Streamly
Logga in här
Kom ihåg mig
Fritextsök  
HRT1
HRT1
Skriv ut p� dagens tv
06:16 
Prizma, multinacionalni magazin (R)
07:08 
TV Kalendar
07:26 
Prozor u dvoriste, americki film (12) (1954.) - Zlatno doba Hollywooda (R)
Triler. L. B. Jeff Jeffries (J. Stewart) je poznati fotoreporter kojega je traženje ekskluzivnoga ugla snimanja na automobilistickim utrkama stajalo teškoga prijeloma noge. Stoga je prisiljen ograniciti svoj do jucer neomedeni svijet na prostor koji obuhvaca pogled sa sobnoga prozora i vrijeme izmedu posjeta njegove djevojke Lise (G. Kelly) i patronažne sestre Stelle (T. Ritter). Ubrzo otkriva da i mikrokozmos obicnoga gradskoga dvorišta može skrivati neizmjerna uzbudenja i strašne tajne. Osobito ga uznemiruju cudna zbivanja u stanu u kojemu s bolesnom ženom živi trgovacki putnik Lars Thorwald (R. Burr). U iznimnome opusu najvecega majstora filmske napetosti, Alfreda Hitchckocka, "Prozor u dvorište" zauzima posebno istaknuto mjestot Uz stilsku i narativnu inovativnost, film je zanimljiv i po uspješnome objedinjavanju razlicitih žanrova, od detekcijskoga, kriminalistickoga pa do ljubavnogag Uz 4 nominacije za Oscara (kolor fotografija Roberta Burksa, režija, scenarij Johna Michaela Hayesa i zvuk Loren L Ryder), film je svojemu autoru donio nagradu za najbolji film Britanske filmske akademije, a G Kelly priznanja americkoga National Boarda of Review i njujorškoga Film Critics Circleae Godine 19979 film je uvršten u U S National Film Registry, a godinu dana kasnije na popis 100 najvecih americkih filmova svih vremenan Ulogom Jeffa Jeffriesa oskarovac J Stewart dodao je svojemu impozantnom opusu nove vrijednosti, a još jednu izvrsnu epizodu ostvarila je T Ritter (Pticar iz Alcatraza, Neprilagodeni) kao bolnicarka Stellal.
09:16 
Pozitivno
U posebnom izdanju emisije Pozitivno govorit cemo o povijesti i osnivanju grada Paga te o važnosti sestara benediktinki za taj grad i župu. Scenaristica i redateljica: Zrinka Krešo Urednik i voditelj: Mario Raguž. Del 292.
09:49 
Biblija
10:00 
Zagreb: Cvjetnica - misa, prijenos
11:30 
Bajkovita Hrvatska:
11:38 
TV Kalendar (R)
11:51 
HAK - promet info
12:00 
Dnevnik 1
12:15 
Vrijeme
12:18 
Alex Honnold: Sam na stijeni, dokumentarni film (R)
Ovaj izvrsni dokumentarac predstavlja intiman i dojmljiv portret profesionalnog penjaca Alexa Honnolda. Pratimo ga u vrijeme njegovih priprema za prvi pokušaj u povijesti da se sam, bez ikakve sigurnosne opreme, popne na 975 m visoku liticu El Capitana, jednog od najviših vrhova americkog Nacionalnog parka Yosemite. Vidjet cemo i kako Alex pokušava uskladiti svoj pustolovni nacin života i vezu s novom djevojkom Sanni te kako se filmaši užasnuto suocavaju s mogucnošcu da pothvat završi tragicno. Ovaj sjajno snimljen dokumentarac, prepun opasnih scena i emocija, fascinantno je svjedocanstvo pobjede covjeka nad prirodom te odista povijesnog sportskog dostignuca. Film je postigao velik uspjeh i postao najgledanija premijera dokumentarnog filma National Geographica svih vremena. Film