Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
HRT1
HRT1
Skriv ut p� dagens tv
06:53 
TV Kalendar
07:05 
Lijepom nasom: Pozega (1. dio) [Repris]
08:21 
Koga sunce grije
Drama s elementima humora kroz tri price o sucu Priestu i malogradanskoj politici na americkom Jugu na prijelazu 19. u 20. stoljece. Suca Billa Priesta ceka reizbor… Tri kratke price humorista Irvina S. Cobba poslužile su kao predložak za scenarij ovog filma koji dobronamjerno ispituje pitanje politicke casti u maloj sredini, a njegov redatelj John Ford cesto je isticao da mu je to najdraže djelo. Uloge: Charles Winninger, Arleen Whelan, John Russell Scenarij: Laurence Stallings Režija: John Ford Proizvodnja: 1953. Urednik: Dean Šoša.
10:00 
Mali Raven (kod Krizevaca): Misa
11:03 
Biblija
11:13 
Pozitivno [Repris]
11:40 
TV Kalendar [Repris]
12:00 
Dnevnik 1
12:15 
Sport
12:18 
Vrijeme
12:20 
HAK - promet info
12:28 
Plodovi zemlje
13:24 
Rijeka: More
13:58 
Stambeno pitanje: Zadarsko nebo [Repris]
Spor za zemljište na kojem su nekada bile nekretnine obitelji Žuvela traje vec šest desetljeca i vjerojatno je jedan od neslavnih pravosudnih rekordera po trajanju: u poratnom razdoblju zemljište nikada nije bilo nacionalizirano niti konfiscirano, pa vec desetljecima obitelj pokušava dokazati da je njihovo. No ovo je prica i o jednom vakuumu u povijesti Zadra kada je došlo do nevjerojatne devastacije stare gradske jezgre. Kako se rušio, što se pokušalo sacuvati, tko je skrivao blago, i tko je na kraju spasio Zadar? Autorica i redateljica: Silvana Mendušic Sudjelovali: Maja Žuvela, Damir Žuvela, Antonija Mlikota, Tvrtko Jakovina, Marko Marinovic, Abdulah Seferovic, Joško Gatara Direktor fotografije: Ivan Karabelj Montažerka: Monika Drahotuski Producentice: Darija Kulenovic Gudan, Marina Andree Škop Produkcija: Studio dim za HRT. ,. Del 4 av 8.
14:45 
I to je Hrvatska: Morske orgulje i Pozdrav Suncu [Repris]
Nije li cast dobiti Europsku nagradu za urbani prostor i nije li poseban gušt i ponos kada vaš rad dovodi tisuce i tisuce turista godišnje u vašu zemlju i vaš grad?!. Upravo su to postigle zadarske Morske orgulje te Pozdrav Suncu. Otkrijte kako te jedinstvene arhitektonske instalacije funkcioniraju, te kako su hrvatske ideje vrijedne divljenja, samo kada im damo šansu. ,. Regissör: Robert Knjaz.
15:03 
Mir i dobro
15:28 
Manjinski mozaik: Krumpir nas svagdasnji [Repris]
Cesto se zaboravlja da je krumpir, ta skromna namirnica, imala važnu ulogu u povijesti covjecanstva za preživljavanje u doba ratova, neimaštine i gladi. Iako se još prije 7. 000 godina uzgajao u peruanskim Andama, u Europu je stigao u 16. stoljecu. U Hrvatsku su ga u 18. stoljecu, navodno, prvi donijeli njemacki doseljenici iz Švapske gdje su ga zvali ”Grumbeer” što znaci kruška iz zemlje. Veca proizvodnja i primjena krumpira u Hrvatskoj pocinje dolaskom Ceha. U ceškim selima u Slavoniji postao je jedan od najvažnijih poljoprivrednih proizvoda i jedna od najvažnijih prehrambenih namirnica. Gotovo da se ne može zamisliti dan bez krumpira. Ceška kuhinja obiluje jelima od tog gomolja od kojih je najpoznatiji tradicionalan bramborak - krumpirova pogacica. Recept i kako se priprema, otkrile su nam clanice Ceške besede iz Gornjeg Daruvara. Voditeljica projekta: Štefanija Blagaš Izvršni producent: Miroslav Rezic Reporterka: Lenka Lalic Snimatelji: Siniša Galar i Tomislav Trumbetaš Montažer: Tomislav Rataj Realizatorica: Martina Miljkovic Organizatorica produkcije: Slavica Flanak. ,.
