marija Ramljak Redatelj: Tvrtko Grgic.
08:00 
Dvoboj u Abilene
Vestern. U Gradanskom ratu Cal Wayne (B. Darin) nesretnim slucajem ubio je prijatelja. Poslije rata vratio se u Abilene, a njegova bivša djevojka namjerava se udati za muškarca cijeg je brata on ubio. Osjecaj krivnje ne dopušta mu da ju pokuša ponovno osvojiti. Iako ne želi, prihvati posao šerifa jer ga je to zamolio njegov brat. I dalje ga progone ratne strahote pa ne želi nositi oružje. Kad je došlo do sukoba izmedu stocara i farmera u kojem je ubijen njegov brat, ponovno je pripasao remen s pištoljem i krenuo u potragu za ubojicom…Ovo je drugi film snimljen prema kratkoj prici ”Gun Shy” Clarencea Upsona, 1956. snimljen je ”Obracun u Abileneu”.Uloge: Bobby Darin, Emily Banks, Leslie NielsenScenarij: Berne Giler, John D. F. BlackRežija: William HaleProizvodnja: 1967.Urednik: Dean Šoša.
09:30 
Dobro jutro
10:00 
Vijesti
10:11 
Dobro jutro
11:08 
Kucni ljubimci
Bili smo na školovanju pasa. Posjetili smo Medunarodnu izložbu macaka. Predstavljamo pasminu medi, malog medimurskog psa, koji se u Hrvatskoj uzgaja više od 100 godina. Pogledajte o kakvoj se pasmini radi, i po cemu je ona zanimljiva i jedinstvena. Autor i voditelj: Antun Ponoš. Del 1419.
11:41 
TV Kalendar [Repris]
12:00 
Dnevnik 1
12:15 
Sport
12:18 
Vrijeme
12:27 
Veterani mira
13:15 
Sigurno u prometu
13:45 
Duhovni izazovi
14:20 
Prizma - multinacionalni magazin
Od inicijative za referendum o izbornom zakonu, argumenata predlagatelja i reakcija zastupnika manjina, do plesnjaka po uzoru na šezdesete u popularnom Madarcu - sve to ove subote donosi Prizma. Manjinska scena jednako je aktivna na podrucju politicke participacije, preko znanosti i umjetnosti, do društvenog života. Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje dodjelom kljuceva stana promijenio je život nekoliko mladih manjinskih obitelji u Vojnicu. Albanske intelektualke osnovale su hrvatsku podružnicu fondacije ”Nermin Vlora Falaski” kojom u nas predsjeda Dorotea Kerni. Zagrebackim simpozijem Doprinosi islamske kulture i civilizacije Europi znanstvenici su skrenuli pozornost na dio europske povijesti koji je u svijesti europskog gradanina rijetko prisutan. Srpsko privredno društvo Privrednik, koje svoje djelovanje temelji na nacelima rada, štednje i cestitosti, otvorilo je natjecaj za ucenicke i studentske stipendije. Židovi su docekali novu 5778. godinu, slavila se Roš Hašana, naša ekipa bila je s ucenicima OŠ Lauder Hugo Kon. Predstavljamo radove Istoga Žorža, fotografa i rijeckog Slovenca, te arhitekta albanskih korijena Lulzima Kabashija, a vodimo vas i na Dane madarske kuhinje i plesnjak u Ceškom domu u Zagrebu.Urednica i voditeljica: Daniela DraštataRedateljica: Susanna Caic.
15:10 
Svijet aplikacija
15:40 
Zdrav zivot
Emisija Zdrav život ulazi u novu sezonu emitiranja. I ove cemo vas jeseni informirati o zdravlju, donositi brojne zanimljive teme, ugostiti vrsne medicinske strucnjake, razbijati mitove i predrasude te vas opskrbiti korisnim savjetima i preporukama lijecnika. Voditeljica Ivana Živkovic preuzela je palicu vodenja emisije i važan zadatak obradivanja tema koje najviše zanimaju gledatelje. Teme su prve emisije: nesanica, neurologija, uši u kosi, kretanje i Alzheimerova bolest.Vrtite se po krevetu, imate osjecaj da premalo spavate, budite se umorni i cini vam se da alarm zvoni netom što ste usnuli? Vjerojatno patite od nesanice, najcešceg poremecaja spavanja koji možete prevladati. Znatiželja i strast prema otkrivanju tajni ljudskog života doveli su prof. dr. sc. Ervinu Bilic do pozicije predstojnice Klinike za neurologiju KBC-a Zagreb. Kako izgleda njezin radni dan i koliko uživa u radu sa studentima, otkrijte u slijedecim minutama.S pocetkom nove školske godine, osim stjecanja novih prijatelja i znanja, vaše se dijete iz škole može vratiti i s dosadnim nametnicima - ušima. Mjesta za paniku i neugodu nema, jer uši nisu povezane s osobnom higijenom. Pogledajte kako ih se ucinkovito riješiti. Da je kretanje važno, ne treba posebno naglašavati, no cini se kako moderan život navodi covjeka da zanemari tu cinjenicu. Iza nas je Europski tjedan kretanja pa tim povodom donosimo nekoliko jednostavnih nacina kako pomoci svome zdravlju. Svaka deseta osoba starija od 65 godina o.