je dosad osvojio 30 nagrada i 48 nominacija. Nagrade: Oscar za najbolji dokumentarni film (Elizabeth Chai Vasarhely, Jimmy Chin, Evan Hayes i Shannon Dill), Emmy 2019. u kategorijama najbolje režije (Elizabeth Chai Vasarhelyi i Jimmy Chin), najbolje fotografije, najbolje originalne glazbe (Marco Beltrami i Brandon Roberts), najboljeg miksa zvuka, najbolje montaže, najbolje montaže zvuka, zatim BAFTA za najbolji dokumentarni film (Elizabeth Chai Vasarhelyi, Jimmy Chin, Shannon Dill i Evan Hayes). Redatelji: Elizabeth Chai Vasarhely i Jimmy Chin Odabrala: Mira Vocinkic.
14:00 
Nedjeljom u 2
Ravnateljica Klinike dr. Fran Mihaljevic Alemka Markotic gošca je emisije Nedjeljom u 2. Dokle smo došli u borbi s koronavirusom?. Kako izgleda radni dan jedne od trenutno najaktivnijih žena u Hrvatskoj te dokle cemo živjeti pod posebnim mjerama opreza, neka su od pitanja emisije. Urednik i voditelj: Aleksandar Stankovic Sadržaj je dostupan i na multimedijskoj platformi HRTi.
15:01 
Vrtuljak ljubavi, americki film (12) (2016.)
Obiteljski film. Nakon što se ponovno poveže s nekadašnjim deckom na korporativnom seminaru, ambiciozna direktorica shvati da joj odmak može pomoci da se razvije i napreduje. Uloge: Riley Voelkel, Casey Deidrick, Brandon W Jones Scenarij: Matt Marx Režija: Steven R Monroe Proizvodnja: 20161 Urednica: Branka Papici.
16:31 
Ozana Kotorska, dokumentarni film
U polusatnom dokumentarnom filmu "Ozana Kotorska" brojni sugovornici govore o životu prve hrvatske blaženice, dominikanske redovnice Ozane koja je, rodena kao Katarina Kosic, živjela u 16. stoljecu. Njezino se cudesno neraspadnuto tijelo danas cuva u crkvi sv. Marije od Rijeke u Kotoru. Ozanina svetost bila je prepoznata još medu ljudima njezina vremena, jer se posebice zauzimala za mir medu gradanima i pucanima, zbog cega su je još za života nazivali svetom i andelom mira. Njoj se pripisuju i zasluge u cudesnoj obrani Kotora od Turaka, zbog cega je sto godina nakon smrti, uz svetog Tripuna, proglašena suzaštitnicom toga grada. U filmu se, uz ostalo, mogu vidjeti snimke njezina rodnog mjesta Releze, kao i prostori celije u kojima je provela 52 godine isposnickog života. Dokumentarac prvi put svijetu pokazuje neke osobne predmete bl. Ozane, kao i nepoznate cinjenice o njezinu životu. Blaženom je proglašena 1927. godine, a postupak za kanonizaciju pokrenut je 2013. godine. Štuju je i katolici i pravoslavni. Prepoznata je kao osoba koja je cinila dobra djela mnogima te kao osoba koja se na svoj nacin zauzimala za ekumenizam. Scenarij i režija: Božo Vodopija Proizvodnja: HRT, 2015.
17:00 
Vijesti u 17
17:14 
Vrijeme
17:15 
HAK - promet info
17:16 
TV Kalendar (R)
17:32 
Tajna dvorisne rasprodaje: Murder In D Minor, kanadski film (12) (2018.)
Kriminalisticka drama. Jennifer se uspješno nadmece za stari klavir na ostavinskoj dražbi. Klavir je pripadao pokojnom Carlu Deatsu i Jennifer otkriva da taj bogati filantrop ima mracnu prošlost. Uloge: Lori Loughlin, Sarah Strange, Steve Bacic Scenarij: John Whelpley Režija: Neill Fearnley Proizvodnja: 20181 Urednica: Branka Papici.
