Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
HRT1
HRT1
Skriv ut p� dagens tv
06:06 
Lazljivo srce, telenovela (12) (56/71)
06:50 
TV Kalendar
07:02 
Klasika mundi: Ljetni koncert Becke filharmonije u dvorskom perivoju Schonbrunn 2016., 1.dio
Iz jedinstvenog dvorskog perivoja Schönbrunn u Becu pogledajte tradicionalni ljetni koncert Becke filharmonije pod ravnanjem karizmaticnog ruskog dirigenta Semjona Bickova. U brižljivo biranom programu izvode najljepša djela francuske glazbene baštine, a za koncert iz 2016. godine odlucili su se za djela G. Bizeta, H. Berlioza, M. Ravela, C. Saint-Säensa, J. Offenbacha te J. Straussa mladeg. Na otvorenoj pozornici jednom od najboljih orkestara današnjice, Beckoj filharmoniji, u prvom dijelu koncerta pridružit ce se dvije pijanisticke zvijezde iz Francuske, sestre Katia i Mariella Labeque, u interpretaciji Koncerta za dva glasovira i orkestar u d-molu, FP 61 Francisa Poulenca.
07:40 
Al Jennings of Oklahoma, americki film (12) (1951.) - ciklus klasicnog vesterna
Vestern. Bivši odvjetnik postane voda zloglasne razbojnicke bande, ode u zatvor i poslije se ponovno vrati pravnickoj karijeri.
09:00 
Dan drzavnosti Republike Hrvatske, prigodna emisija
U povodu 30. obljetnice Dana državnosti pogledajte posebnu emisiju posvecenu stvaranju hrvatske države. Uz reportaže i bogatu arhivsku gradu prisjetit cemo se 30. svibnja 1990., dana kada je konstituiran prvi demokratski izabrani višestranacki Sabor. S gostima u studiju evocirat cemo uspomene na taj veliki dan hrvatske povijesti, a izravno cemo prenositi svetu misu za Domovinu i svecani program na Trgu svetog Marka.
09:58 
Zagreb: Dan drzavnosti - misa, prijenos
Dan državnosti od ove se godine ponovno obilježava 30. svibnja. Spomen je to na saborsku odluku o raskidu svih državno-pravnih veza Republike Hrvatske s bivšom SFRJ. Vjernici su pozvani Bogu zahvaliti i moliti za pomoc u ocuvanju hrvatske samostalnosti, za hrvatske branitelje, za one koji su na vlasti sada i ubuduce, za obilje mira te za mudrost i odgovornost u rješavanju društveno-politickih, gospodarskih i svih drugih problema. Glavni služitelj presvete euharistije u župnoj crkvi sv. Blaža u Zagrebu bit ce zagrebacki nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanic. Liturgijsku glazbu izvodit ce Zbor HRT-a, pod vodstvom Tomislava Facinija, uz orguljsku pratnju Pavla Mašica.
11:30 
Dan drzavnosti Republike Hrvatske, prigodna emisija
U povodu 30. obljetnice Dana državnosti pogledajte posebnu emisiju posvecenu stvaranju hrvatske države. Uz reportaže i bogatu arhivsku gradu prisjetit cemo se 30. svibnja 1990., dana kada je konstituiran prvi demokratski izabrani višestranacki Sabor. S gostima u studiju evocirat cemo uspomene na taj veliki dan hrvatske povijesti, a izravno cemo prenositi svetu misu za Domovinu i svecani program na Trgu svetog Marka.
12:30 
Dnevnik 1
12:45 
Sport
12:48 
Vrijeme
12:50 
HAK - promet info
12:55 
Put u hrvatsku neovisnost, dokumentarni film (2013.)
Dokumentarni film "Put u hrvatsku neovisnost" govori o položaju Hrvatske u Socijalistickoj Federativnoj Jugoslaviji, dogadajima tijekom 70-ih i 80-ih godina 20. stoljeca te nastanku krize 90-ih godina koja je dovela do pocetka Domovinskog rata. Kronološki su poredani kljucni vojni i politicki dogadaji rata kao i medunarodnog priznanja Hrvatske sve do mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, cime je Hrvatska stekla neovisnost i samostalnost na cijelom svojem teritoriju.