15:48 
Supruge i kceri [Repris]
Gda Browning prekori Molly pred gdom Gibson i Cynthijom zbog veze s muškarcem sumnjiva morala. Nevino optužena, Molly se naljuti na gdu Browning, dok Cynthia šuti i drži se tajanstveno. Sutradan Molly odlazi u šetnju i zatice Cynthiju i Prestona u svadi. Preston joj kaže da su se potajno zarucili prije nekoliko godina, no Cynthia ga prekida govoreci mu kako ga mrzi i kako se nikada nece udati za njega. Molly odvodi histericnu Cynthiju kuci. Te noci Cynthia isprica Molly cijelu pricu: ona i majka bile su jako siromašne. G. Preston, obiteljski prijatelj, posudio joj je nešto novca kada je imala samo 15 godina. Nakon toga joj je rekao da je voli i nagovorio je da se uda za njega kada napuni 20. Kada je shvatila da je nemilosrdan covjek sklon manipuliranju, pokušala je raskinuti ”zaruke”, no Preston joj to nije dopustio - odbio je primiti novac koji mu je htjela vratiti te joj zaprijetio da ce objaviti pisma koja mu je svojedobno nesmotreno napisala. Molly obeca Cynthiji da ce joj pomoci. Dogovara sastanak s Prestonom… Uloge: Francesca Annis, Ian Carmichael, Deborah Findlay, Barbara Flynn, Michael Gambon, Iain Glen, Keeley Hawes, Tom Hollander, Anthony Howell, Bill Paterson, Justine Waddell, Penelope Wilton Redatelj: Nicholas Renton Proizvodnja: BBC Urednica: Ranka Horvat. ,. Säsong 12. Del 5 av 6.
16:43 
TV Kalendar [Repris]
17:00 
Vijesti u 17
17:09 
Vrijeme
17:10 
HAK - promet info
17:11 
Hrvatska moj izbor: Paul i Elsie
Energija poslijeratnog Osijeka trajno je u Hrvatsku privukla jednog Irca. Što to nije u redu s Paulom? Ili smo mi svi slijepi?. Filipinku Elsie ljubav prema plesu odvela je u Hrvatsku, do životne ljubavi. ”Mislila sam da smo mi Splicani ludi dok nisam upoznala Elsie. Uvijek puna energije, pozitivna… ma prava je” okarakterizirala ju je njezina plesna kolegica. Redateljica: Tihana Kopsa Urednica: Renata Labaš Scenaristice: Tihana Kopsa i Renata Labaš Snimatelj: Siniša Galar Montaža: Igor Kožic Urednica serije: Željkica Lozo.
17:40 
Volim Hrvatsku [Repris]
Del 11.
18:58 
Vrijeme
19:00 
Dnevnik 2
19:42 
Vrijeme
19:45 
Tema dana
20:00 
LOTO 6/45
20:08 
U potrazi za Markom Polom
Ekipa Hrvatske televizije krenula je na put rutom Marka Pola oslanjajuci se na njegovu knjigu ”Milijun”, a kroz 8 nastavaka upoznajemo podrucja kroz koja je Marko Polo putovao te otkrivamo uz brojne kulturno-povijesne zanimljivosti i kulturološke razlike kako se tamo živi danas. Gledateljima približavamo i tri potpuno razlicita i nama relativno nepoznata vjerska i civilizacijska kruga: islamski (arapski), hinduisticki (indijski) i budisticki (dalekoistocni). Voditelj nas vodi kroz, za nas, potpuno egzoticne, na trenutke nestvarne, krajeve i kulture, tražeci dokaze o prolasku Marka Pola. Ekipa je snimala u najvrucim pustinjama Irana, Turkmenistana, Mongolije i Kine, penjala se na preko 5.000 metara u Tadžikistanu i Tibetu, izranjala bisere na Borneu te rucala s ”bivšim” kanibalima na Sumatri. Lijecili smo se biljem sa šamanima, pili vino iz drveta, pušili zecji izmet! Brali smo caj na Šri Lanki i vadili sol u Indiji… U razgovorima s obicnim ljudima saznajemo cinjenice i price o nama nepoznatim obicajima, vjerovanjima, obrtima, ponašanjima, ali i životnim vrijednostima koje su se razvijale ili se razvijaju u Aziji. Doživljaj fantastike skoro da se nije promijenio od vremena Marka Pola, prije više od 700 godina. Danas je, paradoksalno, za nas Europljane, još i veci. --- 1. epizoda Opisujemo povijesni kontekst Venecije 13. stoljeca. Okruženje u kojem je Marko Polo živio i trgovao. Krecemo preko Korcule, Izraela i Turske na trgovacki put. Opisujemo Korculu kao mjesto koji mn. Del 1 av 8.