19:00 
Dnevnik 2
19:44 
Vrijeme
19:47 
Tema dana
20:00 
Loto 6/45
20:05 
'Ko te sisa (5), humoristicna serija (4/16)
Matek i Joža pokrecu svoju PR agenciju, snimanje reklama i marketinškog savjetovanja, naravno u birtiji. Ideja je da svakom tko dode po savjet ili reklamu, oni preporuce ugradivanje novog muzickog sound sistema u auto. Matek ih je jeftino nabavio, a Joža ih zna instalirati. Problem nastaje kad u svoj biznis ubace i Brunu, koji ima vlastitu ideju kako oderati kupce. Uloge: Ksenija Marinkovic, Jadranka Ðokic, Željko Duvnjak, Roko Sikavica, Sara Stanic, Janko Popovic Volaric, Robert Ugrina, Katarina Strahinic, Jasmin Telalovic Scenarist: Aldo Tardozzi Redatelj: Aldo Tardozzi Producent serije: Igor Vukov Urednica: Jasmina Božinovska Živaljl. Del 4.
20:35 
Loto 6/45 - izvjestaj
20:37 
Stani v Zagorju: Krapina, dokumentarna serija (3/8)
Zbog gužve na autocesti umalo smo zakasnili na zagorsku svadbu. Nakon lude noci, ljubitelj oldtimera Antun Presecki vozi nas kroz Krapinu, od Muzeja neandertalca do suvremenog Heli centra u Krapinskim Toplicama. S Morganom iz 1930. Presecki i Buca došli su do najljepšeg brega - Vuglec brega, na kojem kuharica Ksenija u gastrokutku prezentira pripremu mlinaca za specijalitet s puricom dok Radek Brodarec preslušava svoje prašnjave vinile. Autorica: Andrea Bucac. Del 3.
21:05 
Isusov zivot - Marija Magdalena: Raspece, dokumentarna serija (7/8)
Jesus: His Life. Marija Magdalena bila je imucna, neovisna i teško bolesna žena. Isus ju je izlijecio, a ona mu je posvetila svoj život slijedeci ga, financirala njegov pokret i putovala s njim po Galileji. Naposljetku je imala važnu ulogu u Isusovu životu i poslije njega. Kad cuje za Isusovo uhicenje, odmah odlazi podržati ga. Vlasti sumnjaju da su ucenici, poput Petra i Ivana, povezani s Isusom, ali na Mariju ne obracaju pozornost jer je žena. Užasnuto promatra kako prisiljavaju Isusa da nosi svoj križ ulicama Jeruzalema do mjesta raspeca na Golgoti. Premda joj se srce slama dok gleda kako su okrutni prema covjeku koji ju je spasio, zna da mora biti snažna za njega i da mora svjedociti njegovoj muci. Ostaje s njim dok ga pribijaju na križ. Pridružuju joj se Isusova majka Marija i njegov ucenik Ivan, jedini koji je riskirao sigurnost da bi bio uz Isusa na križu. Isus na križu moli Ivana da se brine za njegovu majku. Kad Isus umre, Marija Magdalena priprema njegovo tijelo za pokop, ali bliži se šabat. Marija u žurbi napušta grobnicu i pridružuje se ostalim ucenicima u njihovoj žalosti. No tako je snažno vezana za Isusa, da mu se jedva ceka vratiti kad prode šabat. Žuri se u grobnicu prije zore, ali nadgrobni kamen nije na mjestu. Boji se da su pljackaši grobova oskvrnuli grobnicu, što se u Judeji cesto dogadalo. Njezin strah cini se opravdanim jer u grobnici nema tijela. Marija zaplace jer je njezin ucitelj i spasitelj mrtav, a sad mu je i tijelo nestalo. U tom trenutku zacuje poznat glas, ali ne vidi jasno kroz suze. Pretpostavi da joj se obraca vrtlar i pita ga kamo je odnio Isusovo tijelo. No kad on ponovno progovori, ona obriše suze i vidi da je to Isus. Uskrsnuo je! Marija Magdalena prva je svjedocila Isusovu uskrsnucu i tako postala prva kršcanka. Požurila je javiti ostalim ucenicima radosnu vijest: Isus je živ! Pobijedio je smrt i donio svijetu novu vjeru. Odabrala: Mira Vocinkic  . Del 7.