13:29 
Veterani mira
13:59 
Zdrav zivot
U ovotjednom izdanju Zdravog života bavimo se klinickim ispitivanjima u Hrvatskoj, bavimo se lupusom - vrlo kompleksnom bolesti koja vecinom zahvaca žene, usporedujemo trendove estetske medicine u Hrvatskoj i inozemstvu, saznajemo kakva je povezanost hrane i emocija te što se krije iza pojma delirij. Del 13.
14:30 
Prizma, multinacionalni magazin
U Prizmi premijerno prikazujemo dokumentarni film Miroslava Sikavice Svoje o tri iznimne mlade žene koje prkose predrasudama i nevidljivim, ali cvrstim okvirima koje im namecu i društvo, i manjinska zajednica, ali i obitelj. Prizma je otvorila vrata iznimnom europskom projektu Vladinog Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a medijsku kampanju Pokrenimo kotac znanja posvecenu ukljucivanju Roma u sustav odgoja i obrazovanja predstavlja Alen Tahiri, ravnatelj Vladinog Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.
15:20 
Istrage prometnih nesreca
U emisiji pogledajte tjedni pregled prometnih nesreca sa smrtnim ishodom u našoj zemlji. Gosti emisije su voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa dipl. ing. Josip Mataija i dr. sc. Tihana Jendricko, psihijatrica iz Klinike za psihijatriju Vrapce. Govorimo o mladim vozacima i njihovim ogranicenjima upravljanja vozilima. Tražimo odgovor na pitanje zašto je sve veci broj poginulih na našim cestama u dobi do 24 godine. U autoškoli ucimo redoslijed prolaska vozila kroz raskrižje. Predstavljamo novu rubriku "Prometna prognoza".
15:50 
Agenda: Svijet, vanjskopoliticki magazin
U novoj "Agendi: Svijet" saznajte koliko je COVID-19 promijenio politiku i gospodarstvo u proteklih pola godine. Kako slabi pandemija, tako jacaju teorije urote o nastanku virusa SARS CoV-2. Zašto su toliko popularne? U Izraelu je poceo sudski proces protiv premijera Benjamina Netanyahua zbog korupcije. Uoci lansiranja prvog privatnog americkog raketoplana.
16:20 
Kultura s nogu
S Alenom Žunicem, vrsnim mladim strucnjakom za arhitekturu, razgovaramo o Zagrebu nakon potresa i u buducnosti. Premda je centar Zagreba devastiran, ima i novih kulturnih sadržaja koji nastaju - tako cemo vidjeti kako u prostoru Leksikografskog zavoda nastaje zanimljiv izložbeni prostor!. Stanko Abadžic i Lorna Kijurko govore o svojoj zajednickoj fotografskoj izložbi aktova u zagrebackoj Laubi, dok iz Splita donosimo prilog o drugom dijelu projekta "Umjetnicki život u Splitu 1919. - 1941.". Taj drugi dio ima zanimljiv naziv: "U sjeni diktature". Napokon, Dražen Sirišcevic i Ivana Kocelj govore o problemima nastalima u glazbenom životu nakon korone - Sirišcevic o Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a Kocelj o ansamblima HRT-a.
17:00 
Vijesti u 17
17:14 
Vrijeme
17:15 
HAK - promet info
17:20 
Manjinski mozaik: Slavuj u gnijezdu golubice (R)
Rodena je u progonstvu. U rodni se Vukovar vratila kao djevojcica. Danas obale svoga grada natapa rusinskom pjesmom. Reporter Mario Beganovic predstavlja slavuja u gnijezdu golubice, 19-godišnju Ivonu Hnatko. Izvrsna sportašica, talentirana glazbenica, no prije i iznad svega krasi je glas kojim tradicionalne rusinske pjesme pretvara u milozvucje koje oplemenjuje. Reporter: Mario Beganovic Voditeljica projekta: Štefanija Blagaš.