16:11 
Potrosacki kod
Analizirali smo vodu u Vinkovcima, Rijeci, Splitu, Dubrovniku i Zagrebu. Je li voda iz javnih slavina zdravstveno ispravna za pice?. Donosimo ispovijest radnika koji su u potrazi za poslom u Njemackoj prevareni.Istražujemo zašto je Hrvatska na samom dnu ljestvice po brzini pristupa internetu. Obitelj Vurnek za pomoc nam se obratila prije cetiri godine, kada su im se u svakom kutu novoga stana pojavili vlaga, plijesan i gljivice. Investitor im je tri puta sanirao stan no bezuspješno. Vurnekovi su pokrenuli tužbu. Je li presuda riješena u njihovu korist? Urednica: Sanja Smiljanic.
16:36 
Bonton [Repris]
16:42 
TV kalendar [Repris]
17:00 
Vijesti u 17
17:14 
Vrijeme
17:15 
HAK - promet info
17:18 
Manjinski mozaik: Covjek od gora
Vec 15 godina spaja Hrvatsku i Sloveniju doslovno na najvišoj razini - onoj planinarskoj. Darko Mohar voditelj je Planinske sekcije Slovenskog kulturnog društva Bazovica iz Rijeke. Od nedavno umirovljenik, i dalje neumorno grabi put visina, vežuci niti prijateljskih odnosa hrvatskih i slovenskih planinarskih društava. A kad se spusti s gore, pohita na more. U Baškoj na otoku Krku je odrastao, u nju se zaljubio i do danas ostao u strastvenoj vezi koja je obilježila njegov život.Autor: Mario BeganovicSnimatelj: Damir BednjanecMontažer: Vlatka Zadro Realizatorica: Martina MiljkovicUrednik emisije: Mario BeganovicUrednica projekta: Štefanija BlagašIzvršni producent: Miroslav Rezic .
17:40 
Lijepom nasom: Lipik
Ekipa serije Lijepom našom prve dvije emisije u novoj sezoni snimila je u gradu Lipiku u Požeško-slavonskoj županiji. Ljubitelji tamburaške glazbe, slavonske tradicije i folklora uživat ce u bogatom glazbenom programu, a redovite rubrike upoznat ce gledatelje s vrijednom tradicijom ovoga kraja: posjetit cemo jedno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, vidjet cemo fijakere i konje lipicance Ergele Lipik, a posjetom Lipickim toplicama upoznat cemo i prirodne ljepote ovoga kraja.U novom scenskom ruhu emisije, koje je osmislio Igor Juras, u školsko-sportskoj dvorani u Lipiku u prvoj emisiji nastupili su: KUD Lipik, GZP Lipik i Ceška beseda - Prekopakra, zatim Bezimeni, Vlado Bašic, Bisernica, Garavuše, Salko Mlivic, Rubato, Fijaker, Slavonski dukati, Gazde, Cecilija, Đuka Caic, Uciteljice, Najbolji hrvatski tamburaši, te Zlatko Pejakovic.Slavonijo, ko te nema, Hocu život, Ne volim te više Dunave, Što bi ja bez Slavonije - neke su od pjesama koje cemo cuti u emisiji. Redovite su rubrike Tradicija i Uslast.Urednik i voditelj: Branko UvodicProducent: Zdravko SandrinRedatelj: Vladimir KošcevicScenograf: Igor Juras.
18:58 
Vrijeme
19:00 
Dnevnik 2
19:44 
Vrijeme
19:47 
Tema dana
20:00 
LOTO 7/39
20:05 
Utrka zivota
Sportski/biografski film o suparništvu vozaca Formule 1 Jamesa Hunta i Nikija Laude, koje je pocelo tijekom sezone 1970. Pratimo nadmetanje nadarenog engleskog playboya Jamesa Hunta (C. Hemsworth) i metodicnog, smirenog Austrijanca Nikija Laude (D. Brühl) iz utrke u utrku, zakulisne igre, kao i njihov privatni život…”Utrka života” je vješto snimljena sportska drama s uzbudljivim dijelovima utrka te izvrsnom glumom C. Hemswortha i D. Brühla. Na medunarodnim festivalima film je osvojio šest nagrada i 62 nominacije.Uloge: Daniel Brühl, Chris Hemsworth, Olivia WildeScenarij: Peter MorganRedatelj: Ron HowardProizvodnja: 2013.Urednik: Igor Tomljanovic.
