Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  

Utbildning

Skriv ut p� dagens tv
YLE TV2
07:24 (07:25)
Galaxen
 [411334416]
HRT1
10:05 (10:55)
Na vodenome putu
Pješcana plaža u St. Peter-Ordingu, duga 12 km i široka 2 km, prava je sreca za sjevernofrizijsku regiju Eiderstedt. No nije uvijek bilo tako. Obilje pijeska siromašnim je stanovnicima nekoc prije bilo prokletstvo, sve dok 1838. prvi gost nije platio nocenje. Kad je ubrzo zatim podignuta prva sojenica s konjak-barom, led je probijen. Broj gostiju neprestano je rastao i u meduvremenu se povecao na 200.000 na godinu. Cuvar plaže Heinz-Dieter Hecke s ekipom vodi brigu o tome da na plaži sve tece kako treba. Prije pocetka sezone oznacava more plutacama kako surferi i plivaci ne bi smetali jedni drugima. U srcu sezone Heinz sjedi u svojoj kucici na štulama i pazi da morska struja ne bi koga na zracnom madracu odnijela u Englesku. A kad prode navala gostiju, mocnim strojem cisti plažu i od najmanjeg opuška. Morska je obala radno mjesto i za Carstena Hokemu. Da bi mogao obavljati svoj posao, Carsten treba ponajprije vruci zrak, i to za svoju crkvu na napuhavanje. Carsten je pastor pa buduci da ljudi više ne dolaze u crkvu, on s crkvom dolazi k njima. Svjetionik Westerhever zaštitni je znak poluotoka Eiderstedta. Iako radi automatski, ipak je nastanjen. Cetvero mladih tu završava volontersku ekološku godinu za postaju zašticenog podrucja Vadenskog mora. Autor: Karsten Wohlrab. ,. Säsong 9. Del 10 av 19.
SVTB
12:09 (12:10)
Tiggy testar
Svensk barnserie från 2012. Ballongracet. Tiggy och Beppe bygger en tävlingsbana för ballonger som sitter på sugrör. Vad är det som får dem att åka framåt längs banan?. Säsong 1. Del 5 av 40. Producerat år 2012. [409642716]
HRT1
14:08 (15:00)
Skitancije
U posljednjoj epizodi putopisnog serijala ”Skitancije” kroz unutrašnjost Istre vodi nas speleolog, pjesnik i pisac legendi Tihomir Kovacevic-Tihi u ljupkom društvu Lune, svoje psece prijateljice. Tihi i Luna putuju od Ucke do Baradina u potrazi za legendama i zmajevom bebom, u ”Akademiji svega” slušaju kamene price i jazz, kušaju pice starih druida, vrte se u carobnim krugovima, te bježe glavom bez obzira od štriguna Jure Granda. Na svom misticnom putovanju obišli su i sablasni Dvigrad, bili su u ponoru koji je Dantea inspirirao za opis puta u pakao, odmarali se uz mlijecnu rijeku i na kraju se spustili u spilju punu carobnih likova. Del 5 av 5.
MDR
15:00 (16:00)
LexiTV - Wissen für alle
 [91384716]
HRT1
21:00 (21:35)
Faust Vrancic: San o strojevima - Zemlja
U cetverodijelnoj seriji prikazan je životni put Fausta Vrancica (Šibenik, 1551. - Venecija, 1617. ), poznatog izumitelja, diplomata, inženjera, svecenika i biskupa, jezikoslovca, hrvatskog polihistora. Uz ozracje i okolnosti koje su utjecale na njegov životni put u seriji ”Faust Vrancic” osobiti naglasak dan je njegovoj izumiteljskoj i znanstvenoj djelatnosti: konstrukcijama mlinova, žicara, visecih metalnih mostova, satova… a posebno njegovom remek-djelu - nacrtu padobrana ciji se pravokutni oblik koristi i danas. --- 1. epizoda: ZEMLJA Prva epizoda prati djetinjstvo i ranu mladost Fausta Vrancica od odrastanja u Šibeniku i Šepurinama preko školovanja u Bratislavi i Padovi do odlaska na službu u Veszprem. Osobiti je naglasak stavljan na njegovu izumiteljsku djelatnost vezanu uz mlinove za koju je inspiraciju crpio iz rodne sredine kao i iz onodobne znanstvene literature. Taj aspekt njegova djelovanja na osobit nacin obraduje publicist Milivoj Zenic. Del 1 av 4.

Favoritprogram

Inga favoriter under valt datum

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2017 Comspace
Limetta.se