17:41 
Lijepom nasom: Makarska (2. dio)
19:00 
Dnevnik 2
19:44 
Vrijeme
19:47 
Tema dana
19:59 
Loto 7
20:05 
Svecani koncert u povodu Dana drzavnosti, prijenos - HNK u Zagrebu
Svecanim koncertom Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu obilježavamo Dan državnosti. Uz orkestar i zbor Opere zagrebackog HNK-a nastupaju operni solisti Lana Kos, Tomislav Mužek i Ljubomir Puškaric. Na programu su djela Vatroslava Lisinskog, Ivana pl. Zajca, Ive Tijardovica, Davora Bobica i Alfija Kabilja. Ulomke tekstova Jurja Barakovica, Vladimira Nazora, Tina Ujevica, Arsena Dedica i Olje Savicevic Ivancevic govorit ce dramski glumci HNK-a u Zagrebu Alma Prica, Olga Pakalovic, Goran Grgic, Siniša Popovic, Milan Pleština, Dragan Despot, Jadranka Ðokic. Svecani koncert nastupom ce uvelicati i baletni solisti zagrebackog HNK-a Natalia Kosovac, Iva Vitic Gameiro, Guilherme Gameiro Alves, Balint Rauscher i Andrea Schifano, koji ce izvesti ulomak iz baletne predstave "Ponos i predrasude" Edwarda Elgara. Koreograf je Leo Mujic. "Osam komada za cetiri timpana" (VIII. Marš) Elliotta Cartera izvode timpanist Marko Mihajlovic i baletni solist Takuya Sumitomo. Koreograf je Leonard Jakovina. Dirigent je Nikša Bareza. Urednica prijenosa: Snježana Nožinic.
21:10 
Loto 7 - izvjestaj
21:15 
Lijepom nasom: Ðurdevac - Dan drzavnosti 2020., prijenos
U prigodi Dana državnosti iz Ðurdevca pratimo prijenos specijalnog izdanja emisije Lijepom našom. Nastupaju: Ana Rucner, cimbalist Marko Širec, Klapa HRM-a Sveti Juraj, Ðurdevcice, KUD Petar Preradovic, Martin Jušta, Cure iz centra, Udruga cimbalista Hrvatske, Dangube, Stanko Šaric, Antonela Malis, Ladarice, Zdravko Bugarin, Svirci moji, Mirko Švenda Žiga, Željko Sesvecan, Željko Kožaric, Ðurda Bobovcan, Ðani Stipanicev, Tvrtko Stipic, Vlatka Buric, Fijaker, Stjepan Jeršek Štef te Kico Slabinac. Izvodace prate Tamburaši za dušu i Svirci moji. Obratit ce se i gradonacelnik Ðurdevca Hrvoje Janci, upoznat cemo baštinu koja se cuva u Muzeju Ðurdevca te doznati više o tradicionalnoj manifestaciji Picokijadi. Svi izvodaci ce na kraju izvesti "Croatio iz duše ljubim" i "Ja sam junak iz doline".
23:10 
Dnevnik 3
23:25 
Sport
23:30 
Vrijeme (R)
23:33 
Vijesti iz kulture
23:46 
Sabotaza, americki film (15) (2014.)
Akcijski krimic o pripadnicima elitne jedinice, koji su pri pretresu kuce jednog narkokartela pronadeni novac uzeli za sebe. Na celu DEA, ciji su pripadnici otudili 10 milijuna dolara, jest iskusni agent John "Breacher" Wharton (A. Schwarzenegger). Istraga o nestalom novcu trajala je nekoliko mjeseci i zbog nedostatka dokaza prestala. Tim opet zajedno trenira i slavi povratak na posao u striptiz-baru. A onda je jedan od njih ubijen. Istragu je preuzela detektivka Caroline Brentwood (O. Williams) u cemu joj se pridružio Breacher.
01:37 
Raj, americko-spanjolsko-malezijski film (12) (2014.)
Drama/triler. Kad se americka nogometna momcad nade nasukana na pustom otoku nakon pada aviona, moraju se suociti s teškim odlukama ako žele preživjeti. Timski duh nestaje kad se zbog nesuglasica skupina podijeli u frakcije. Nasilnu vodi Andreas, a suosjecajnu Slim.
03:10 
Dnevnik 3 (R)
03:25 
Sport (R)
03:28 
Vijesti iz kulture (R)
03:36 
Al Jennings iz Oklahome, americki film (12) (1951.) - ciklus klasicnog vesterna
04:51 
Zaljubljena u Ramona, telenovela (12) (94/117) (R)
05:34 
Skica za portret (R)
05:38 (06:20)
Dnevnik 2 (R)

Favoritprogram

Ta bort fr�n dina favoriter p� dagens tv
Din kanal p� Dagens Tv
Skica za portret (R)
HRT1, tisdag 7/4 04:56(05:08)

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2020 Comspace
Limetta.se Digitalbyrå