21:50 
Dnevnik 3
22:05 
Sport
22:09 
Vrijeme (R)
22:11 
Vijesti iz kulture
22:17 
Prozor u dvoriste, americki film (12) (1954.) - Zlatno doba Hollywooda (R)
Triler. L. B. Jeff Jeffries (J. Stewart) je poznati fotoreporter kojega je traženje ekskluzivnoga ugla snimanja na automobilistickim utrkama stajalo teškoga prijeloma noge. Stoga je prisiljen ograniciti svoj do jucer neomedeni svijet na prostor koji obuhvaca pogled sa sobnoga prozora i vrijeme izmedu posjeta njegove djevojke Lise (G. Kelly) i patronažne sestre Stelle (T. Ritter). Ubrzo otkriva da i mikrokozmos obicnoga gradskoga dvorišta može skrivati neizmjerna uzbudenja i strašne tajne. Osobito ga uznemiruju cudna zbivanja u stanu u kojemu s bolesnom ženom živi trgovacki putnik Lars Thorwald (R. Burr). U iznimnome opusu najvecega majstora filmske napetosti, Alfreda Hitchckocka, "Prozor u dvorište" zauzima posebno istaknuto mjestot Uz stilsku i narativnu inovativnost, film je zanimljiv i po uspješnome objedinjavanju razlicitih žanrova, od detekcijskoga, kriminalistickoga pa do ljubavnogag Uz 4 nominacije za Oscara (kolor fotografija Roberta Burksa, režija, scenarij Johna Michaela Hayesa i zvuk Loren L Ryder), film je svojemu autoru donio nagradu za najbolji film Britanske filmske akademije, a G Kelly priznanja americkoga National Boarda of Review i njujorškoga Film Critics Circleae Godine 19979 film je uvršten u U S National Film Registry, a godinu dana kasnije na popis 100 najvecih americkih filmova svih vremenan Ulogom Jeffa Jeffriesa oskarovac J Stewart dodao je svojemu impozantnom opusu nove vrijednosti, a još jednu izvrsnu epizodu ostvarila je T Ritter (Pticar iz Alcatraza, Neprilagodeni) kao bolnicarka Stellal.
00:05 
Nedjeljom u 2 (R)
01:00 
Dnevnik 3 (R)
01:15 
Sport (R)
01:18 
Vijesti iz kulture (R)
01:22 
Ozana Kotorska, dokumentarni film (R)
01:47 
Isusov zivot - Marija Magdalena: Raspece, dokumentarna serija (7/8)
02:27 
Imperij, telenovela (12) (95/170) (R)
03:11 
Joan Jett: Bad Reputation, glazbeno-dokumentarni film
04:46 
Fotografija u Hrvatskoj (R)
05:01 
Dnevnik 2 (R)
05:44 (06:38)
Normalan zivot (R)

Favoritprogram

Ta bort fr�n dina favoriter p� dagens tv
Din kanal p� Dagens Tv
Dobro jutro, Hrvatska
HRT1, tisdag 25/6 07:11(08:00)

Serietoppen

Mest populära TV-avsnitten just nu

5

Caprica

4,8

House

4,6

Battlestar Galactica

4,6

The event

4,5

Six feet under

Se hela topplistan

Filmtoppen

Mest populära filmer just nu

5

Den nakna sporren

5

Avatar

4,9

Nyckeln till frihet

4,8

Den gröna milen

4,7

Lida

Se hela topplistan

Snabbval

Copyright © 1997 - 2020 Comspace
Limetta.se Digitalbyrå