22:10 
A strana [Repris]
Gledatelji s ”B strane”, Facebook stranice ”A strane”, izabrali su glazbu 6. emisije. Na izbor gledateljima bile su najslušanije pjesme posljednjih 15 godina te pjesme koje su dobile nagradu Porin za hit i pjesmu godine. Izbor komentiraju Siniša Škarica i rock-kriticar Zlatko Gall. Glazbeni gosti emisije su: Jacques Houdek, Indira Levak, Max Juricic, Goran Bare i Damir Urban. Poslušajte hitove koje ste vi izabrali u izvedbi mladih pjevaca te velikih glazbenih zvijezda. ,. Del 6 av 7.
00:05 
Dnevnik 3
00:20 
Sport
00:24 
Vrijeme
00:26 
Vijesti iz kulture
00:43 
Sutra te nema [Repris]
Triler. Fontayne (Y. Ross) i Bernice (L. Hamilton) bile su bliske prijateljice u mladosti, ali život ih je odveo na razlicite strane. Prošlo je dvadeset godina i opet su se srele. Bernice je ovisnica netom izašla iz zatvora i treba se javiti novoj socijalnoj radnici, Fontayne. Kad joj je na meksickoj granici nestao sin Rodney, Fontayne se obratila za pomoc Bernice…. Regissör: John Sayles, Skĺdespelare: Yolonda Ross, Edward James Olmos, LisaGay Hamilton.
02:43 
Dvoboj u Abilene
Vestern. U Gradanskom ratu Cal Wayne (B. Darin) nesretnim slucajem ubio je prijatelja. Poslije rata vratio se u Abilene, a njegova bivša djevojka namjerava se udati za muškarca cijeg je brata on ubio. Osjecaj krivnje ne dopušta mu da ju pokuša ponovno osvojiti. Iako ne želi, prihvati posao šerifa jer ga je to zamolio njegov brat. I dalje ga progone ratne strahote pa ne želi nositi oružje. Kad je došlo do sukoba izmedu stocara i farmera u kojem je ubijen njegov brat, ponovno je pripasao remen s pištoljem i krenuo u potragu za ubojicom…Ovo je drugi film snimljen prema kratkoj prici ”Gun Shy” Clarencea Upsona, 1956. snimljen je ”Obracun u Abileneu”.Uloge: Bobby Darin, Emily Banks, Leslie NielsenScenarij: Berne Giler, John D. F. BlackRežija: William HaleProizvodnja: 1967.Urednik: Dean Šoša.
04:05 
Lewis [Repris]
U devetoj sezoni izvrsne i vrlo gledane britanske serije ”Lewis”, inspirane romanima Colina Dextera, inspektor Robbie Lewis i njegov pomocnik Hathaway rješavaju tri nova zamršena slucaja. U ulozi istražitelja Lewisa (nekad asistenta glasovitog inspektora Morsea) je Kevin Whately, a Laurence Fox njegov je partner, detektiv Hathaway. Serija o omiljenome oksfordskom policajcu veliki uspjeh kod gledatelja zahvaljuje tome što je radnja prije elegantna negoli nasilna, a zlocini su zanimljivi i složeni, a ne šokantni i brutalni.U nastavcima ove sezone, novi glavni inspektor najavljuje novo doba u policiji Oxfordshirea, no uskoro ce se sukobiti s Lewisom. Pritisak je sve jaci, a dr. Laura Hobson razmišlja o putu oko svijeta. Hoce li Lewis napokon odluciti da je vrijeme da okonca svoju policijsku karijeru? Nakon višegodišnje borbe s obiteljskim problemima, Hathaway je prisiljen suociti se s vlastitom prošlošcu. I nakon više od 30 epizoda, ”Lewis” je i dalje iznimno uspješna serija koja se prikazuje u najgledanijim terminima i koju vole gledatelji diljem svijeta.1. epizoda: ONE FOR SORROWSuocen s naizgled nemogucim zadatkom identificiranja ostataka iz bunara, Robbie Lewis mora se nositi i s novim šefom, glavnim inspektorom Moodyjem (Steve Toussaint). Novi šef sumnja u motive zbog kojih se Lewis vratio iz mirovine. Lewis se osjeca neželjeno, a njegovi postupci kao da su pod povecalom. Mora riješiti slucaj kako bi dokazao svoju vrijednost. Za to se vrijeme James Hathaway mora suo. Säsong 9. Del 1 av 3.
05:35 
Skica za portret [Repris]
05:49 (06:34)
Veterani mira [Repris]

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2017 Comspace
Limetta.se