21:03 
Crno-bijeli svijet [Repris]
21:04 
Crno-bijeli svijet [Repris]
Deda Rudi priredio je obitelji veliko iznenadenje, pa Kipo useljava u njegov stan i to proslavlja velikim tulumom na kojem ce mnoge stvari poci u krivom smjeru. Jedna od njih Žungulov je pokušaj da skine Koku i tako je fotografira za naslovnicu novog albuma grupe Film. Mitar i dalje opsjeda Jagodu, a Una je sve bliskija sa studentom dramaturgije, Leom. Ocajni Jura u meduvremenu nenajavljeno odlazi u Beograd ne bi li se susreo s Jagodom, no u stanu Jagodinih roditelja zatjece samo njezina oca… Glume: Filip Ridicki, Slavko Sobin, Jelena Miholjevic, Franjo Kuhar, Anica Dobra, Sreten Mokrovic, Karlo Maloca, Kaja Šišmanovic, Voja Brajovic, Sara Stanic, Ozren Grabaric, Ivona Kundert, Vladimir Posavec Tušek, Silvio Vovk i dr. Autor, redatelj i scenarist: Goran Kulenovic Urednik: Hrvoje Ivankovic . ,. Säsong 2. Del 8 av 12.
21:55 
Dnevnik 3
22:10 
Sport
22:15 
Vrijeme
22:17 
Vijesti iz kulture
22:29 
Kulturni kolodvor
Do Velikog Grdevca više ne vozi vlak, ali je tamo ostao Vlak u snijegu Mate Lovraka i mi smo ga morali potražiti… Zaustavili smo se na 1. peronu kako bismo bacili pogled na program Festivala svjetske književnosti jer rujan je pred vratima, a književne preporuke osim Seida Serdarevica ima i naš Gordan Nuhanovic. Ne zaboravljamo niti Zagreb, pa tragamo za umjetnošcu ispod kule Lotršcak i grickoga topa…. Urednica projekta: Gabrijela Perišic Izvršna urednica: Nataša Vukas-Stanojkovski Voditelj emisije: Dražen Ilincic Redateljica: Kamelija Cancarevic.
23:02 
Zene
23:58 
Koga sunce grije
Drama s elementima humora kroz tri price o sucu Priestu i malogradanskoj politici na americkom Jugu na prijelazu 19. u 20. stoljece. Suca Billa Priesta ceka reizbor… Tri kratke price humorista Irvina S. Cobba poslužile su kao predložak za scenarij ovog filma koji dobronamjerno ispituje pitanje politicke casti u maloj sredini, a njegov redatelj John Ford cesto je isticao da mu je to najdraže djelo. Uloge: Charles Winninger, Arleen Whelan, John Russell Scenarij: Laurence Stallings Režija: John Ford Proizvodnja: 1953. Urednik: Dean Šoša.
01:35 
Ne lazu samo ubojice [Repris]
Proljece je u zraku, a Puck i Einar te Christer Wijk pozvani su na svadbu u Skogi. Dan prije vjencanja buduca mladenka odlazi u cvjecarnicu vidjeti kakav su joj buket durdica složili, no otad joj se gubi svaki trag. Naposljetku je Christer pronalazi kako leži mrtva pred svojom kucom s buketom u rukama. Svi mladenkini poznanici su pod sumnjom, ukljucujuci i njezinu najbolju prijateljicu, s kojom je Christer poceo ocijukati. Cini se da svi nešto skrivaju. Pitanje je samo imaju li njihove tajne veze s ubojstvom. ,. Säsong 12. Del 2 av 6. Regissör: Christian Eklöw, Christopher Panov, Skådespelare: Tuva Novotny.
