Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
DR2
DR2
Skriv ut p� dagens tv
08:00 
P2 Radioavis
08:05 
Morgenandagten på DR2
08:30 
Kim Leine - mit liv som misbruger
Dansk portræt fra En af Danmarks allerstørste forfattere, Kim Leine, har som menneske været allerlængst nede og vende. Som sygeplejerske i Grønland begyndte han at stjæle og indtage hospitalets morfin for at dæmpe de følelsesmæssige følger af en opvækst i Jehovas Vidner og en far, der misbrugte ham seksuelt. Mens han er i Grønland, hvor han researcher til sin kommende bog, tager DR2 ham med tilbage til hospitalet i Nuuk. Her skal han for første gang se sin tidligere kollega i øjnene - afdelingssygeplejersken Ulla, som fandt hans brugte kanyler på et toilet og dermed afslørede ham. Undervejs fortæller han om sin voldsomme opvækst og om den selvdestruktion, som udspiller sig for fuld skrue under årene i Nuuk. Sendt første gang 30.07.2017. Producerat år 2017.
09:00 
10 digte til når du har lyst til oprør
En sønderskudt banegård, det rige pis, drømmens faner og selvhad - pludselig bliver det for meget, mand!. Men det står alt sammen i digte skrevet af danske lyrikere med samfundets mulige forandring som udgangspunkt. Tekster af bl.a. Michael Strunge, Tom Kristensen, Asta Olivia Nordentoft og Dan Turéll bliver læst op i metroen af Ellen Hillingsø og Hassan Preisler, mens Bertel Haarder får besøg i Kulturministeriet af musiker og sangskriver Alberte Winding til en udveksling af hver deres yndlingsdigt. Producerat år 2016. Redaktör: Victoria Touveneau, Steen Nordlund Henriksen.
09:30 
Vild med bøger - med Eva Tind og Malene Ravn
Flemming Møldrup får besøg af Eva Tind, der er aktuel med romanen "Ophav" - en eventyrlig fortælling om, hvad der kan ske, når man bliver forladt. Sammen med Malene Ravn, der i efteråret udgav "I dine øjne" om Erik, der vokser op uden at møde sin kinesiske tryllekunstner-far, taler Tind og Møldrup om længslen om at føle sig hjemme i verden. Sendt først gang 09.04.2019. Producerat år 2019.
10:00 
Vild med bøger - med Anders Morgenthaler og Marie Louise Tüxen
Flemming Møldrup får besøg af Anders Morgenthaler og Marie Louise Tüxen, der sammen har skrevet romanen "Helle Erobreren". En hæsblæsende svindlerhistorie om den gudsbenådede og desperate slagter, Helle Anja Janning, der har mistet sit job og skal i endnu en trist jobaktivering - denne gang på Nykøbing F. Sygehus. Helle bliver forvekslet med en sygemeldt polsk turnuslæge - og pludselig kan hendes evner med en kniv komme til sin ret igen. Sendt først gang 16.04.2019. Producerat år 2019.
10:30 
Vild med bøger [Repris]
Jussi Adler-Olsen. Flemming Møldrup får besøg af Jussi Adler-Olsen, der står bag den populære krimithrillerserie om Afdeling Q og som er aktuel med den ottende i rækken, "Offer 2117. " Den europæiske flygtningekrise er omdrejningspunkt for fortællingen. For første gang i serien kommer vi helt ind under huden på vicepolitikommissær Carl Mørcks tro væbner, Assad, og får hans barske forhistorie. Adler-Olsen taler med Møldrup om, hvorfor han har skrevet en bog, der tager udgangspunkt i flygtningekrisen. Sendt først gang 08.10.2019. ,. Producerat år 2019.
11:00 
Vild med bøger [Repris]
Anders Klarlund og Thomas Rydahl. Flemming Møldrup får besøg af Anders Klarlund og Thomas Rydahl, der sammen med Jacob Weinreich har skrevet krimien "Mordet på en havfrue". Her bliver vores kære nationaldigter H.C. Andersen anklaget for et mord, han ikke har begået. For at rense sit navn, bliver han nødt til at hjælpe politiet. Klarlund og Rydahl taler med Møldrup om, hvorfor de i deres krimi har valgt at lade H.C. Andersen springe ud som detektiv i et grimt og uhumsk København i 1834. Sendt først gang 15.10.2019. ,. Producerat år 2019.
11:30 
Store danskere - Thit Jensen
"Hun var en flamme" står der på Thit Jensens gravsten. Hun brændte inderligt hele sit liv for kvindens ligestilling. Og hun vakte stor forargelse da hun satte begrebet prævention på dagsordenen i 20ernes Danmark. Senere i livet blev Thit Jensen med sine historiske romaner det mest læste forfatter i Danmark. Men kampen for kvinden og karrieren kom til at koste hende privat. Hun fik aldrig den familie hun drømte om, og hun mistede venskabet med sin elskede bror Johannes V Jensen. Producerat år 2007. Redaktör: Nille Westh.
12:10 
DR2 bringer musikken ud - Jazzfestival
Raske Penge, Joy Morgan og radiovært Naya Buric anbefaler jazzmusik til dig - optaget på deres egen mobil. Producerat år 2020.
12:20 
En insiders guide til Pradomuseet
Tysk kunstserie fra 2018. Den amerikanske operasanger Joyce DiDonato viser rundt på et af verdens mest berømte museer nemlig Prado-museet i Madrid. Her fortæller hun om nogle af stedets vigtigste kunstværker af Titan, Rubens, Velázquez og Goya - og giver indblik i husets begivenhedsrige historie. Producerat år 2018.
13:15 
Bjergenes storslåede natur - Rocky Mountains
Naturprogram fra BBC fra 2017. De er majestætiske, smukke og ærefrygtindgydende. De indgyder både undren og frygt, fordi livet i højderne er så barskt. Bjergboerne må kæmpe med kulde, tynd luft og dramatiske vejromslag. Den nordamerikanske bjergkæde Rocky Mountains er en blændende smuk vildmark med et rigt dyreliv af pumaer, jærve, ulve og bjørne. Producerat år 2017.
14:05 
Bjarne Reuter - Løgnhalsen fra Brønshøj
Den 29. april 2010 rundede Danmarks mest populære forfatter Bjarne Reuter 60 år, og i den anledning gik Helle Retbøll Carl tæt på forfatteren bag bøger som Zappa, Busters Verden og bestselleren Løgnhalsen fra Umbrien. Bjarne Reuter fortæller, hvordan hans hovedpersoner nærmest besætter ham for at fortælle deres historier og om sit dobbeltliv, hvor han føler sig tættere på sine figurer end på sin egen familie. Vi følger ham til Italien, hvor Løgnhalsen Fra Umbrien lige nu er nomineret til en fornem, italiensk litteraturpris, og udsendelsen viser også klip fra filmatiseringerne af Bjarne Reuters mange romaner. Producerat år 2010.
15:05 
Kold krig
Han var kommunisternes leder gennem flere årtier. Da han stoppede indledte han en højst risikabel kontakt: Han blev på det nærmeste agent for den amerikanske efterretningstjeneste CIA, som han mødtes med gennem en lang årrække. I alle de år var han leder af sit nye parti SF. Var han blevet opdaget havde hans politiske karriere ligget i ruiner. SF`s leder Aksel Larsen og hans hemmelige forbindelse er først afsløret her i sommeren 2005. Den er et eksempel på, at CIA i Danmark havde helt enestående viden om, hvad der foregik i det danske kommunistparti under den kolde krig. Redaktion: Christoffer Emil Bruun, Mads Baastrup og Søren Bruun. Sendt først gang 05.02.2006. Del 2 av 3. Producerat år 2006.
15:45 
Kold krig
Danmark stod i første række i tilfælde af, at den kolde krig blev varm. Planer for hvordan Danmark skulle indtages er nu blevet tilgængelige fra polske arkiver. Men var den rigtige strategi mod truslen oprustning eller dialog?. Truslen mod Danmark er stadig en varm kartoffel i den danske debat. Redaktion: Christoffer Emil Bruun, Mads Baastrup og Søren Bruun. Sendt først gang 12.02.2006. Del 3 av 3. Producerat år 2006.
16:25 
Carol
Amerikansk romantisk drama fra 2015. Den elegante overklassefrue Carol er fanget i et kærlighedsløst ægteskab i 1950'ernes New York. I et stormagasin møder hun den unge ekspedient Therese, der drømmer om et mere meningsfuldt liv. En forsigtig gnist tændes mellem dem. Men jo tættere deres forhold bliver, des tydeligere bliver det, at prisen for at følge deres hjerter er frygtelig høj. Producerat år 2015. Medverkande: Kyle Chandler, Cate Blanchett, Rooney Mara, Regissör: Todd Haynes.
18:15 
Husker du...
Den svenske statsminister Olof Palme blev myrdet, det sovjetiske atomkraftværk i Tjernobyl eksploderede og Danmark bankede Uruguay 6 - 1 ved VM. Hør Danmarks Radios tidligere korrespondent Jørgen Poulsen fortælle om Olof Palme - og gense nogle af højdepunkterne fra et på alle måder uforglemmeligt fodboldeventyr. Producerat år 2004.
19:15 
Husker du...