03:05 
U potrazi za Markom Polom [Repris]
Ekipa Hrvatske televizije krenula je na put rutom Marka Pola oslanjajuci se na njegovu knjigu ”Milijun”, a kroz 8 nastavaka upoznajemo podrucja kroz koja je Marko Polo putovao te otkrivamo uz brojne kulturno-povijesne zanimljivosti i kulturološke razlike kako se tamo živi danas. Gledateljima približavamo i tri potpuno razlicita i nama relativno nepoznata vjerska i civilizacijska kruga: islamski (arapski), hinduisticki (indijski) i budisticki (dalekoistocni). Voditelj nas vodi kroz, za nas, potpuno egzoticne, na trenutke nestvarne, krajeve i kulture, tražeci dokaze o prolasku Marka Pola. Ekipa je snimala u najvrucim pustinjama Irana, Turkmenistana, Mongolije i Kine, penjala se na preko 5.000 metara u Tadžikistanu i Tibetu, izranjala bisere na Borneu te rucala s ”bivšim” kanibalima na Sumatri. Lijecili smo se biljem sa šamanima, pili vino iz drveta, pušili zecji izmet! Brali smo caj na Šri Lanki i vadili sol u Indiji… U razgovorima s obicnim ljudima saznajemo cinjenice i price o nama nepoznatim obicajima, vjerovanjima, obrtima, ponašanjima, ali i životnim vrijednostima koje su se razvijale ili se razvijaju u Aziji. Doživljaj fantastike skoro da se nije promijenio od vremena Marka Pola, prije više od 700 godina. Danas je, paradoksalno, za nas Europljane, još i veci. --- 1. epizoda Opisujemo povijesni kontekst Venecije 13. stoljeca. Okruženje u kojem je Marko Polo živio i trgovao. Krecemo preko Korcule, Izraela i Turske na trgovacki put. Opisujemo Korculu kao mjesto koji mn. ,. Del 1 av 8.
03:56 
Skica za portret [Repris]
04:06 
Tema dana [Repris]
04:18 
Supruge i kceri [Repris]
Gda Browning prekori Molly pred gdom Gibson i Cynthijom zbog veze s muškarcem sumnjiva morala. Nevino optužena, Molly se naljuti na gdu Browning, dok Cynthia šuti i drži se tajanstveno. Sutradan Molly odlazi u šetnju i zatice Cynthiju i Prestona u svadi. Preston joj kaže da su se potajno zarucili prije nekoliko godina, no Cynthia ga prekida govoreci mu kako ga mrzi i kako se nikada nece udati za njega. Molly odvodi histericnu Cynthiju kuci. Te noci Cynthia isprica Molly cijelu pricu: ona i majka bile su jako siromašne. G. Preston, obiteljski prijatelj, posudio joj je nešto novca kada je imala samo 15 godina. Nakon toga joj je rekao da je voli i nagovorio je da se uda za njega kada napuni 20. Kada je shvatila da je nemilosrdan covjek sklon manipuliranju, pokušala je raskinuti ”zaruke”, no Preston joj to nije dopustio - odbio je primiti novac koji mu je htjela vratiti te joj zaprijetio da ce objaviti pisma koja mu je svojedobno nesmotreno napisala. Molly obeca Cynthiji da ce joj pomoci. Dogovara sastanak s Prestonom… Uloge: Francesca Annis, Ian Carmichael, Deborah Findlay, Barbara Flynn, Michael Gambon, Iain Glen, Keeley Hawes, Tom Hollander, Anthony Howell, Bill Paterson, Justine Waddell, Penelope Wilton Redatelj: Nicholas Renton Proizvodnja: BBC Urednica: Ranka Horvat. ,. Säsong 12. Del 5 av 6.
05:10 (06:00)
Plodovi zemlje [Repris]

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2017 Comspace
Limetta.se