Mathias Rust lander med sit lille fly midt på den Røde Plads i Moskva og i Danmark bliver den højtråbende sømandsboss Preben Møller Hansen valgt ind i Folketinget. To danskere bliver anholdt i Polen for spionage og lille Pelle Hvenegaard bliver verdensberømt, da han spiller sammen med Max von Sydow i filmen 'Pelle Erobreren'. Anker Jørgensen fælder en tåre, da han går som formand for socialdemokratiet og topmøder bringer Øst og Vest nærmere en afslutning af Den Kolde Krig. Producerat år 2004.
20:15 
Ekstreme togrejser
Britisk rejseserie fra 2018. Den erfarne globetrotter Chris Tarrant elsker at udforske fjerne egne med tog, møde nye mennesker og stifte bekendtskab med nye kulturer, især hvor anlæggelsen af jernbanen har spillet en vigtig rolle i deres historie. På en 1.600 kilometer lang tur gennem Spanien fra syd til nord, prøver Chris at finde ud af, hvordan de spanske jernbaner har kunnet udvikle sig fra Europas mest tilbagestående transportsystem til et af de mest avancerede. Säsong 5. Del 2 av 4. Producerat år 2018.
21:00 
Kære Tove Ditlevsen
I teenageårene opdager Marianne, at hun slet ikke interesserer sig for drenge. Hun læser i sin fars leksikon, at det er en sygdom og i desperation skriver hun i 1964 et brev til Tove Ditlevsens brevkasse. Toves svar er noget overraskende og får i årene efter stor indflydelse på Mariannes liv. Spørgsmålet er, hvorfor Tove svarer som hun gør?. Del 5 av 6. Producerat år 2020.
21:30 
Storbritannien i farver (1:3) Kongehuset
Britisk dokumentarserie fra 2019. Det britiske kongehus er i dag en af Storbritanniens mest elskede institutioner. Men i begyndelsen af det 20. århundrede kæmper kongefamilien for deres popularitet og overlevelse. Gennem sjældne farvelagte film og nyhedsoptagelser fortælles historien om, hvordan Huset Windsor næsten gik i opløsning, og hvordan de bragte monarkiet tilbage fra randen af katastrofe. Producerat år 2019.
22:15 
DR2 bringer litteraturen ud
Fodboldspiller Viktor Fischer, radiovært Nanna Mogensen og forfatter Iben Mondrup anbefaler sommer-litteratur til dig - optaget på deres egen mobil. Producerat år 2020.
22:30 
Deadline
23:00 
DR2 Jazz [Repris]
Miho Hazama, Scofield og DR Big Band. Den amerikanske stjerneguitarist John Scofield er en musikalsk ener, som bevæger sig frit mellem bebop, jazz-fusion, funk, blues, soul og rock. Her kan du opleve ham på scenen i DR Koncerthuset sammen med DR Big Band og chefdirigent Miho Hazama, som i en række spændende arrangementer kaster nyt lys på en række af de bedste numre fra Scofields imponerende karriere. Genudsendelse - optaget i DR Koncerthuset. ,. Producerat år 2019.
00:00 
Dante's Peak
Amerikansk actionfilm fra 1997. Harry Dalton er ekspert i vulkaner. Han sendes til det nordvestlige USA for at tjekke en slumrende kæmpe midt i skisæsonen. Lillebyen ved foden af bjerget er fuld af turister, og pengene ruller. Så ingen lytter til Harrys dårlige nyheder. Det bliver et gigantisk udbrud, hvor Harry må redde den smukke kvindelige borgmester og hendes familie gennem det eksploderende bjerg og den brændende lava. Producerat år 1997. Medverkande: Charles Hallahan, Pierce Brosnan, Linda Hamilton, Regissör: Roger Donaldson.
01:40 
Mennesket i rummet
Fransk dokumentar fra 2018. Kvalme, svimmelhed, stråling, stress, aldring, muskulær atrofi, angst og depression. Som både eventyrere, forskere og forsøgskaniner oplever astronauter effekten af rumrejser på deres egen krop. Her fortæller astronauter fra hele verden om de fysiske og mentale udfordringer ved at rejse i rummet. Kan vores krop og sind tilpasse sig et miljø uden tyngdekraft over tid?. Producerat år 2018.
02:35 (04:30)
Deadline Nat

Favoritprogram

Ta bort fr�n dina favoriter p� dagens tv
Din kanal p� Dagens Tv
Red Barnet - de europæiske børns redning
DR2, måndag 25/5 15:10(16:10)

Artiklar

Läs våra artiklar om kvällens program

Tio orsaker som fick Titanic att sjunka

Titanics kollision med ett isberg var bara en av många orsaker som fick det osänkbara skeppet att försvinna under ytan.

Världens historia: Misstagen som sänkte Titanic
SVT2,20:00

Vad hände när sex ungdomar dog i krock?

Uppdrag granskning sommar
SVT1,20:00

Se fler artiklar

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2020 Comspace
Limetta.se Digitalbyrå